ciąża i poród - zdrowie i pielęgnacja dziecka - mały alergik - wychowanie - kuchnia malucha
nasze maluchy - podróże z maluchem - maluchowe wywiady - badania naukowe - ogłoszenia
kupuj z głową - baza przedszkoli - ważne linki - tabele - kalkulatory - czat - forum - blogi
akcje i inicjatywy - konkursy - wydarzenia - kartki internetowe - dzieci: książki - muzyka - filmy
gry i zabawy - kolorowanki - labirynty - teksty piosenek - imprezy i zajęcia dla dzieci
rodzina: rodzinne finanse - przepisy kulinarne - kącik prasowy - auto rodzinne
adopcja i rodziny zastępcze - oferty pracy - porady prawne - kobieta: zdrowie - uroda
wejdź na czat      szukaj w portalu:    

Forum dyskusyjne portalu maluchy.pl

Dziś imieniny: Bernarda, Eryki, Rajmunda     wyślij kartkę

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
4 Stron V   1 2 3 następna ostatnia   
> Odchudzanie z pomoca Meridia 15, ktos cos o niej wie??
Pixa23
post Wed, 16 May 2007 - 15:40

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 12,300

GG:

Witajcie! Czy któraś z Was wie coś na temat tabletek odchudzających Meridia? Nie dawno dowiedziałam sie o nich od koleżanki, na prawdę widać u niej efekty, ale ciężko je dostać bo w aptece są tylko na receptę. Po 2-gie są drogie bo 28 kapsułek to ponad 100 zł Czytałam tez fora internetowe i również piszą pozytywnie ze daje efekty. Zamówiłam właśnie sobie kuracje na 3 miesiące, czekam na przesyłkę. Ale może któraś z Was brała i może coś więcej o nich napisać ? Pozdrawiam

--------------------
user posted imageuser posted image
user posted image
Aleksander 06.06.2006
Go to the top of the page PM

Quote Post
Ewelinek
post Wed, 16 May 2007 - 20:44

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 6,709

Pixa, nie wiem czy nawdawaga jest u Ciebie naprawde poważnym problemem ale moim zdaniem podawanie Meridii powinno być konsultowane z lekarzem. Lek ten podobno rzeczywiście przynosi efekty jednak ma bardzo poważne efekty uboczne, które nie są sporadyczne :!: pracowałam (formalnie jeszcze pracuję icon_wink.gif ) w hurtowni farmaceutycznej i znam opinie wielu farmaceutów na temat tego leku i wszyscy zgodnmie twierdzą, że jest to lek, który powinien być stosowany tylko wrazie konieczności. Nie chcę Cię straszyć czy coś ale warto wiedzieć takie rzeczy i w razie nipokojących objawów będziesz miała na uwadze to co napisałam.

pozdr

--------------------
Mama Antka (15.10.2006r.)

Quote Post
Agnieszka AZJ
post Wed, 16 May 2007 - 21:10

Nr użytkownika: 1,355

"Meridia" jest lekiem stosowanym u osób o BMI ponad 30 i tylko pod kontrolą lekarza.

W czasie stosowania Meridii mogą wystapić problemy z wysokim ciśnieniem - dlatego należy je kontrolować.
Poza tym należy zacząć od "Meridii 10". Jeżeli po 4 tygodniach nie nastąpiło zmniejszenie masy ciała o min. 2 kg można zastosować "15". I znów - jeżeli po 4 tygodniach nie nastąpiło zmniejszenie masy ciała o min. 2 kg, nalezy odstawić w ogóle.

Ja zażywałam "10" przez 4 miesiące. W pierwszym straciłam 4 kg, potem waga stanęła, mimo diety - od kilku dni zażywam "15" - zobaczymy czy przyniesie efekty.

