|
|
Serce biło i już nie bije - czy ktoś tak miał?? |
|
|
|
|
Sat, 04 Jul 2009 - 22:07
|
Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 28,032

|
Chciałam zapytać forumowiczki, bo jestem w strasznym stanie psychicznym i nie wiem co myśleć. Według OM jestem w 8t3d ciąży. W poniedziałek 29.06 miałam robione usg dopochwowe i gin pokazał mi tętniące serduszko jak sobie stukało. Wymierzył zarodek na 6t3d czyli 9 dni różnicy  Kazał przyjechać dziś (sobota 4.07) na lepsze usg do szpitala, żeby mógł dokładnie zmierzyć i ewentualnie określić kiedy na badania prenatalne. Tymczasem dzisiaj na wizycie mówi mi, że nie słyszy i nie widzi tętna płodu. Zrobił kolorowym doplerem i nic cisza, żadnych kolorów. Kazał przyjechać w czwartek na powtórkę żeby wykluczyć albo potwierdzić poronienie.  Nie wiem co myśleć. Zapytałam go czy moge pojechać na urlop, który zahaczy również właśnie o ten czwartek kiedy mam zrobić to drugie usg a on mi mówi, że mogę, bo on nie widzi przeciwwskazań do wyjazdu i mam się odezwać jak wrócę  Zapisałam się na poniedziałek na wizytę do innego gina, ale może jest tutaj gdzieś ktoś kto może miał podobny przypadek i wszystko zakończyło się ok??  ja już nie mam sił na nic  Jednego aniołka już mam w niebie z drugim tego nie zniosę
--------------------
Mój Aniołek 27.08.2008r. [*]
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 04 Jul 2009 - 22:24
|

Nr użytkownika: 9,923
GG:

|
Daisy_2810 Na spokojnie idź do innego lekarza. Niech zrobi Ci usg. Bardzo często sie tak zdarza niestety. Wiem jakie to uczucie usłyszeć głuchy szum na badaniu Ale był przypadek i na tym forum, ze niby dzidzia nie żyje a jednak wszystko jest w porządku i niedługo urodzi dzieciątko... Mocno trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&& Trzymaj się
--------------------
Mama Natalci(5) i Adasia(2)
|
|
|
|
|
|
|
|
Sun, 05 Jul 2009 - 08:11
|
Nr użytkownika: 25,572
GG:

|
na Twoim miejscu poszlabym do innego lekarza skonsultować decyzje poprzednią. Ja miałam raz że w 7 tygodniu lekarz widział serduszko a ja nie, niepokoilo mnie to poszłam do innego, tamten powiedział że nici z ciąży, serce nie bije, ciałko żółte jest większe niż zarodek, że to może być po prodtu wczesna ciąża ale jemu się nie wydaje, to poszłam do jeszcze innego gina, od tego dostałam skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie, bo ciążą martwa, a teraz prowadzi moją ciążę  życzę Ci żeby jednak u Ciebie była to wczesna ciąża.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 01 Aug 2009 - 06:50
|

Nr użytkownika: 4,197
GG:

|
Daisy_2810, co z Tobą? daj znać, wróciłaś już z urlopu?
Ja wczoraj byłam u swojej gin na usg i chyba podzielę los płaczących przyszłych mam. Wg OM - 8 tc+4 dni, a wg usg maluszek ma tylko 6 tygodni. Seruszka nie widać... i nie słychać... Mam zrobić dwukrotnie betę (w odstepie 48 godz), jeżeli wynik się podwoi, to ok... ale jeżeli nie? Strasznie się boję. Dobrze, że dziś u nas laboratorium czynne, bo do środy bym chyba oszalała... Mam złe przeczucia... ale ciągle się łudzę, że przeczucia mnie mylą i że będzie wszystko dobrze.
--------------------
 Moje Anio?ki 06.2004 r. - 10tc, 07.08.2009 r. - 9 tc., 05.04.2011 r. - 9 tc.
|
|
|
|
|
|
|
Sun.
|
Sat, 01 Aug 2009 - 23:19
|
Gość

|
Bywa tak, że ciąża jest młodsza niż wypadałoby z miesiączki. Z Fałdą w 7 tygodniu od miesiączki było widać tylko pęcherzyk. Powiedziano mi, że raczej mam się nie nastawiać pozytywnie. Tymczasem USG kilka dni później uwidoczniło echo zarodka  Życzę Wam z serca, żeby się udało...
|
|
|
|
|
|
|
Sun
|
Thu, 06 Aug 2009 - 00:26
|
Gość

|
Przykro mi
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 15 Aug 2009 - 20:03
|
Nr użytkownika: 24,403

|
 ja też przez to przeszłam przy pierwszej ciąży nawet nie było słychać serduszka a przy drugiej widziałam jak biło a za 2 dni trafiłam do szpitala poniewaz zaczełam troszke krwawić usg i wyrok ciąża obumarła staram sie dalej nie poddaje sie mam nadzieje że i mi będzie dane tulić do serca swego skarba i Tobie i każdej z Was tego zycze
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 23 Sep 2009 - 13:27
|

Nr użytkownika: 27,496

|
klekotko ja chodziłam miesiąc z martwą ciążą...bo lekarz kazał mi sie zgłosić miesiąc później....
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 08 Apr 2011 - 11:57
|

Nr użytkownika: 8,400
GG:

|
Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale moja historia jest trochę podobna. Byłam 22 marca na usg, widziałam bijące serduszko, wczoraj lekarz zrobił mi drugie usg i serduszka nie było widać  ale lekarz mówił że jszcze wszytsko może sie zdarzyć... idę w poniedziałek na kolejne usg i mam nadziję że zobaczę serduszko. trzymajcie za mnie kciuki!!!
--------------------
 (*) (*) (*) Marlenka, nasz Aniołek, patrzy na Nas już z Nieba (*) (*) (*) (od 12.04.2011)
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 08 Apr 2011 - 12:44
|
Nr użytkownika: 16,297

|
CYTAT(klekotka @ Wed, 23 Sep 2009 - 13:46)  bzdura... jak to mi lekarz powiedzial, gdyby bylo niebezpieczne nie bral by takiego ryzyka na siebie. Generalnie odbiega sie teraz od lyzeczkowania, na rzecz naturalnego poronienia, ktore jest mniej inwazyjne dla macicy. Obumarla mi ciaza przed 6 tygodniami, wahalam sie miedzy lyzeczkowaniem a czekaniem na krwawienie- zazwyczaj od obumarcia nastpuje w ciagu tygodnia, dwoch. Postawnowilam czekac, wraz z nadejsciem 6 tygodnia (tj. teraz) przyszlo i krwawienie.. Jezeli by dzialo sie cos niepokojacego- mam zglosic sie do sziptala, w innym wypadku mam czekac az krwawienie ustapi...
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 09 Apr 2011 - 21:08
|
Nr użytkownika: 18,156

|
Joana, trzymam kciuki
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
|
|