|
|
Dieta Dunkana a MM, ktora lepsza?? roznice, plusy i minusy, Prosze nie przenosic przez kilka dni, tu zaglada wiecej foremek |
|
|
|
|
Thu, 29 Dec 2011 - 00:19
|

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 296

|
Dla organizmu Dukana dieta chyba nie jest jednak najlepsza, chociaż schudłam na niej 11 kg. Mniej skomplikowana od MM na pewno. Osobiście bym Dukana 2,8 letniemu dziecku nie zaserwowała.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 29 Dec 2011 - 08:15
|

Nr użytkownika: 279
GG:

|
asiu23, ja prawdopodobnie nie jestem obiektywna, ponieważ zdecydowałam się na dietę MM i jest to jedyna dieta, która w pełni mi odpowiada i stała się moim sposobem na życie. Ma również ten plus, że stosuje ją cała moja Rodzina - przy czym oni łączą, a ja nie. I wszyscy odczuwamy pozytywne zmiany. W mojej ocenie Dukan NIE JEST zdrową dietą. Za dużo w nim białka, zbyt mało warzyw, owoców, złożonych węglowodanów. Zresztą już słyszy się dość dużo o negatywnych skutkach tej diety (ofiarą padają nerki i wątroba najczęściej). Jest jednak zdecydowanie łatwiejszy do ogarnięcia. Co innego, kiedy utrata wagi nie jest znaczna, co innego kiedy gubi się kilkadziesiąt kilogramów. Obserwując moje otoczenie, w którym baaardzo wiele osób odchudzało się Dukanem - właściwie wszyscy wrócili (lub nadrobili z naddatkiem) do wagi wyjściowej. MM ma to do siebie, że może stać się nowym sposobem żywienia - tak jest w moim przypadku. Zdrowszym, lepszym i - jak dla mnie już teraz - przyjemniejszym
--------------------
Jujka, mama Córci Julci  i Synka Tymka Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 29 Dec 2011 - 09:10
|

Nr użytkownika: 14,671

|
Ja tez nieobiektywna będę, bo stosowałam MM, ale ta dieta pozwala w miarę normalnie kulinarnie funkcjonować rodzinie. Na przykład, Ty będziesz jadła mięso z surówką, a im podasz z ziemniakami, Ty jajecznica, oni mogą z chlebem, spaghetti- Ty z fasolką szparagową, oni z makaronem itp.
Powodzenia w odchudzaniu!
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 29 Dec 2011 - 09:23
|

Nr użytkownika: 25,489
GG:

|
ja z tych dukających spadłam 10 kg po czym szybko nadrobiłam 15.Nie polecam dukana miałam koszmarne wyniki badań po dukaniu i zasłabnięcia.Nigdy już nie wrócę do dukana.Nie polecam wręcz odradzam z całego serducha.Dziecku bym dukana nie podawała. oooo ale jujka tu jest żywym przykładem że mm jada jej cała rodzina więc warto.
--------------------
Jan Łukasz(29.01.2005) Agata Joanna(18.12.2009)
każdy dzień to jak w oka mgnieniu maleńka chwila, dziś jest a jutro jak piękny motyl przemija
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 29 Dec 2011 - 12:01
|

Nr użytkownika: 25,608
GG:

|
Dziekuje Wam bardzo. Jestem kulinarny len wiec super, ze MM moga jesc wszyscy. Wiem, ze jest osobny watek ale macie jakies rady dla poczatkujacej? Pierwszy raz w zyciu bede stosowac diete Skad najlepiej wziac informacje o tej diecie, ksiazka o MM wystarczy?
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 29 Dec 2011 - 12:18
|

Nr użytkownika: 12,767

|
kiedyś w Pytaniu na Śniadanie była mowa o najgorszych dietach (w sensie najbardziej szkodliwe dla organizmu) - dukan był na pierwszym miejscu o MM nie było mowy
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 29 Dec 2011 - 12:28
|
Nr użytkownika: 10,058

|
Najlepiej przeczytać książkę, mi bardzo dużo pomogła, potem przepisów szukałam na forum i to wystarczyło.
--------------------
Mama Julki (ur.11.02.2003) i Karinki (ur.09.06.2007)
Literka "c" na klawiaturze mi szwankuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 29 Dec 2011 - 12:33
|