--------------------
Agnieszka, mama Ani (04.1993), Zosi (06.1996) i Julki (01.2000)
MAŁY POKÓJ Z KSIĄZKAMI czyli o dobrych książkach dla dzieci nie tylko dla dzieci

Quote Post
Pixa23
post Fri, 18 May 2007 - 11:11

GG:

Co do mojej nadwagi to rzeczywiscie ja mam, waze 78 kg przy 165 cm. Juz nie mam sily na nic, silownia, nie jem pieczywa prawie w ogole, smarzonego itd. Meridia to moj ostatni ratunek. Maz mowi ze wygladam dobrze i nie musze sie odchudzac ale ja chce sie lepiej poczuc. Dzis pierwszy dzien z Meridia. Rano wzielam ja ze sniadaniem. Od niedawna czuje jak serce mi wali, troche ciezko mi sie oddycha , mam sucho w ustach i słabo widze, ale mam nadzieje ze to minie.Póki co od sniadania nie mysle o jedzeniu, na sama mysl bierze mnie obrzydzenie, chyba na tym to polega. Zobaczymy jak bedzie potem, i w kolejnych dniach.Jak ktos mial to samo to napiszcie, bo czytalam ze tak moze byc, tylko mam nadzieje ze caly dzien nie bede sie czuła jak naćpana.

--------------------
user posted image
Aleksander 06.06.2006

Quote Post
Agnieszka AZJ
post Fri, 18 May 2007 - 17:05

Nr użytkownika: 1,355

CYTAT(Pixa23 @ pią, 18 maj 2007 - 13:11) *
Co do mojej nadwagi to rzeczywiscie ja mam, waze 78 kg przy 165 cm.

Masz nadwagę, ale Twój BMI wynosi 28,65, więc nie jest to jeszcze otyłość

CYTAT
Dzis pierwszy dzien z Meridia. Rano wzielam ja ze sniadaniem. Od niedawna czuje jak serce mi wali, troche ciezko mi sie oddycha , mam sucho w ustach i słabo widze, ale mam nadzieje ze to minie.Póki co od sniadania nie mysle o jedzeniu, na sama mysl bierze mnie obrzydzenie, chyba na tym to polega. Zobaczymy jak bedzie potem, i w kolejnych dniach.Jak ktos mial to samo to napiszcie, bo czytalam ze tak moze byc, tylko mam nadzieje ze caly dzien nie bede sie czuła jak naćpana.

Zarówno uczucie suchości w ustach, jak i niechęć do jedzenia przy równoczesnym "nakręceniu" są normalne. Cała reszta opisywana przez Ciebie - nie. Tak jak pisałam wcześniej "15" jest bardzo silna i stosuje się ja u osób, ktore "nie poszły" na 10, a nie miały żadnych nieporządanych objawów ubocznych.
Nie powinnaś tego łykać bez konsultacji z lekarzem.

--------------------
Agnieszka, mama Ani (04.1993), Zosi (06.1996) i Julki (01.2000)
MAŁY POKÓJ Z KSIĄZKAMI czyli o dobrych książkach dla dzieci nie tylko dla dzieci

Quote Post
ulla
post Fri, 18 May 2007 - 20:41

Nr użytkownika: 1,106

GG:

Pixa, ale próbowałaś czegoś innego??? Np. diety zaplanowanej przez specjalistę-dietetyka, ew. restrykcyjnie przestrzeganej diety South Beach lub Montignac - te diety nie zakładają ograniczenia jedzenia, więc przy braku problemów zdrowotnych bez ryzyka można je stosować; jeżeli są problemy zdrowotne wszelkie diety/lub zasady odżywiania należy konsultować ze specjalistą. Przyjmowanie Meridii bezwzględnie trzeba skonsultować z lekarzem (to tak jak łykanie antybiotyku na własną rękę i wedle uznania)

--------------------
Ula
mama Weroniki

Quote Post
Pixa23
post Sat, 19 May 2007 - 09:47

GG:

Dzis tez wzielam ale jakos czuje sie normalnie, tylko ta suchosc w ustach nic poza tym. Jutro odstawiam i w poniedzialek ide do lekarza.Macie racje moze za szybko podjelam sama decyzje, ale nie mam juz siły, nie jem prawie pieczywa, smażonego w ogole, słodyczy tez nie.Pije tylko wode nie gazowana. Juz nie wiem co jeszcze icon_sad.gif

--------------------
user posted image
Aleksander 06.06.2006

Quote Post
anita
post Sat, 19 May 2007 - 09:56

Nr użytkownika: 256

GG:

przejdź na Montignaca, przeczytaj jego książką żeby zrozumieć na czym to polega, nie pojedyncze mądrości z netu.
Albo dietetyk, ale dobry.

Ja na Montignacu pieknie schudłam, nie trzeba głodować a ja nie cierpię uczucie głodu.

