Maluchy.pl logo    

Zobacz: Warszawa dla dzieci

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic

> Nowy ośrodek już ruszył
mizba
post Wed, 04 Aug 2010 - 15:30
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 29,683

Witam wszystkich!
Może ktoś jest zainteresowany szkoleniem dla Kandydatów na rodziców adopcyjnych, znalazłam ciekawą ofertę http://twoja-adopcja.pl/index.php?option=c...isane-przez-nas

Kawałek przeklejam:
Odpowiadając na potrzeby zgłaszających się osób Fundacja Dziecko – Adopcja – Rodzina w Otwocku, uruchomiła w dniu 20 lipca Niepubliczny Ośrodek Adopcyjno – Opiekuńczy. Ośrodek – jak zapowiada Prezes Fundacji – ma być alternatywą dla obecnego systemu regulującego przysposobienie dziecka.

Ośrodek jest odpowiedzią na zapotrzebowanie społeczne, które wielokrotnie zgłaszane było przez użytkowników forum internetowego, prowadzonego przez Fundację portalu społecznościowego Twoja-Adopcja.pl - mówi Pani Prezes – Beata Dołęgowska – ośrodek będzie alternatywą dla obecnego systemu.

Pozdrawiam,
Jolka
Go to the top of the page PM

Quote Post
mea03
post Wed, 11 Aug 2010 - 21:04
Post #2

Nr użytkownika: 33,979

mizba, czy może jesteś zorientowana, jak długo się czeka w tym ośrodku na dziecko? My mamy kwalifikacje, ale czekamy już dwa lata i nic, zupełna cisza.

Quote Post
mizba
post Thu, 28 Oct 2010 - 13:25
Post #3

Nr użytkownika: 29,683

mea03 tego nie umiem powiedzieć bo po prostu nie wiem. To zależy jakie macie preferencje wobec dziecka/dzieci. Jeśli ośrodek ma informacje o dzieciach, dla których możecie zostać rodzicami, to kontaktuje się z Wami, zaprasza na rozmowę i przedstawia posiadane informacje o dziecku. Jeśli zdecydujecie się na kontakt i "zatrybi" (pospolicie mówiąc) to później już leci. Oczywiście nie można tu mówić o jednym czy dwóch kontaktach z dzieckiem, trzeba być pewnym, bo później mogą wyjść takie kwiatki, o jakich słyszałam ostatnio i mną wstrząsnęło.
Wiem, że ośrodek działa sprawnie i wielu rodziców już znalazło dzięki temu ośrodkowi swoje słoneczka. Zawsze warto jest spróbować i dać sobie dodatkową szansę.
Uściski

Quote Post

Start new topic Reply to this topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thu, 24 May 2012 - 01:07
lista postów tego wątku
ciąża i poród dziecko kobieta dla dzieci rodzina podróże zobacz koniecznie
© 2002 - 2012  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl    |   Nasze banery i logo  |  Reklama u nas  |  Kontakt  |  Centrum prasowe
redakcja portalu pracuje na komputerach chronionych przez symantec