Pozwolę sobie na mały apel i parę słów powitania. Mam nadzieję, że stałe forumki dołączą z sugestiami.
Kochane dziewczyny ( i ci z płci brzydkiej też

)
Cieszymy się z każdej nowej krwi, przybywajcie tłumnie, bo nie gryziemy, uzalezniajcie się w tym samym stopniu, co my i w ogóle czerpcie radość z wirtualnego kontaktu. Ale:
1. Nie przyklejajcie swoich postów. Ta opcja służy powiedzeniu czegoś ważnego (ktoś robi badania, ogłasza apel, nabór, dzieli się z czymś istotnym dla całej naszej społeczności) i nie powinna być nadużywana. Możecie wejśc w edycję postu i kliknąć opcję "normalny" zamiast "przyklejony"
2. Nie używajcie capsów. To oznacza krzyk, a nikt nie lubi gadać z krzykaczami
3. Nikt Was za literówki i ortografy ścigać nie będzie, bo błądzić jest rzeczą ludzką. Tym niemniej czasem warto skorzystać z edycji postu, którą nasz portalowy skrypt umożliwia.
4. Dbajcie o rozmiary zdjęc w emblematach i podpisach. Wśród nas są modemowcy
5. Korzystajcie, proszę, z wyszukiwarki. Są tematy evergreeny ("moja teściowa mnie denerwuje"

), ale są i takie, na które ktoś już kiedyś wyczerpująco odpowiedział i warto z tego skorzystać. Oszczędzajcie swój i cudzy czas.
6. Regulamin jest nieco nudny, ale warto go przeczytać, aby potem nie mieć nieprzyjemnych privów od moderatora. Tyczy się to głownie zasad umieszczania reklam na naszym forum.
7. Jesteśmy wszystkie za tolerancją, ale z wyjątkiem jednej reguły: nasze dzieci są święte. Jeśli nie Jesteś mamą i koniecznie chcesz się podzielić swoją negatywną opinią na temat macierzyństwa, pamiętaj, że zostałaś ostrzeżona. Na tym portalu rodzice są pod szczególną ochroną. Dzieci jeszcze bardziej.
8. Piszcie, piszcie i piszcie

Zapraszamy także na główne fora ogólne ("na każdy temat" i "babskie pogaduchy"- zawsze miło zobaczyć nowe twarze i nowe opinie). Nie zamykajcie się w enklawach jednego wątku, no chyba, że koniecznie chcecie.
Tyle przynudzania, a teraz do piór, to jest: do klawiszy.
Miłej obecności na Maluchach.pl
R*
ps. ten post jest przyklejony z uwagi na swoją ogólną przydatność