|
|
Mam problem z kupkami POMOCY |
|
|
|
|
Tue, 23 Feb 2010 - 08:39
|

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 31,815
GG:

|
Moja córka kończy dzisiaj 2 miesiące, od samego początku była karmiona piersią, odciaganym mlekiem, oraz mieszanką NAN1 w małej puszce. (to wszystko dlatego ze miałam mało pokarmu). wszystko było rewelacyjnie, żadnych kolek, wzdęć problemów z kupkami. Jednak ostatnio chyba zjadłam cos nie tak bo wyskoczyły jej czerwono białe plamko-krostki na buzi bylismy u lekarza pani doktor przepisała malej masć.(rewelaja plamki zeszły) odstawiłam na tydzień ja od mleka z piersi. i podawalismy butelke z mieszanką NAN1 ale w dużej puszce 900g i zaczeły sie moje problemy. Malutka pręży się, męczy i nie może sama zrobić kupki, rowerek nózkami, termometr, nie pomaga  kiedy dostanie czopka pręzy sie i wtedy wychodzi kupka jak plastelinka. Prosze o pomoc, niewiem czemu tak, kupilam wczoraj bebilon1 może to pomoże podobno jest na zaparcia.
|
|
|
|
|
|
|
|
Tue, 23 Feb 2010 - 10:18
|

Nr użytkownika: 31,815
GG:

|
Moja córka kończy dzisiaj 2 miesiące, od samego początku była karmiona piersią, odciaganym mlekiem, oraz mieszanką NAN1 w małej puszce. (to wszystko dlatego ze miałam mało pokarmu). wszystko było rewelacyjnie, żadnych kolek, wzdęć problemów z kupkami. Jednak ostatnio chyba zjadłam cos nie tak bo wyskoczyły jej czerwono białe plamko-krostki na buzi bylismy u lekarza pani doktor przepisała malej masć.(rewelaja plamki zeszły) odstawiłam na tydzień ja od mleka z piersi. i podawalismy butelke z mieszanką NAN1 ale w dużej puszce 900g i zaczeły sie moje problemy. Malutka pręży się, męczy i nie może sama zrobić kupki, rowerek nózkami, termometr, nie pomaga  kiedy dostanie czopka pręzy sie i wtedy wychodzi kupka jak plastelinka. Prosze o pomoc, niewiem czemu tak, kupilam wczoraj bebilon1 może to pomoże podobno jest na zaparcia.
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 24 Feb 2010 - 22:08
|

Nr użytkownika: 20,491
GG:

|
sprobuj bebilon1 ale nie zwykly tylko ten na kolki i wzdecia.
mysmy mieli w zeszlym miesiacu podobnie, dokarmiany bebilonem markotek nagle zamiast co drugi dzien zaczal robic kupy co piec dni. wieczorami plakal i prezyl sie, szly baczki ale kupa nie. po pieciu dniach ciemnozielona i jak plastelina. robil kupe albo po calym czopku ( a w sumie powinno sie pol dawac) herbatka plantex nie dzialala, termometr rowniez. lekarka w polsce kazala dawac bebilon na kolkii wzdecia - jest zageszczany skrobia, wiec dziecko nie lyka powietrza i przez to ze jest gestszy szybciej sie zrobi kupa. dala lakcid i kropelki biogaia ( prebiotyki) i granulki boiron. i dziecko co prawda przestalo sie prezyc ale kupy byly dalej po pieciu dniach. poszlam do lekarza w nieczech i kazal przestac dawac wszystko co dala lekarka w polsce i powiedzial ze dopoki dziecko przbiera na wadze, puszcza baczki, nie placze i jest w dobrym humorze to ma prawo robic nawet co piec dni.
jesli sie prezy sprobuj jeszcze plantexu, cieplego termofora i granulek chamomille z boiron ( po piec kuleczek rozpuszczonych w 3 cl cieplej wody cztery razy dziennie)
a najlepiej idz do lekarza. przy takich maluchach lepiej pojsc czesciej niz cos zaniedbac.
--------------------
  literke "h" z klawiatury wyrwalo mi dziecko, wiec jak jej nie ma, to pytac marka:)
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 27 Feb 2010 - 21:43
|
Nr użytkownika: 18,200

|
mleko Nan czesto powoduje zaparcia u maluszkow. ja radzilabym wizyte u lekarza zeby ustalic jakie melko podac malej. mozesz tez sprobowac podac jej inne mleko, moze wlasnie ten bebilon bedzie lepszy... trzymam kciuki
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Mon, 01 Mar 2010 - 08:47
|
Nr użytkownika: 31,902

|
moja koleżanka też miała problem z kupkami dziecka przy Nan ja daję bebiko i od początku nie mam problemów
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 16 Dec 2010 - 11:24
|

Nr użytkownika: 21,480

|
Moja córcia była na początku dokarmiana NANem i po 1,5 tygodnia zaczęła mieć problem z kupkami i zaparcia, pediatra zmieniła jej na Nutramigen, bo okazało się, że małej dodatkowo doszły kolki
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Sun, 13 Feb 2011 - 20:38
|

Nr użytkownika: 35,806

|
Polecam przy problemach z brzuszkiem (i kupką) u takich maluszków plantex, u moich dzieci się sprawdził. Tu można więcej o nim przeczytać http://www.plantex.com.pl.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
|
|