Nr użytkownika: 14,907

|
Byłam na MM i aktualnie się do niej zbieram. Kilogramy ładnie mi na niej spadały. Dzieci jadły ze mną. Nawet mam książkę o diecie mm dla dzieci. Polecam ją, jak się człowiek już zagłębi to wcale taka skomplikowana nie jest. Na początku trzeba poświęcić trochę czasu na zakupach, bo trzeba dokładnie etykietki czytać. Dla mnie bardzo ważne było to, że nie chodziłam głodna  Na Dukanie jest moja siostra i na zdrową dietę mi ona nie wygląda. Chociaż jeśli chodzi o efektywność to jest rewelacyjna.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 29 Dec 2011 - 13:10
|

Nr użytkownika: 12,767

|
CYTAT(Anilka @ Thu, 29 Dec 2011 - 13:33)  Byłam na MM i aktualnie się do niej zbieram. ja też  już mi niewiele do porodu zostało
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 29 Dec 2011 - 14:14
|

Nr użytkownika: 162

|
Dukanowe wielebne Middleton sisters http://www.mirror.co.uk/news/top-stories/2...15875-23608016/ Jedna przegiela z odchudzaniem, druga wyglada na 30l wiecej ( acz to juz pewnie zasluga namietnego opalania i robienia za party animal  ) Ze wszystkim trzeba rozsadnie i dostosowujac do wlasnego organizmu. Dla mnie w MM jest zbyt duzo serow ktore, fakt, lubie acz niekoniecznie mi sluza. Ale to mozna sobie tez wyregulowac zastepujac w wiekszym stopniu rybami np. Zaleta MM jest poskromienie wiecznego glodu i potrzeby podjadania. Najadam sie, nie chodze glodna i zla, spokojnie moge wytrwac do kolejnego posilku. I fakt ze to taka wlasnie metoda na cale zycie. Skomplikowana, jak dla mnie, nie jest, ale ja wiekszosc i tak od podstaw gotuje, niewiele kupuje rzeczy ktore maja na liscie wiecej niz 2-3 skladniki i glownie zamawiam online, czyli mam zachowana liste tych stalych, sprawdzonych wiec nie musze za kazdym razem skladu studiowac ( choc warto od czasu do czasu zweryfikowac bo zdarzaja sie zmiany) No i bez odpowiedniej dozy ruchu zadna metoda nie bedzie idealna. U mnie to zima najbardziej szwankuje bo cieplolubny zwierz jestem. Spowalnia sie pzremiana materii niestety.
--------------------
Gloria 15, Ella 13, Lily 12, Olive 11, Archie 9, Merlin 6
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 29 Dec 2011 - 20:15
|
Nr użytkownika: 155

|
Stanowczo i zdecydowanie MM a nie Dukan. Przetestowałam i jedną i drugą i choć na żadnej nie schudłam to ilość spożywanych przeze mnie jajek na Dukanie mnie przeraziła. Bo w zasadzie można tę dietę urozmaicić: i niby chleb upiec i ciasta ale...wszędzie są potrzebne jajka! Byłam na tej diecie 3 miesiące, chudłam tylko w pierwszych dwóch tygodniach, potem nic a niezdrowe toto strasznie więc rzuciłam. Może kiedyś wrócę do MM, tu przynajmniej wiadomo, że się człowiek dobrze odżywia.
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 30 Dec 2011 - 16:43
|

