Maluchy.pl logo    

Zobacz: Warszawa dla dzieci

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic

> Nowe podforum "TRUDNE STARANIA O DZIECKO", powstało nowe podforum zamknięte, na które serdecznie zapraszam :)
Rosa
post Tue, 17 Jul 2007 - 01:20
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 152

Witam wszystkich icon_smile.gif

Chciałabym poinformować użytkowników forum portalu maluchy.pl, iż została utworzona nowa sekcja "grupy wsparcia", którą znajdziecie TUTAJ .
Ideą nowej sekcji jest stworzenie bezpiecznego miejsca w sieci, gdzie będzie można uzyskać pomoc i porozmawiać o naszym problemie w atmosferze wsparcia i dyskrecji. Pierwszą z grup wsparcia jest nowe podforum "trudne starania o dziecko". W przyszłości planowane jest poszerzenie grup wsparcia o kolejne podfora koncentrujące się wokół innych trudnych problematyk.
Dostęp do poszczególnych podfor w ramach "grup wsparcia" jest dostępem ograniczonym. Aby go uzyskać należy wysłać PW do moderatora danego podforum wraz z krótkim opisem historii swoich starań. Następnie moderator przedstawia użytkownikom nowe zgloszenie (bez podawania nicka osoby zgłaszającej się) i wtedy forumowiczki podejmują decyzję na "tak" lub "nie".

warunki otrzymania dostępu do podforum "trudne starania o dziecko"
Podforum "trudne starania o dziecko" jest adresowane do użytkowników, którzy:
- mają na koncie przynajmniej 50 postów
- starają się o dziecko dłużej niż pół roku
- wspomagają się farmakologicznie, poddają się inseminacjom, in vitro, mają zdiagnozowane PCO, ich starania o dziecko są zmedykalizowane lub też stracili dziecko i chcą walczyć dalej
- potrzebują bezpiecznego miejsca w Internecie, gdzie będą mogli podzielić się doświadczeniem i uzyskać wsparcie od osób w tej samej sytuacji

zasady podforum "trudne starania o dziecko"

1. Podforum "trudne starania o dziecko" jest podforum ukrytym. Dostęp do niego mają tylko przyjęci użytkownicy oraz administratorzy portalu maluchy.pl. Zawartość podforum "trudne starania o dziecko" jest niewidoczna dla wszystkich pozostałych użytkowników oraz moderatorów.
2. Każdy użytkownik, który deklaruje chęć uczestniczenia w podforum "trudne starania o dziecko" akceptuje tym samym przestrzeganie zasady dyskrecji, która obowiązuje wobec innych użytkowników grupy wsparcia. Celem każdej z grup wsparcia jest zapewnienie jej członkom komfortu i poczucia bezpieczeństwa.
3. Brak aktywności przez trzy miesiące bez podania przyczyny skutkuje odebraniem dostępu do podforum

Zapraszam na nowe podforum wszystkich tych, którzy chcą porozmawiać o swojej walce o ciążę w bezpiecznej atmosferze forum zamkniętego icon_smile.gif

a.

--------------------
Pierwsze:

Drugie:
Go to the top of the page PM

Quote Post
monia sebus
post Tue, 08 Jul 2008 - 16:51
Post #2

Nr użytkownika: 20,630

GG:

Czesc mam na imie Monika mam 35lat i niestety nie moge miec dzieci.Jestem po operacji macicy mialam dwudrozna macice z jedna komora.Niestety po operacji doktor powiedzial ze wszystko ok a ja dalej nie moglam zajsc w ciaze.Poszlam prywatnie do innego lekarza i jak sie okazalo nie jest ok.i nie moge miec dzieci.Bardzo z tego powodu cierpie.Prosze daj znac jak wejsc na ten podforum