--------------------
anita (itta) mama Julki (17.11.99) i Majki (17.04.05)

Quote Post
Pixa23
post Sun, 20 May 2007 - 08:43

GG:

Dzieki wielkie za rady. Bylam troche podłamana, ale juz zaczynam wierzyć w siebie ze dam rade bez tabletek i innych wymysłow. :nie nie!

--------------------
user posted image
Aleksander 06.06.2006

Quote Post
Ewelinek
post Sun, 20 May 2007 - 08:53

Nr użytkownika: 6,709

Pixa, napewno dasz rade!!!!!!!! A jak tylko będziesz miała jakieś wątpliwości to przychodź tutaj się wyżalić a my już przywrócimy Ci pozytywne myślenie icon_biggrin.gif przytul.gif

--------------------
Mama Antka (15.10.2006r.)

Quote Post
Graz
post Mon, 21 May 2007 - 01:29

Nr użytkownika: 146

O Meridii moge powiedzieć jedno: owszem schudłam, ale zaraz po niej przytyłam i to o wiele wiecej! I nie jest to tylko moje doświadczenie. Wiekszośc osób, które znam, i które stosowały Meridię - odzyskiwala kilogramy z nawiązką.

--------------------

Quote Post
Pixa23
post Mon, 21 May 2007 - 22:05

GG:

Dzis bylam u lekarza i powiedzial ze moge brac meridie, no i oczywiscie ze wcale nie ma ona tak extra działania tylko psychika bardziej działa. icon_smile.gif Tak myslalam bo jakos i po tym apetyt mam tylko sie hamuje. A moze na mnie to nie działa nie wiem icon_smile.gif Zreszta juz sie tym nie przejmuje. Pare dni temu mialam ochote jeszcze w te upały chodzić w długim rękawie ale nie ma sensu.Wygladam jak wygladam i nie bede sie tym przejmowac. Uwazam co jem , cwicze i duzo pije. Chodzilam za waga dzis ale jakos nigdzie nie bylo icon_biggrin.gif Dzieki wielkie. Dzieki Wam przestaje sie tym przejmowac a przede wszystkim zaczynam akceptowac siebie icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

--------------------
user posted image
Aleksander 06.06.2006

Quote Post
kasiarybka
post Tue, 22 May 2007 - 13:32

Nr użytkownika: 185

GG:

Zacznij ćwiczyć.
Dzięki diecie, ale przedewszystkim dzięki ćwiczeniom własnie, schudłam od stycznia 21 kg.
Odchudzałam sie setki razy, bez efektów......zaczęłam ostro ćwiczyć....i mam efekt.

--------------------
Boże, użycz mi pogody ducha,
abym godził się z tym czego zmienić nie mogę,
Odwagi, abym zmieniał to, co zmienić mogę,
I Mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.

Quote Post
oliweczka28
post Thu, 24 May 2007 - 18:10

Nr użytkownika: 2,135

GG:

Też mam problem z nadwagą. Przydało by mi się zrzucić jakieś 20 kg. Kasiu-gratuluję sukcesu!
Ja też ograniczyłam jedzenie, kupiłam sobie Aplefit w aptece i łykam. Musi się udać! Nie mieszczę się już w połowę moich ciuchów sprzed 2-3 lat.

--------------------
Oliwia- mamusia Zuzinka (17.01.2005) i żona Darka (od 6.09.2003 )

Pusiuniu-biegaj sobie szczęśliwie po niebieskich łąkach [*] Zawsze będziemy Cię kochać.