Nr użytkownika: 162

|
CYTAT(asiam23 @ Thu, 29 Dec 2011 - 21:06)  A o co chodzi z tym czytaniem etykiet?? Asia, w wielu produktach masz domieszki cukru, jego substytutow, skrobii, maki pszennej, msg, oleju palmnowego czy inne ktore MM wyklucza w pierwszej fazie albo ich mieszanie ( z tluszczami np). Kiedy poczytasz o MM to bedziesz dokladniej wiedziala dlaczego  Ogolnie najlatwiej chyba stosowac te metode jesli nie kupujesz gotowcow bo juz ze znalezieniem chleba nawet bez dodatku cukru czy melasy ciezko. Tez chleb sklepowy z pelnego przemialu tzw, tak naprawde jest najczesciej z domieszka maki rafinowanej albo nie do konca pelno-przemialowej. Majonez ktory w ramach dodatku mozna stosowac czasem, tylko jeden w UK, wg mojej wiedzy nie zawiera cukru, sztucznych dodatkow. Rowniez jedna jedyna musztarda ( bez skrobii i cukru) Jesli sie zdecydujesz na MM, moge podrzucic Ci liste tych sprawdzonych produktow w UK (tesco ma wiekszosc wiec to nie problem). Ew pytaj o konkretne
--------------------
Gloria 15, Ella 13, Lily 12, Olive 11, Archie 9, Merlin 6
|
|
|
|
|
|
|
|
Sun, 08 Jan 2012 - 10:36
|
Nr użytkownika: 38,987

|
CYTAT(asiam23 @ Thu, 29 Dec 2011 - 00:07)  Z tego co doczytalam to najlepsze dla organizmu sa wlasnie dieta Dunkana i MM ale im wiecej czytam tym mam wiekszy metlik w glowie. Chcialabym poznac Wasze opinie, ktora lepsza mniej skomplikowana no i tansza. W ktorej moge pozamieniac produkty tak zeby moglo je jesc 2,8 letnie dziecko. witam serdecznie, nie wiem gdzie piszą że dieta dukana jest zdrowa ale żeby była jedną z najzdrowszych ? polecam kilka artykułów w newsweeku wady diety http://www.newsweek.pl/wydania/1297/dieta-...brony,79244,1,1proces w sprawie diety dukana http://kobieta.newsweek.pl/dieta-dukana-ni...,77593,1,1.htmldukan przegrywa proces http://kobieta.newsweek.pl/dieta-dukana-je...,79128,1,1.htmlkomentarz profesora http://www.newsweek.pl/nauka/prof--marek-n...,79238,1,1.htmlPolecam zbilansowaną "dietę" a właściwie zbilansowane kalorycznie menu. Jak się tego dowiedzieć? 1. Dobrze zrobic najpierw komputerową analizę składu ciała - wtedy wiemy dokładnie ile jest tłuszczu i na jakim poziomie kształtuje się podstawowa przemiana materii jak wygląda taka waga i ważenie - [link usunięty przez administratora]2. Zrobić analizę żywieniową - czyli spożywczy "rachunek sumienia" - najlpeiej pod okiem profesjonalisty i potem skorzystać z jego porad co i jak zmienić 3. Zwykle wystarczą najprostsze oczywistości - - małe procje - jeść nie do syta - ostatni posiłek min 3 godziny przed snem ... i tak dalej  i oczywiście wysiłek fizyczny min 2 razy w tygodniu  brzmi łatwo ale trudniej zrobić - polecam trenera Wojtka w Krakowie mojej koleżance prowadził treningi i motywował ją bardzo pozatym dużo doradził jej właśnie w kwestii jedzenia - w ciągu 3 miesięcy schudła 12 kilo  wygląda naprawdę super ! powodzeniai wytrwałości, trzymam kciuki za efekty  ps info o trenerze mogę przesłać na pw
|
|
|
|
|
|
|
|
Sun, 08 Jan 2012 - 16:40
|

Nr użytkownika: 279
GG:

|
Przepraszam, czy nie możemy uznać tego za dyskretny spam podlinkowanego gabinetu?
--------------------
Jujka, mama Córci Julci  i Synka Tymka Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
|
|
|
|
|
|
|
|
Sun, 08 Jan 2012 - 17:17
|

Nr użytkownika: 2,135
GG:

|
Czy ta dieta MM to Dieta plaż południowych? Bo nie znam tego skrótu.
--------------------
Oliwia- mamusia Zuzinka (17.01.2005) i żona Darka (od 6.09.2003 )  Pusiuniu-biegaj sobie szczęśliwie po niebieskich łąkach [*] Zawsze będziemy Cię kochać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
|
|