|
|
Mama i tata mają wychodne, na co lub gdzie we dwoje |
|
|
|
|
Wed, 25 Jan 2012 - 13:02
|

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 37,611

|
Wychodne mieć powinni, aby nie zwariować  Dzielmy się tutaj pomysłami takich wyjść. My w najbliższym czasie wybieramy się do kina na dwa filmy ( nie na raz oczywiście...) Mój kochany cięgnie mnie na "Dziewczynę z tatuażem", która ze względu na świetną męska obsadę i mi odpowiada  A potem ja jego na "Mój tydzień z Marilyn" - nie mogę się doczekać na ten film, szczególnie jak usłyszałam,że Michelle Williams za główną rolę jest nominowana do oskara!! Podobno przygotowując sie do roli non-stop oglądałą wszystkie jej filmy i czytała wszelkie biografię, totalnie odpłynęła...
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 25 Jan 2012 - 17:51
|

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 280
GG:

|
ale , ze o co chodzi ? , ze razem trzeba? Okazjonalnie chodzimy razem do kina , raczej w ukladzie ja z synem, on z synem, ja sama, on sam ale w kazdym razie , wyjatkowo we troje bylismy ostatnio na Almanya , chcialam isc sama ale sie wprosili , ogladalo nam sie wszystkim swietnie, kazdemu z zupelnie innego powodu.b
--------------------
Mama Andrzeja 2002 i Zośki 2009
"Panuje na ogół opinia, że geniusze są niesympatyczni, lecz jeśli o mnie chodzi, to jakoś nigdy tego nie zauważyłem." Tatuś Muminka
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 02 Feb 2012 - 16:42
|

Nr użytkownika: 36,342

|
No z dziecmi trzeba do kina chodzic, ale samemu we dwujke tez  wazne jest spedzanie czasu razem i tylko we dwoje, bo dzieci sa kochane, ale malzenstwem nie przestajemy byc, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
|
Thu, 02 Feb 2012 - 17:44
|

Nr użytkownika: 17,936

|
No to ja jakaś dziwna chyba jestem bo wole wspólnie niż sama z M.  wole wszystkie warianty ja Kacper , ja Oliwia , ja . Kacper, Oliwia no wiecie i tak dalej.Nie mówię że razem nie wychodzimy byliśmy nawet ostanio w kinie na Sherlock Holmes 2 Ja uzależniona od dzieci więc jak moje coś wymyślą to mam większą frajdę np. ostatni wypad na dworzec pkp coby popatrzeć na pociągi
--------------------
Oliwka 1997r. Kacper 2007r.
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 03 Feb 2012 - 15:11
|

Nr użytkownika: 37,611

|
agabr - dobrze wyjaśniła to anna.kotecka, chodziło mi właśnie o wyjścia rodziców sam na sam  Choć wszystkie inne warianty też są okey  A propos filmów: dowiedziaąłm sie ,że w "Dziewczynie.." jest brutalna scena gwałtu i nie jestem pewna czy chcę to zobaczyć... Za to w Newsweeku widziałam fajny artykuł o "Tygodniu z Marilyn" -pozytywny, ale nie w sensie sprzedajmy ten film... Można powiedzieć, ze autor sięga głębiej...
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 03 Feb 2012 - 16:02
|

Nr użytkownika: 38,006

|
CYTAT(oluśia @ Thu, 02 Feb 2012 - 17:44)  No to ja jakaś dziwna chyba jestem bo wole wspólnie niż sama z M.  wole wszystkie warianty ja Kacper , ja Oliwia , ja . Kacper, Oliwia no wiecie i tak dalej.Nie mówię że razem nie wychodzimy byliśmy nawet ostanio w kinie na Sherlock Holmes 2 Ja uzależniona od dzieci więc jak moje coś wymyślą to mam większą frajdę np. ostatni wypad na dworzec pkp coby popatrzeć na pociągi  14-latka do kina z mamą!? Ja bym się w tym wieku w życiu z mamą nie pokazała. Co do "Dziewczyny z tatuażem" to w sumie kryminał jest, więc to chyba normalne, że może być troszkę brutalny, to jednak nie komedia romantyczna. Co do Marilyn też same pozytywne opinie słyszałam i czytałam. Recenzenci rozpływają się nad Michelle Williams, że tak fajnie oddała tę postać. agabr jak lubisz Tatusia Muminka to i Muminki mają być w kinach niedługo, widziałam plakat.
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 03 Feb 2012 - 17:51
|

|
Moja córka ma 15 lat pomyliłaś się o jeden rok Na Sherlocku byłam z M. a z córką chodzę na bardziej romantyczne filmy. A no widzisz moje się matki nie wstydzi powiem wiecej lubi nasze wspólne wyjścia
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 03 Feb 2012 - 21:30
|

GG:

|
CYTAT(KaśKaś @ Fri, 03 Feb 2012 - 16:02)  .
agabr jak lubisz Tatusia Muminka to i Muminki mają być w kinach niedługo, widziałam plakat. o kiedy kiedy ? ide googlac.b
--------------------
"Panuje na ogół opinia, że geniusze są niesympatyczni, lecz jeśli o mnie chodzi, to jakoś nigdy tego nie zauważyłem." Tatuś Muminka
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 04 Feb 2012 - 06:46
|