Quote Post
Mi
post Fri, 25 May 2007 - 20:16

Nr użytkownika: 3,913

Ja tez brałam Meridie.
Pod okiem lekarza. Zanim dostałam recepte na ten lek, musiałam porobić badania. A przede wszytskim Pani Doktor przypomniała mi zasady zdrowego żywienia. Postawą odchudzania jest odpowiednio zbilansowana dieta i do znudzenia liczenie kalorii zjadanych posiłków. Najpier musiałam stosować się do tych zasad i zmienić nawyki żywieniowe i dopiero potem dostałam recepte na Meridie 15. Ale dzieliłam ją na pół i łykałm tylko 7,5 - skutkowało!!! Przez 5 miesięcy staciłam 17 kg. Owszem wróciły, ale tylko przez moją słabośc do jedzenia, a głównie do słodyczy. Byłam w ciązy i przyzwoliłam sobie na dojadanie, w kąt rzuciłam liczenie kalorii.
Dlaczego napisałam taki długi wstęp. Trzeba jasno napisać, że Meridia to lek psychotropowy i nie gwaratnuje stałej utraty wagi. Pozwala jedynie, wpływając na naszą psychike, pohamować apetyt, a po skończeniu brania leku trzeba hamować się samemu. Nic samo się nie zrobi. Powrót kilogramów jest możliwy jeśli same na to sobie zewolimy. Musicie zdać sobie sprawe, że nie jest to cudowny lek na pozbycie się zbędnych kilogramów.
Obecnie też mam 23 kg do zgubienia. Co jakiś czas próbuję przejśc na diete - nie jest to łatwe. Ale jak długo się da będę próbowała bez wspomagaczy. Moje kilogramy z nikąd się nie wzieły - to moja słabość i się do tego przyznaje.

Do autorki wątku: musisz wiedzieć, że 78 kg nie są tragedią i wg mnie powinnaś Meridie zastąpić ruchem, odpowiednio zbilansowaną dietą. Może nie będzie tak szybkiego efektu jak przy Meridi, ale uda się.

--------------------
Miłosz (2001), Kajetan (2006)

Quote Post
Pixa23
post Sat, 26 May 2007 - 11:12

GG:

Witam ponownie. Jestem już inaczej nastawiona do mojej wagi, otóż jak sie okazało waga na siłowni na której sie ważyłam kłamała icon_smile.gif ważyłam sie na dwóch innych i u lekarza i waga pokazała 72 kg icon_smile.gif wiec mam jakieś 13-14 do zrzucenia i będę zadowolona całkiem. Cały czas ćwiczę jeszcze przy takim upale pocę sie jak świnka, czyli mam do tego darmowa saunę
06.gif icon_biggrin.gif Chlebka prawie nie jem za wyjątkiem kromki na śniadanie. Teraz jest mi jeszcze łatwiej sie hamować bo jest tak ciepło ze nie chce mi sie nawet jeść wiec za to duzo pije.Jak jestem głodna to podjadam jabłka pomidory i ogórki. Obiadków nie jem bo nie chce mi sie gotować dla samej siebie, a mąż za granica wiec po co sie wysilać icon_biggrin.gif
Ale to mi służy.Kupiłam sobie wafle ryżowe z ciemnego ryżu i gdy czuje głód zapycham sie wafelkiem. Jakos juz sie przyzwyczaiłam do jedzenia takich rzeczy i wcale mnie już nie ciągnie do słodyczy i napojów typu coca cola. Czasem jak widzę dzieci zajadające sie chipsami mam ochotę iść i kupić ale szybko moje myśli biegną raczej w inna stronę. Myślę ze niedługo będzie widać jakieś efekty, chociaż wiem ze to musi potrwać trochę. Teraz wiem ze będę wytrwała i sie nie poddam. Załuje tylko ze po ciąży sie tak zaniedbałam bo po porodzie ważyłam 58 kg byłam z siebie zadowolona, chętnie nosiłam spódniczki i normalne t-shirty , a teraz ciagle ubieram sie na ciemno żeby ukryć to sadełko na brzuszku icon_smile.gif Ale to wina tylko moja siedziałam zima w domu i obżerałam sie słodyczami , pizza itp No i mam ! Martwie sie tylko tym dlaczego robią teraz mi sie dopiero rozstępy na wewnętrznej stronie nóg >? No ale na to to juz nic na pewno nie poradzę. Życzę Wam dziewczyny wytrwałości takiej która ja mam teraz. Powodzenia

--------------------
user posted image
Aleksander 06.06.2006

Quote Post
Aga H
post Sat, 26 May 2007 - 12:15

Nr użytkownika: 4,830

GG:

Mi rozstępy na wewnętrznej stronie ud zrobiły się po porodzie - a raczej po porodzie je zauważyłam icon_wink.gif
Na szczęście są niezbyt duże, a pomógł mi krem soraya - serum redukujące rozstępy z serii antycellulitowej. A ja nie jestem zbyt dokładna, wiec nawet nie smarowałam codziennie, a skutki widać, wiec chyba polecam, choć na kazdego działa coś innego.

