Aktualno¶ci

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

Rz±d postanowi³ kontynuowaæ program Maluch, zapocz±tkowany w 2011, zaproponowa³ jednak jego zmodyfikowan± i rozszerzon± wersjê, nadaj±c mu nazwê MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wiêcej >

Maluchy.pl logo

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
 

Sos chrzanowy na zimno

, robi ktoÅ›?
> , robi ktoÅ›?
m4rusia
piÄ…, 20 gru 2013 - 08:21
Nawet nie sądziłam, że mógłby mi smakować ale od czasu gdy zjadałam hot doga na Orlenie własnie z takim sosem, uwielbiam go icon_biggrin.gif

Chciałam na święta podać własnie sos chrzanowy (do wędlin np) i zastanawiam się czy można go robić tak samo jak np czosnkowy?
małe op. śmietany
kilka łyżek majonezu
sok z cytryny
czosnek (tutaj będzie chrzan)
sól, pieprz do smaku

Da radę w ten sposób?
Wydaje się, że powinno się udać icon_smile.gif

A może macie jakieś swoje przepisy na sos chrzanowy ?
m4rusia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 11,160
Dołączył: śro, 26 paź 05 - 14:09
SkÄ…d: z zadooopia
Nr użytkownika: 3,925

GG:


post piÄ…, 20 gru 2013 - 08:21
Post #1

Nawet nie sądziłam, że mógłby mi smakować ale od czasu gdy zjadałam hot doga na Orlenie własnie z takim sosem, uwielbiam go icon_biggrin.gif

Chciałam na święta podać własnie sos chrzanowy (do wędlin np) i zastanawiam się czy można go robić tak samo jak np czosnkowy?
małe op. śmietany
kilka łyżek majonezu
sok z cytryny
czosnek (tutaj będzie chrzan)
sól, pieprz do smaku

Da radę w ten sposób?
Wydaje się, że powinno się udać icon_smile.gif

A może macie jakieś swoje przepisy na sos chrzanowy ?

--------------------
minka.
piÄ…, 20 gru 2013 - 14:09
Ja robilam wczoraj:)Jogurt grecki zmieszalam ze swiezo utartym chrzanem, do tego troszke majonezu, sol, kropelke syropu klonowego bo nie chcialo mi sie bawic z cukrem) i troche soku z cytryny:)Edit: lit

Ten post edytował minka. pią, 20 gru 2013 - 14:10
minka.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,622
Dołączył: wto, 30 maj 06 - 01:03
SkÄ…d: Szwecja
Nr użytkownika: 6,069

GG:


post piÄ…, 20 gru 2013 - 14:09
Post #2

Ja robilam wczoraj:)Jogurt grecki zmieszalam ze swiezo utartym chrzanem, do tego troszke majonezu, sol, kropelke syropu klonowego bo nie chcialo mi sie bawic z cukrem) i troche soku z cytryny:)Edit: lit

--------------------

I HAVE THE BODY OF A GOD. (Unfortunately it's Buddha)
m4rusia
piÄ…, 20 gru 2013 - 16:01
oooo, syrop klonowy icon_smile.gif
Dzięki
m4rusia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 11,160
Dołączył: śro, 26 paź 05 - 14:09
SkÄ…d: z zadooopia
Nr użytkownika: 3,925

GG:


post piÄ…, 20 gru 2013 - 16:01
Post #3

oooo, syrop klonowy icon_smile.gif
Dzięki

--------------------
tyczka
piÄ…, 20 gru 2013 - 21:33
Dziewczyny, a do czego "to-to" się podaje ? Hot-dogów nie jadam 43.gif
tyczka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,850
Dołączył: śro, 23 sie 06 - 12:29
SkÄ…d: Skandynawia
Nr użytkownika: 7,158




post piÄ…, 20 gru 2013 - 21:33
Post #4

Dziewczyny, a do czego "to-to" się podaje ? Hot-dogów nie jadam 43.gif

--------------------
Bo Życie po to jest, by je dobrze przeżyć.

Wybaczcie brak polskiej czcionki, komputer mi padl. Bydle!
m4rusia
sob, 21 gru 2013 - 12:59
Ja byłam kiedyś na chrzcinach u kuzynki i ta podała rewelacyjną przekąskę- roladki z wędlin z czymśtamwśrodku, z sosem chrzanowym własnie i wszystko zalane tak delikatnie galaretą. Super pod wódeczkę było icon_smile.gif
Na święta można pod wędliny własnie podać taki sos
m4rusia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 11,160
Dołączył: śro, 26 paź 05 - 14:09
SkÄ…d: z zadooopia
Nr użytkownika: 3,925

GG:


post sob, 21 gru 2013 - 12:59
Post #5

Ja byłam kiedyś na chrzcinach u kuzynki i ta podała rewelacyjną przekąskę- roladki z wędlin z czymśtamwśrodku, z sosem chrzanowym własnie i wszystko zalane tak delikatnie galaretą. Super pod wódeczkę było icon_smile.gif
Na święta można pod wędliny własnie podać taki sos

--------------------
malgog
sob, 21 gru 2013 - 13:42
CYTAT(m4rusia @ Sat, 21 Dec 2013 - 14:59) *
Ja byłam kiedyś na chrzcinach u kuzynki i ta podała rewelacyjną przekąskę- roladki z wędlin z czymśtamwśrodku, z sosem chrzanowym własnie i wszystko zalane tak delikatnie galaretą. Super pod wódeczkę było icon_smile.gif
Na święta można pod wędliny własnie podać taki sos


to cos w środku może być białym almette chrznowym albo innym białym serkiem
ja mieszam chrzan ze słoika ze smietaną 18% i daje kilka kropel cytryny, bez soli i innych dodatków
malgog