GG:

|
CYTAT(anna.kotecka @ Thu, 02 Feb 2012 - 16:42)  No z dziecmi trzeba do kina chodzic, ale samemu we dwujke tez  wazne jest spedzanie czasu razem i tylko we dwoje, bo dzieci sa kochane, ale malzenstwem nie przestajemy byc, prawda? Nie anno kotecka , nie zgadzam sie , ze TRZEBA , generalnie w zyxiu niewiele trzeba, nie wiem skad Ci sie wzielo , ze niewychodzenie we dw ójke do kina oznacza , iz przestajemy byc małzenstwem, moze to po prostu oznaczac, ze lubimy inne kino  .b
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 04 Feb 2012 - 08:36
|
Nr użytkownika: 2,421

|
pewnie że nie trzeba razem chodzieć do kina ale ludzie maksymalnie różni żyją w dwóch różnych światach, jeśli wszystko robi się oddzielnie to źle się dzieje w zwiazku. czasami chodzę na film wybrany przez m. a czasami tylko mój bo po prostu jesteśmy razem. nie chciałabym być z człowiekiem który by wszystkiego odmawiał
Ten post edytował ana Sat, 04 Feb 2012 - 08:37
--------------------
mama Wiktora (ur. 21.10.04)
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 04 Feb 2012 - 11:56
|

GG:

|
Ja tez nie chcialabym byc z czlowiekiem ktory by wszystkiego odmawial .b
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 04 Feb 2012 - 18:55
|

Nr użytkownika: 39,054

|
CYTAT(agabr @ Fri, 03 Feb 2012 - 21:30)  o kiedy kiedy ? ide googlac.b Muminki wchodzą do kin 23 lutego, też przed chwilą sprawdziłam. Może to trochę nie na temat, bo to jednak kino rodzinne, ale odpowiadam na pytanie. A na Tydzień z Marylin sama się wybiorę, bez mężczyzny, a co!
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 04 Feb 2012 - 19:03
|

Nr użytkownika: 8,026

|
Wychodne kojarzy mi się ze służbą, a "mienie" dzieci służbą być nie powinno. Może być udręką, skaraniem boskim, orką na ugorze, no ale nie służbą!
--------------------
Emilsonek 2007 Tymi ręcami malowane...Powiem najkrócej w czym rzeczy istota, bo może ktoś na to czeka: Nie chodzi o to, by człowiek miał kota, tylko, by kot miał człowieka. /F.Klimek/
|
|
|
|
|
|
|
|
Tue, 07 Feb 2012 - 16:07
|

Nr użytkownika: 36,342

|
Ani nie służba, ani skaraniem  ale jak pojawiaja się dzieci to nie znaczy, że malzonkowie nie moga spedzac chwil we dwoje. Ja bardzo sobie cenie takie momenty kiedy jesem z meżem sam na sam. Jesteśmy w stanie skupic sie na sobie, poznać na nowo wlasne emocje. Jak wy nie lubicie - wasza sprawa. Dla mnie dbanie o moje małżenstwo jest sprawa priortyetowa. I własnie taki pomysł mam na to. Poza tym to zdrowo dla dzieci, zeby widziały zdrowe relacje w rodzinie. A BTW filmów bo offtop robicie - kto już był na :mój tydzień z Marilyn" i na "Artyscie"?
|
|
|
|
|
|
|
|
Tue, 07 Feb 2012 - 16:11
|

GG:

|
CYTAT(anna.kotecka @ Tue, 07 Feb 2012 - 16:07)  Ani nie służba, ani skaraniem  ale jak pojawiaja się dzieci to nie znaczy, że malzonkowie nie moga spedzac chwil we dwoje. Ja bardzo sobie cenie takie momenty kiedy jesem z meżem sam na sam. Jesteśmy w stanie skupic sie na sobie, poznać na nowo wlasne emocje. Jak wy nie lubicie - wasza sprawa. Dla mnie dbanie o moje małżenstwo jest sprawa priortyetowa. I własnie taki pomysł mam na to. Poza tym to zdrowo dla dzieci, zeby widziały zdrowe relacje w rodzinie. A BTW filmów bo offtop robicie - kto już był na :mój tydzień z Marilyn" i na "Artyscie"? i jedyna realizacja jest wspolne chodzenie do kina? bo my znamy też inne.b
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Tue, 07 Feb 2012 - 18:15
|

Nr użytkownika: 7,202

|
CYTAT(anna.kotecka @ Tue, 07 Feb 2012 - 18:07)  Ani nie służba, ani skaraniem  ale jak pojawiaja się dzieci to nie znaczy, że malzonkowie nie moga spedzac chwil we dwoje. Ja bardzo sobie cenie takie momenty kiedy jesem z meżem sam na sam. Jesteśmy w stanie skupic sie na sobie, poznać na nowo wlasne emocje. Jak wy nie lubicie - wasza sprawa. Dla mnie dbanie o moje małżenstwo jest sprawa priortyetowa. I własnie taki pomysł mam na to. Poza tym to zdrowo dla dzieci, zeby widziały zdrowe relacje w rodzinie. A BTW filmów bo offtop robicie - kto już był na :mój tydzień z Marilyn" i na "Artyscie"? to w mojej rodzinie są zupełnie chore relacje bo wspólnie z m do kina chodzimy niemal wyłacznie w wakacje lub ferie kiedy dzieci są w rozjazdach...wogóle wtedy odrabiamy wszystkie zaległości
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 08 Feb 2012 - 09:58
|

|
Ale nikt tu nie pisał , że nie lubi tylko woli a dla mnie to wielka róznica. To ,że nie wychodzimy lub rzadko tylko we dwoje to wcale nie znaczy , że mamy z mężem niezdrowe relacje. Jedni te relacje budują i wychodzą bez dzieci a inni budują te relacje razem z dziećmi , ja to szanuję.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 08 Feb 2012 - 10:34
|
Nr użytkownika: 5,675

|
Jestem w małżeństwie, moim zdaniem udanym, od 15 lat. W tym czasie byłam z mężem w kinie 2 razy.  Pierwszy raz było to 13 lat temu, drugi raz pod koniec 2011 roku. Co nie oznacza, że w kinie nie bywamy.
--------------------
Mafia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
|
|