A co do odchudzania.... Ja zaczęłam 1 listopada 2006 z wagą 82kg. Tyle też mniej więcej ważyłam przed zajściem w ciąże, tylko figura była troszkę inna. Zaczęłam od diety kopenhaskiej, na której wytrzymałam 4 dni, zaczęło mi się robić słabo, więc ją przerwałam, ale dzięki temu zaczęłam jeść mniejsze porcje. No i najważniejsze - przerywając nie rzuciłam sie na jedzenie (po przez te 4 dni zeszło mi około 4kg, głównie wody icon_wink.gif ale motywowało. Od razu zaczęłam liczyć kalorie i robię to do dziś. Mam dokładną wagę kuchenną, ściągnęłam z netu tablice wartości kalorycznych i tak żyję. Kryzys był na boże narodzenie - wróciło około 3kg. W tej chwili ważę 68,5kg i waga cały czas spada, choć powoli. Ale mnie cieszy, ze powoli, bo wtedy mniejsza szansa dla jojo.
Nie odmawiam sobie niczego. Jem pieczywo, jem słodycze, ziemniaki, makarony itp, tylko po prostu w małych ilościach, zeby się zmieścić w limicie.

No i warto zwracać uwagę na szczegóły - lubisz biały ser - wybierz chudy, ma dużo mniej kcal, wędlina drobiowa tez jest mniej kaloryczna i tak dalej, i tak dalej. Nie ma co się spieszyć.

A ile ciuchów musiałam już wymienić - to największy minus diety icon_wink.gif zaraz po malejącym biuście 32.gif

--------------------
Emilka - 2.05.2006

Quote Post
ewapolka
post Thu, 31 May 2007 - 23:19

Nr użytkownika: 14,512

GG:

ja stosowałam meridie 15 przez 2 tyg.
Niestety wogóle na mnie nie działała icon_sad.gif
Apetyt miałam taki jak zwykle, nic nie chudłam icon_sad.gif
Po odstawieniu przeszłam na dietę Soutch Beach i wtedy dopiero waga zaczeła mi spadać.
ztak więc u mnie nie zdała egzaminu.

Quote Post
mama_do_kwadratu
post Fri, 01 Jun 2007 - 18:02

Nr użytkownika: 826

CYTAT(anita @ sob, 19 maj 2007 - 11:56) *
przeczytaj jego książką żeby zrozumieć na czym to polega, nie pojedyncze mądrości z netu.

czy
?
bo nie wiem z którą szybciej schudnę 06.gif

--------------------
Mama Dwóch Takich od Czerwca 2000

Quote Post
Tusiol
post Mon, 04 Jun 2007 - 23:58

Nr użytkownika: 1,956

To ja tez na temat Meridii. Mój mąz jest na tym leku. Pierw wizyta u dietetyczki i dopiero wtedy dostał receptę na Meridię. W jego przyadku od razu była 15 (ale tez i sporych rozmiarów to mężczyzna), ale warto zacząc od 10 i dopiero przy nieskuteczności tej dawki zwiększyc.
To nie jest cudowny środek, który zniweluje nadwagę na zawsze. Niesie za sobą duże ryzyko efektu jojo. Fajnie bo, jak się bierze, apetytu nie ma, ale wystarczy odstawic - wraca. Merdia ma służyc wytworzeniu prawidłowych nawyków jedzenia. Z tym lekiem jest po prostu łatwiej.
Ma swoje skutki uboczne. Ważna jest kontrola wartości ciśnienia tętniczego.
Mój mąż schudł 14 kg łącznie od stycznia. Z tego około 10 kg na Meridii. Potem waga stanęła w miejscu i teraz nowu spada.

--------------------
Tusiol z Wrzodkiem i Zarazą
Bartuch 12.09.2004 Jachu 03.10.2007

...jesteś najpiękniej otłuszczoną laską...

Quote Post

Start new topic Reply to this topic
4 Stron V   1 2 3 następna ostatnia 
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Tue, 09 Feb 2010 - 00:34
lista postów tego wątku
© 2002 - 2010  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl    |   Nasze banery i logo  |  Reklama u nas  |  Centrum prasowe
redakcja portalu pracuje na komputerach z procesorem chronionych przez