|
|
Jaki wg Was jest najlepszy laktator? |
|
|
|
|
Sat, 25 Feb 2006 - 16:05
|
Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4,896
GG:

|
Laktator elektryczny, ręczny typu avent isis, czy może najzwyklejszy typu lakta? pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 25 Feb 2006 - 16:54
|

Nr użytkownika: 1,184

|
Te najzwyklejsze nie sa chyba zbyt dobre - sama nie probowalam, ale tak slyszalam. Przy obojgu z moich dzieci uzywalam Avent i bylam bardzo zadowolona - szybko i skutecznie.
--------------------
Kubu? (2001), Asia (2005) Okruszek (+2010)  
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 25 Feb 2006 - 17:06
|

Nr użytkownika: 1,965
GG:

|
Ja miałam dwa: elektryczny Nuka i taki „zwykły”.
Ten Nuka ściągał dobrze, ale trochę potrwało zanim nauczyłam się z niego korzystać. No i przy dłuższym ściąganiu sutki trochę bolały. Natomiast ten zwykły, który miałam tylko po to, żeby odciągnąć mleko w pracy, zanim przestawiłam się na nowy tryb, to generalnie tragedia. Nie wyobrażam sobie ściągać tym mleka na większą skalę  .
Oba miałam pożyczone. Nuk to już był nieźle wysłużony, byłam trzecią mamą, która z niego korzystała, chociaż dwie poprzednie chyba tak go nie wyeksploatowały jak ja i poszedł jeszcze do kolejnej mamy.
Przy drugim dziecku zamierzam kupić Aventu. Ostatnio oglądałam laktator Aventu elektryczny (podobno inteligentny  , no ale cena coś ponad 400 zł była powalająca. Mam nadzieję, że przez te 3-4 lata coś stanieją
--------------------
Paula mama Kingi i Malwiny  
|
|
|
|
|
|
|
|
Mon, 27 Feb 2006 - 16:24
|
Nr użytkownika: 4,900

|
Wg mnie ręką jest najszybciej..
..u nas w szpitalu położne polecaja zwykłe ręczne laktatory - ale to koszmarnie długo trwa no a jeśli pierś jest już lekko twarda to nie ma szans na ściąganie takim ręcznym... lub ręką prosto do buteleczki
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Mon, 27 Feb 2006 - 18:45
|

Nr użytkownika: 693
GG:

|
Avent ręczny. Ściagałam półtora roku. W pierwszym okresie - w czasie, kiedy poszłam do pracy, a Miłosz był wyłącznie na moim mleku. Bez problemu ściągałam odpowiednią ilość mleka (nie licząc paru dni kryzysu laktacyjnego, co jednak nie miało nic wspólnego ze skutecznością samego laktatora). Duży plus to ściąganie wprost do butelki, bez ryzyka zanieczyszczenia mleka.
--------------------
mama Miłosza (24.12.2003.) i Maksia (15.06.2008.)
|
|
|
|
|
|
|
|
Mon, 27 Feb 2006 - 19:40
|

Nr użytkownika: 1,362
GG:

|
Ja używałam elektrycznej Medeli. Jeśli trzeba ściągać mleka dużo i często, bo np. się studiuje to elektryczny niezastąpiony, ręczny by mnie wymęczył.
--------------------
Nie mam gg i kontaktów już od miesiąca ponieważ padł mi komputer.
|
|
|
|
|
|
|
|
Mon, 27 Feb 2006 - 22:51
|
Nr użytkownika: 4,253

|
Medela. Tylko i wylacznie. W czasie ciazy kupilam Avent Isis- nie moglam nim sciagnac ani kropli. Jezeli nie bedziesz odciagac duzo to reczny ci wystarczy Jezeli pracujesz i musisz szybko i duzo sciagac to dokup sobie lepeij jakis modul elektryczny.
--------------------
Ilonka dołączyła do rodziny 10.17.05
|
|
|
|
|
|
|
|
Tue, 06 Jun 2006 - 22:07
|

Nr użytkownika: 190

|
Piegowata -przed porodem zrobiłam rekonesans na allegro-dziewczyny które kupiły elektryczny Tuffi narzekały,że słaby "ciąg" ma
W końcu padło na polecany w koło Avent Isis i jestem baaardzo zadowolona-chwila moment,bez stresu i pełna butla
--------------------
Mika co jej spacja czasem zanika ;) 1,2,3,Franek
|
|
|
|
|
|
|
|
Tue, 06 Jun 2006 - 22:17
|

Nr użytkownika: 5,602
GG:

|
czyli jednak cena == jakość w tym przypadku.
no nic, będzie trzeba zainwestować w takim razie.
Dzięki za informacje.
pozdrawiamy, maue dwie
|
|
|
|
|
|
|
|
Tue, 06 Jun 2006 - 23:25
|
Nr użytkownika: 281

|
Ten zwykły Lakty jest o kant 4 liter potłuc. Korzystałam z Aventu, fakt ściągałam mało, bo tylko jako dodatek do pierwszych potraw no i gdy miałam nawały, ale ogólnie mogę go pochwalić. Z żalem się z nim rozstanę-jako że kolejnego w planach nie ma sprzedawać będę.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 07 Jun 2006 - 10:01
|

Nr użytkownika: 567
GG:

|
Elektryczna Medela. I z faceta by chyba coś wyciągnęła.
Z
--------------------
Optymiści wierzą, ze świat stoi przed nimi otworem. Pesymiści wiedza, gdzie ma ten otwór.Pulardy do klatek!
|
|
|
|
|
|
|
|
Mon, 12 Jun 2006 - 11:06
|

Nr użytkownika: 3,345

|
TUFI nie polecam - bo sama mam  Po pierwsze za wolną ciągnie  I trwa to w nieskończoność a po drugie po m-cu intensywnego odciągania ok 5 razy na dobę popsuła sie  Słabo zaczął ciągnąć  Podejrzewam że to uszczelka poszła, albo te urządzenie co się nakłada na butelkę
Także lepiej wydać więcej a mieć komfort odciągania
--------------------
mama 4 letniego Miłoszka i Oleńki

|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 20 Sep 2006 - 14:15
|
Nr użytkownika: 7,568

|
Witam! Mam problem z moim nowo zakupionym laktatorem.
Nie mam sterylizatora więc gotowałam wszystkie części razem w gorącej wodzie przez 10 min tak jak zaleca producent. Jednak po osuszeniu wszędzie pozostał biały osad. Co zrobić żeby go nie było? Czy to jest wina wody czy może czegoś innego? Jak go prawidłowo wysterylizować?
Dzięki za odp.
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 20 Sep 2006 - 14:19
|

Nr użytkownika: 5,602
GG:

|
CYTAT(marioluncia) Witam! Mam problem z moim nowo zakupionym laktatorem.
Nie mam sterylizatora więc gotowałam wszystkie części razem w gorącej wodzie przez 10 min tak jak zaleca producent. Jednak po osuszeniu wszędzie pozostał biały osad. Co zrobić żeby go nie było? Czy to jest wina wody czy może czegoś innego? Jak go prawidłowo wysterylizować?
Dzięki za odp.
osad zawsze zostanie po sterylizacji we wrzątku. nie ma na to sposobu, przynajmniej go nie znam. A dzieciaczkowi nie szkodzi, a ważne że laktator sterylny.
Jak Ci bardzo przeszkadza osad to kup sterylizator.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
|
|