Quote Post
Paka
post Wed, 09 Jul 2008 - 11:09
Post #3

Nr użytkownika: 487

Moniko, moderatorka tego podforum jest na wakacjach i nie ma dostępu do internetu. Wyżej jest napisane:
CYTAT
- wspomagają się farmakologicznie, poddają się inseminacjom, in vitro, mają zdiagnozowane PCO, ich starania o dziecko są zmedykalizowane lub też stracili dziecko i chcą walczyć dalej
- potrzebują bezpiecznego miejsca w Internecie, gdzie będą mogli podzielić się doświadczeniem i uzyskać wsparcie od osób w tej samej sytuacji

To podforum z założenia miało być forum zamkniętym dla tych naszych stałych forumowiczek, które nie chcą się swoją walką dzielić publicznie. Tak więc chyba najpierw musisz nas dobrze poznać. I sama dać się poznać.
Rozgość się na forum.

Ten post edytował Paka Wed, 09 Jul 2008 - 11:10

--------------------
Z (2001), H (2004), B (2007)

Quote Post
Rosa
post Sat, 15 Nov 2008 - 13:03
Post #4

Nr użytkownika: 152

Informuję o zmianie w dziale "zasady podforum Trudne Starania o Dziecko". Pojawil się nowy, trzeci punkt mówiący o konieczności aktywnego uczestnictwa i powiadamiający o tym, iż osoby przez dluższy czas (tj. trzy miesiące) nieaktywne na forum będą automatycznie tracić dostęp do Trudnych Starań.
Zmiana wynika z naszej wspólnej decyzji.

a.

--------------------
Pierwsze:

Drugie:

Quote Post
Piecyk
post Fri, 18 Jun 2010 - 22:37
Post #5

Nr użytkownika: 33,388

CYTAT(Rosa @ Tue, 17 Jul 2007 - 02:20) *
Witam wszystkich icon_smile.gif

Chciałabym poinformować użytkowników forum portalu maluchy.pl, iż została utworzona nowa sekcja "grupy wsparcia", którą znajdziecie TUTAJ .
Ideą nowej sekcji jest stworzenie bezpiecznego miejsca w sieci, gdzie będzie można uzyskać pomoc i porozmawiać o naszym problemie w atmosferze wsparcia i dyskrecji. Pierwszą z grup wsparcia jest nowe podforum "trudne starania o dziecko". W przyszłości planowane jest poszerzenie grup wsparcia o kolejne podfora koncentrujące się wokół innych trudnych problematyk.
Dostęp do poszczególnych podfor w ramach "grup wsparcia" jest dostępem ograniczonym. Aby go uzyskać należy wysłać PW do moderatora danego podforum wraz z krótkim opisem historii swoich starań. Następnie moderator przedstawia użytkownikom nowe zgloszenie (bez podawania nicka osoby zgłaszającej się) i wtedy forumowiczki podejmują decyzję na "tak" lub "nie".

warunki otrzymania dostępu do podforum "trudne starania o dziecko"

zasady podforum "trudne starania o dziecko"

1. Podforum "trudne starania o dziecko" jest podforum ukrytym. Dostęp do niego mają tylko przyjęci użytkownicy oraz administratorzy portalu maluchy.pl. Zawartość podforum "trudne starania o dziecko" jest niewidoczna dla wszystkich pozostałych użytkowników oraz moderatorów.
2. Każdy użytkownik, który deklaruje chęć uczestniczenia w podforum "trudne starania o dziecko" akceptuje tym samym przestrzeganie zasady dyskrecji, która obowiązuje wobec innych użytkowników grupy wsparcia. Celem każdej z grup wsparcia jest zapewnienie jej członkom komfortu i poczucia bezpieczeństwa.
3. Brak aktywności przez trzy miesiące bez podania przyczyny skutkuje odebraniem dostępu do podforum

Zapraszam na nowe podforum wszystkich tych, którzy chcą porozmawiać o swojej walce o ciążę w bezpiecznej atmosferze forum zamkniętego icon_smile.gif

a.

Zeby wejsc i porozmawiac na tym forum to trzeba spelnic warunki? to chore, idiotyzm, nowicjusze nie mogą uzyskac tu porad, gratulacje za chory pomysl!

Quote Post
sdw
post Fri, 18 Jun 2010 - 23:57
Post #6

Nr użytkownika: 188

GG:

Piecyku, nowicjusze mają cały ogrom podforów, na których mogą uzyskac porade. W kazdym temacie, co podkreślam. Podfora zamknięte nie zostaly stworzone z myślą o nowicjuszavch, bo wówczas nonsensem byłoby zamykanie.

--------------------
Przypadkowi

K K F -'98 '01 '04

Quote Post
tombek
post Tue, 30 Nov 2010 - 05:47
Post #7

Nr użytkownika: 31,778

a slyszeliscie o IMSI? Nowa procedura In Vitro, an zachodzie standard ale w Polsce chyba glownie w InviMedzie

Quote Post
chaton
post Sat, 24 Dec 2011 - 11:47
Post #8

Nr użytkownika: 21,762

Rosa: czy ja sie klasyfikuje? Nie mam najwidoczniej problemow z zajsciem w ciaze, ale jak wiesz stracilam dwie pod rzad. Wiem, ze sa gorsze sytuacje, ale zdaje sobie sprawy, ze moje opisy na otwartym moga szokowac i byc czytane przez kobiety w ciazy, ktore moga sie negatywnie nakrecac. Troche mi przez to glupio... A ja musze gdzies to z siebie wyrzucic. Wolalabym na zamknietym.

--------------------

(*) 24/08/2011; (*) 26/12/2011
Everytime we say goodbye, I die a little
Everytime we say goodbye, I wonder why a little
Why the Gods above me, who must be in the know
Think so little of me, they allow you to go

Quote Post
angielk
post Sat, 24 Dec 2011 - 12:01
Post #9

Nr użytkownika: 25,058

GG:

CYTAT(cat woman @ Sat, 24 Dec 2011 - 11:47) *
Rosa: czy ja sie klasyfikuje? Nie mam najwidoczniej problemow z zajsciem w ciaze, ale jak wiesz stracilam dwie pod rzad. Wiem, ze sa gorsze sytuacje, ale zdaje sobie sprawy, ze moje opisy na otwartym moga szokowac i byc czytane przez kobiety w ciazy, ktore moga sie negatywnie nakrecac. Troche mi przez to glupio... A ja musze gdzies to z siebie wyrzucic. Wolalabym na zamknietym.

Cat moderatorem na trudnych jest teraz Moko napisz do niej na pw (bo w tym świątecznym zamieszaniu może jej umknąć Twój post).

Przytulam Cię wirtualnie z pełnym zrozumieniem sytuacji przytul.gif

--------------------
28.11.2010 - Łucja

moje Aniołki [*] 24.08.2009 i 12.10.2009 (Tosia)

Quote Post
chaton
post Sat, 24 Dec 2011 - 14:03
Post #10

Nr użytkownika: 21,762

Dzieki, angelik.W desperacji zasmiecam kazdy watek, jaki mi wpadnie pod reke, wolalabym sie wygadac w odpowiednim miejscu i nie straszyc wszystkich, na kogo popadnie.

--------------------

(*) 24/08/2011; (*) 26/12/2011
Everytime we say goodbye, I die a little
Everytime we say goodbye, I wonder why a little
Why the Gods above me, who must be in the know
Think so little of me, they allow you to go

Quote Post

Start new topic Reply to this topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sat, 11 Feb 2012 - 20:24
lista postów tego wątku
ciąża i poród dziecko kobieta dla dzieci rodzina podróże zobacz koniecznie
© 2002 - 2012  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl    |   Nasze banery i logo  |  Reklama u nas  |  Kontakt  |  Centrum prasowe
redakcja portalu pracuje na komputerach chronionych przez symantec