|
|
AZS, :) |
|
|
|
|
Mon, 14 Mar 2011 - 14:44
|

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 15,165

|
Witam.mój Kuba ma od urodzenia azs. jak miał 3lata stan mu sie pogarszał z dnia na dzien.jak miał 4lata wyglądał strasznie. Prawie vcała zime przeleżylismy w szpitalu.lekarze nie dawali szans na poprawe,mówili,ze ma ostre azs i abym nie miała nadzieji na zaleczenie.Był na bardzo wiellu sterydach i lekach po których stał sie nerwowy,płaczliwy,noce były nie przespane. lekarzy zmieniałam co róż i nic:( ale sie nie poddałam,przestałam mu podawać leki w kwietniu całe lto było nie ciekawie. az wkoncu we wrzesniu stan sie nagle poprawił zero wysypki-lekarze byli w szoku:O jak to sie stalo,co uzywałam.a ja poprostu miałam nadzieję i walczyłam:) dziewczyny nie poddawajcie sie ,słuchajcie swojego instynktu.ostatnio inna lekarka powiedziała:"matka to najlepszy lekarz" i miała racje.podchodzcie z dystansem do lekarzy.to zdjeci jak kuba wyfgladał latem.  a to fota z wrzesnia  i jak narazie stan sie taki utrzymuje:) ale starch pozostał.lekarka mowiła zobaczymy lato jak bedzie tak jak teraz,to sa szanse na wyrośniecie z tej choroby.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 12 May 2011 - 09:36
|
Nr użytkownika: 34,635

|
Ślicznie skórę wyleczyłaś synkowi! Jestem pod wrażeniem bo mam świadomość jak ciężką walkę stoczyłaś Nie chcę Cię martwić ale z AZS się nie wyrasta  Z wiekiem uczymy się własnej skóry i mamy przetestowane rozwiązania, dlatego życie z chorobą staje się łatwiejsze.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 13 May 2011 - 08:27
|

|
Zapinka no lekarka mówiła,ze mogą być nawroty,ale najważniejsze aby jak najdłużej skóra była ładna.mam przykłady mam gdzie dzieciom była alergia do 13 roku życia teraz maja 19lat i jest ok,wiadomo,może kiedyś powrócić,ale im starszy tym lepiej,bo będzie wiedział ,ze drapać nie może i dorosły jakoś da radę,bo co on się namęczył,matko w nocy budził się co 5-10min żadne leki nie działały,w nocy całe maści szły.a teraz obudzi sie tylko na picie,trochę go swędzi,bo byłam na testach teraz mu wyszła trawa,sierść,pleść,roztocza.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 14 May 2011 - 12:44
|
Nr użytkownika: 34,635

|
Moja przyjaciółka ma AZS. Do 16 roku życia przynajmniej raz w roku lądowała na oddziale  Boziu, dziewczyna strasznie się męczyła, co i rusz sterydy, nowe maści, kremy a ona i tak od stóp do głów czerwona i łuszcząca się. Po 16 roku życia jest o wiele lepiej choć zdarzają się nawroty - ale mają zdecydowanie mniejszy zasięg. Życzę powodzenia i sił
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Mon, 16 May 2011 - 08:39
|

|
Zapinka dziękuję  i życzę twojej przyjaciółce aby juz nie miała tych nawrotów. wiem co przeszła.bo ja dopiero teraz zaczynam sie wysypiać,choć jak Kuba mówi,że go swedzi zaraz widzę tamte chwile kiedy wyglądał strasznie,
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 18 May 2011 - 18:59
|
Nr użytkownika: 17,021

|
moj starszy tez ma od urodzenia AZS ale ze tak powiem slabe bo az tak nie jest zsypany...mamy masc ktora stosujemy teraz kiedy ciepelko na dworzewidze ze na nogach i rekach ma wiecej tego
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Tue, 24 May 2011 - 16:00
|

|
lublinianka a jaka masc uzywacie?? moze teraz wasz synek ma punkt kulminacyjny ,a pozniej mu przejdzie,tak jak bylo u kuby.jak go wtedy tak wysypywalo tak myslalam i prosilam aby tak bylo i sie chwilowo sprawdzilo.wczesciej to skore mial jak papier scierny,teraz ma gladziutka.do kapieli uzywalam roznosci jak lekarze kazali,ale wkocu dodawalam tylko parafine i lepsze efekty byly niz po oliantum czy balneum.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Tue, 19 Jul 2011 - 10:47
|
Nr użytkownika: 29,375

|
Wszystkim rodzicom, których dzieci muszą męczyć się z AZS-em, polecam takie dwa artykuły: "Jak zadbać o małego atopika?" i "Jak walczyć z atopowym zapaleniem skóry?". Ten drugi tekst nie jest co prawda konkretnie o opiece nad dzieckiem, ale jest za to dość obszerny, więc może komuś też się przyda:)
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 20 Apr 2012 - 09:22
|
Nr użytkownika: 37,881

|
z kosmetyków mojej córce bardzo służy a-derma, mam balsam do twarzy i ciała i szampon piankę. a przetestowałam mnóstwo kosmetyków. do tego oczywiście ścisła dieta i probiotyki, ale te bez białka mleka krowiego, np. latopic dla dzieci z azs. zresztą o dobrym wpływie probiotyków przy leczeniu azs można sporo znaleźć w googlach. zawsze warto spróbować. aha, najbardziej zmienione miejsca na skórze smarowałam tez alantanem albo bepanhenem. sterydów staram się unikać, stosuję tylko w ostateczności.
|
|
|
|
|
|
|
|
Wczoraj, 22 May 2012 - 10:18
|

Nr użytkownika: 11,396
GG:

|
CYTAT(ewon @ Mon, 14 Mar 2011 - 13:44)  ... dziewczyny nie poddawajcie sie ... Ewon - staram się wierzyć, robię co mogę ale łamię się ja - podobnie zresztą jak moja 4,5 letnia córka. Jej stan od ponad pół roku nie zmienił się - ciągle jest okropnie. Nie mam siły patrzeć na jej obolałe ciałko, na jej ból i poranioną skórę. Mała cierpi okropnie, ma ciało w strupach, swędzące i jątrzące się rany. Nie mam siły rano patrzeć na jej zakrwawione ciało, nie mam siły prać jej zakrwawionych ubrań a serce mi pęka jak słyszę, że mimo ukropu na dworze ona chce założyć bluzkę z długim rękawem ... bo się wstydzi. Czy są wśród was mamy które mają podobne kłopoty? Proszę odezwijcie się.
--------------------
Nikogo nigdy nie uhonorowano za to co otrzyma? od innych. Honor jest nagrod? za danie innym. /Calvin Coolidge/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
|
|