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,852
Dołączył: pią, 25 sie 06 - 18:44
SkÄ…d: Warszawa
Nr użytkownika: 7,202




post sob, 21 gru 2013 - 13:42
Post #6

CYTAT(m4rusia @ Sat, 21 Dec 2013 - 14:59) *
Ja byłam kiedyś na chrzcinach u kuzynki i ta podała rewelacyjną przekąskę- roladki z wędlin z czymśtamwśrodku, z sosem chrzanowym własnie i wszystko zalane tak delikatnie galaretą. Super pod wódeczkę było icon_smile.gif
Na święta można pod wędliny własnie podać taki sos


to cos w środku może być białym almette chrznowym albo innym białym serkiem
ja mieszam chrzan ze słoika ze smietaną 18% i daje kilka kropel cytryny, bez soli i innych dodatków


--------------------
user posted image
user posted image
Kaszanka
sob, 21 gru 2013 - 15:10
Robię różne, zależy do czego potrzebuję: chrzan z serkiem smietankowym, śmietana+majonez, na ciepło śmietana+trochę mąki do zagęszczenia. Chrzan uwielbiam odkąd mój żołądek nie toleruje czosnku.
Kaszanka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,745
Dołączył: wto, 24 cze 03 - 11:58
Nr użytkownika: 858




post sob, 21 gru 2013 - 15:10
Post #7

Robię różne, zależy do czego potrzebuję: chrzan z serkiem smietankowym, śmietana+majonez, na ciepło śmietana+trochę mąki do zagęszczenia. Chrzan uwielbiam odkąd mój żołądek nie toleruje czosnku.
tyczka
nie, 22 gru 2013 - 20:20
CYTAT(m4rusia @ Sat, 21 Dec 2013 - 14:59) *
Ja byłam kiedyś na chrzcinach u kuzynki i ta podała rewelacyjną przekąskę- roladki z wędlin z czymśtamwśrodku, z sosem chrzanowym własnie i wszystko zalane tak delikatnie galaretą. Super pod wódeczkę było icon_smile.gif


Marta, szparagi!! Przynajmniej ja takÄ… wersjÄ™ owych "przekÄ…sek" znam icon_wink.gif
tyczka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,850
Dołączył: śro, 23 sie 06 - 12:29
SkÄ…d: Skandynawia
Nr użytkownika: 7,158




post nie, 22 gru 2013 - 20:20
Post #8

CYTAT(m4rusia @ Sat, 21 Dec 2013 - 14:59) *
Ja byłam kiedyś na chrzcinach u kuzynki i ta podała rewelacyjną przekąskę- roladki z wędlin z czymśtamwśrodku, z sosem chrzanowym własnie i wszystko zalane tak delikatnie galaretą. Super pod wódeczkę było icon_smile.gif


Marta, szparagi!! Przynajmniej ja takÄ… wersjÄ™ owych "przekÄ…sek" znam icon_wink.gif

--------------------
Bo Życie po to jest, by je dobrze przeżyć.

Wybaczcie brak polskiej czcionki, komputer mi padl. Bydle!
ulla
pon, 23 gru 2013 - 16:19
Ja lubię jako bazę wykorzystywać taki tarty chrzan (w słoiczku), ale z możliwie małą ilością dodatków, jaki można kupić w sklepie. Do tego wystarczy śmietana (np. ubita kremówka), zmieszać w proporcjach do smaku, bo upodobania bywają różne, ja lubię mocno chrzanowe i doprawić odrobinę - sól, pieprz, może trochę soku z cytryny (odrobinę), można dodać majonez, ale ja wolę bez.
ulla


Grupa: Moderatorzy
Postów: 9,336
Dołączył: czw, 09 paź 03 - 20:27
SkÄ…d: z Ziemi
Nr użytkownika: 1,106

GG:


post pon, 23 gru 2013 - 16:19
Post #9

Ja lubię jako bazę wykorzystywać taki tarty chrzan (w słoiczku), ale z możliwie małą ilością dodatków, jaki można kupić w sklepie. Do tego wystarczy śmietana (np. ubita kremówka), zmieszać w proporcjach do smaku, bo upodobania bywają różne, ja lubię mocno chrzanowe i doprawić odrobinę - sól, pieprz, może trochę soku z cytryny (odrobinę), można dodać majonez, ale ja wolę bez.

--------------------
Ula
mama Weroniki



Powiem to teraz bardzo powoli, bo widzę, że cierpisz na bardzo poważny przypadek półgłupstwa
Pingwiny z Madagaskaru
kajukaj
piÄ…, 17 cze 2016 - 12:06
ja robie bardzo podobnie jak ulla, chrzan ze słoiczka, najczęściej Polonaise, śmietana i przyprawy do smaku, proste icon_biggrin.gif
kajukaj


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 25
Dołączył: pią, 29 kwi 16 - 13:59
Nr użytkownika: 47,491




post piÄ…, 17 cze 2016 - 12:06
Post #10

ja robie bardzo podobnie jak ulla, chrzan ze słoiczka, najczęściej Polonaise, śmietana i przyprawy do smaku, proste icon_biggrin.gif
> Sos chrzanowy na zimno, robi ktoÅ›?
Start new topic
Reply to this topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: piÄ…, 29 mar 2024 - 01:16
lista postów tego w±tku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama