|
|
Nowe podforum "TRUDNE STARANIA O DZIECKO", powstało nowe podforum zamknięte, na które serdecznie zapraszam :) |
|
|
|
|
Tue, 17 Jul 2007 - 01:20
|
Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 152

|
Witam wszystkich Chciałabym poinformować użytkowników forum portalu maluchy.pl, iż została utworzona nowa sekcja "grupy wsparcia", którą znajdziecie TUTAJ . Ideą nowej sekcji jest stworzenie bezpiecznego miejsca w sieci, gdzie będzie można uzyskać pomoc i porozmawiać o naszym problemie w atmosferze wsparcia i dyskrecji. Pierwszą z grup wsparcia jest nowe podforum "trudne starania o dziecko". W przyszłości planowane jest poszerzenie grup wsparcia o kolejne podfora koncentrujące się wokół innych trudnych problematyk. Dostęp do poszczególnych podfor w ramach "grup wsparcia" jest dostępem ograniczonym. Aby go uzyskać należy wysłać PW do moderatora danego podforum wraz z krótkim opisem historii swoich starań. Następnie moderator przedstawia użytkownikom nowe zgloszenie (bez podawania nicka osoby zgłaszającej się) i wtedy forumowiczki podejmują decyzję na "tak" lub "nie". warunki otrzymania dostępu do podforum "trudne starania o dziecko"Podforum "trudne starania o dziecko" jest adresowane do użytkowników, którzy: - mają na koncie przynajmniej 50 postów - starają się o dziecko dłużej niż pół roku - wspomagają się farmakologicznie, poddają się inseminacjom, in vitro, mają zdiagnozowane PCO, ich starania o dziecko są zmedykalizowane lub też stracili dziecko i chcą walczyć dalej - potrzebują bezpiecznego miejsca w Internecie, gdzie będą mogli podzielić się doświadczeniem i uzyskać wsparcie od osób w tej samej sytuacji zasady podforum "trudne starania o dziecko"1. Podforum "trudne starania o dziecko" jest podforum ukrytym. Dostęp do niego mają tylko przyjęci użytkownicy oraz administratorzy portalu maluchy.pl. Zawartość podforum "trudne starania o dziecko" jest niewidoczna dla wszystkich pozostałych użytkowników oraz moderatorów. 2. Każdy użytkownik, który deklaruje chęć uczestniczenia w podforum "trudne starania o dziecko" akceptuje tym samym przestrzeganie zasady dyskrecji, która obowiązuje wobec innych użytkowników grupy wsparcia. Celem każdej z grup wsparcia jest zapewnienie jej członkom komfortu i poczucia bezpieczeństwa. 3. Brak aktywności przez trzy miesiące bez podania przyczyny skutkuje odebraniem dostępu do podforumZapraszam na nowe podforum wszystkich tych, którzy chcą porozmawiać o swojej walce o ciążę w bezpiecznej atmosferze forum zamkniętego  a.
--------------------
Pierwsze:  Drugie: 
|
|
|
|
|
|
|
|
Tue, 08 Jul 2008 - 16:51
|
Nr użytkownika: 20,630
GG:

|
Czesc mam na imie Monika mam 35lat i niestety nie moge miec dzieci.Jestem po operacji macicy mialam dwudrozna macice z jedna komora.Niestety po operacji doktor powiedzial ze wszystko ok a ja dalej nie moglam zajsc w ciaze.Poszlam prywatnie do innego lekarza i jak sie okazalo nie jest ok.i nie moge miec dzieci.Bardzo z tego powodu cierpie.Prosze daj znac jak wejsc na ten podforum
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 09 Jul 2008 - 11:09
|
Nr użytkownika: 487

|
Moniko, moderatorka tego podforum jest na wakacjach i nie ma dostępu do internetu. Wyżej jest napisane: CYTAT Podforum "trudne starania o dziecko" jest adresowane do użytkowników, którzy: - mają na koncie przynajmniej 50 postów - starają się o dziecko dłużej niż pół roku - wspomagają się farmakologicznie, poddają się inseminacjom, in vitro, mają zdiagnozowane PCO, ich starania o dziecko są zmedykalizowane lub też stracili dziecko i chcą walczyć dalej - potrzebują bezpiecznego miejsca w Internecie, gdzie będą mogli podzielić się doświadczeniem i uzyskać wsparcie od osób w tej samej sytuacji To podforum z założenia miało być forum zamkniętym dla tych naszych stałych forumowiczek, które nie chcą się swoją walką dzielić publicznie. Tak więc chyba najpierw musisz nas dobrze poznać. I sama dać się poznać. Rozgość się na forum.
Ten post edytował Paka Wed, 09 Jul 2008 - 11:10
--------------------
Z (2001), H (2004), B (2007)
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 15 Nov 2008 - 13:03
|
Nr użytkownika: 152

|
Informuję o zmianie w dziale "zasady podforum Trudne Starania o Dziecko". Pojawil się nowy, trzeci punkt mówiący o konieczności aktywnego uczestnictwa i powiadamiający o tym, iż osoby przez dluższy czas (tj. trzy miesiące) nieaktywne na forum będą automatycznie tracić dostęp do Trudnych Starań. Zmiana wynika z naszej wspólnej decyzji.
a.
--------------------
Pierwsze:  Drugie: 
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 18 Jun 2010 - 22:37
|
Nr użytkownika: 33,388

|
CYTAT(Rosa @ Tue, 17 Jul 2007 - 02:20)  Witam wszystkich Chciałabym poinformować użytkowników forum portalu maluchy.pl, iż została utworzona nowa sekcja "grupy wsparcia", którą znajdziecie TUTAJ . Ideą nowej sekcji jest stworzenie bezpiecznego miejsca w sieci, gdzie będzie można uzyskać pomoc i porozmawiać o naszym problemie w atmosferze wsparcia i dyskrecji. Pierwszą z grup wsparcia jest nowe podforum "trudne starania o dziecko". W przyszłości planowane jest poszerzenie grup wsparcia o kolejne podfora koncentrujące się wokół innych trudnych problematyk. Dostęp do poszczególnych podfor w ramach "grup wsparcia" jest dostępem ograniczonym. Aby go uzyskać należy wysłać PW do moderatora danego podforum wraz z krótkim opisem historii swoich starań. Następnie moderator przedstawia użytkownikom nowe zgloszenie (bez podawania nicka osoby zgłaszającej się) i wtedy forumowiczki podejmują decyzję na "tak" lub "nie". warunki otrzymania dostępu do podforum "trudne starania o dziecko"Podforum "trudne starania o dziecko" jest adresowane do użytkowników, którzy: - mają na koncie przynajmniej 50 postów - starają się o dziecko dłużej niż pół roku - wspomagają się farmakologicznie, poddają się inseminacjom, in vitro, mają zdiagnozowane PCO, ich starania o dziecko są zmedykalizowane lub też stracili dziecko i chcą walczyć dalej - potrzebują bezpiecznego miejsca w Internecie, gdzie będą mogli podzielić się doświadczeniem i uzyskać wsparcie od osób w tej samej sytuacji zasady podforum "trudne starania o dziecko"1. Podforum "trudne starania o dziecko" jest podforum ukrytym. Dostęp do niego mają tylko przyjęci użytkownicy oraz administratorzy portalu maluchy.pl. Zawartość podforum "trudne starania o dziecko" jest niewidoczna dla wszystkich pozostałych użytkowników oraz moderatorów. 2. Każdy użytkownik, który deklaruje chęć uczestniczenia w podforum "trudne starania o dziecko" akceptuje tym samym przestrzeganie zasady dyskrecji, która obowiązuje wobec innych użytkowników grupy wsparcia. Celem każdej z grup wsparcia jest zapewnienie jej członkom komfortu i poczucia bezpieczeństwa. 3. Brak aktywności przez trzy miesiące bez podania przyczyny skutkuje odebraniem dostępu do podforumZapraszam na nowe podforum wszystkich tych, którzy chcą porozmawiać o swojej walce o ciążę w bezpiecznej atmosferze forum zamkniętego  a. Zeby wejsc i porozmawiac na tym forum to trzeba spelnic warunki? to chore, idiotyzm, nowicjusze nie mogą uzyskac tu porad, gratulacje za chory pomysl!
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 18 Jun 2010 - 23:57
|
Nr użytkownika: 188
GG:

|
Piecyku, nowicjusze mają cały ogrom podforów, na których mogą uzyskac porade. W kazdym temacie, co podkreślam. Podfora zamknięte nie zostaly stworzone z myślą o nowicjuszavch, bo wówczas nonsensem byłoby zamykanie.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Tue, 30 Nov 2010 - 05:47
|
Nr użytkownika: 31,778

|
a slyszeliscie o IMSI? Nowa procedura In Vitro, an zachodzie standard ale w Polsce chyba glownie w InviMedzie
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 24 Dec 2011 - 11:47
|

Nr użytkownika: 21,762

|
Rosa: czy ja sie klasyfikuje? Nie mam najwidoczniej problemow z zajsciem w ciaze, ale jak wiesz stracilam dwie pod rzad. Wiem, ze sa gorsze sytuacje, ale zdaje sobie sprawy, ze moje opisy na otwartym moga szokowac i byc czytane przez kobiety w ciazy, ktore moga sie negatywnie nakrecac. Troche mi przez to glupio... A ja musze gdzies to z siebie wyrzucic. Wolalabym na zamknietym.
--------------------
  (*) 24/08/2011; (*) 26/12/2011 Everytime we say goodbye, I die a little Everytime we say goodbye, I wonder why a little Why the Gods above me, who must be in the know Think so little of me, they allow you to go
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 24 Dec 2011 - 12:01
|

Nr użytkownika: 25,058
GG:

|
CYTAT(cat woman @ Sat, 24 Dec 2011 - 11:47)  Rosa: czy ja sie klasyfikuje? Nie mam najwidoczniej problemow z zajsciem w ciaze, ale jak wiesz stracilam dwie pod rzad. Wiem, ze sa gorsze sytuacje, ale zdaje sobie sprawy, ze moje opisy na otwartym moga szokowac i byc czytane przez kobiety w ciazy, ktore moga sie negatywnie nakrecac. Troche mi przez to glupio... A ja musze gdzies to z siebie wyrzucic. Wolalabym na zamknietym. Cat moderatorem na trudnych jest teraz Moko napisz do niej na pw (bo w tym świątecznym zamieszaniu może jej umknąć Twój post). Przytulam Cię wirtualnie z pełnym zrozumieniem sytuacji
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 24 Dec 2011 - 14:03
|

Nr użytkownika: 21,762

|
Dzieki, angelik.W desperacji zasmiecam kazdy watek, jaki mi wpadnie pod reke, wolalabym sie wygadac w odpowiednim miejscu i nie straszyc wszystkich, na kogo popadnie.
--------------------
  (*) 24/08/2011; (*) 26/12/2011 Everytime we say goodbye, I die a little Everytime we say goodbye, I wonder why a little Why the Gods above me, who must be in the know Think so little of me, they allow you to go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
|
|