Maluchy.pl logo    

Zobacz: Warszawa dla dzieci

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
4 Stron V   1 2 3 następna ostatnia   
> castagnus i wiesiołek
mgiełka
post Mon, 20 Mar 2006 - 01:06
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 277

Witam,

Czy któraś z Was stosowała może ziołowy lek Castagnus - podobno obniża prolaktynę?
Jeśli tak to od którego dnia i jak długo no i czy był efekt.

Znalazłam w necie dużo pozytywnych opinii na jego temat i się zastanawiam czy mam to konsultować z lekarką czy można na własną rękę.

A jakie są Wasze opinie nt. wiesiołka, podobno ma pomagać w lepszej jakości śluzu.

Z góry dzięki za odpowiedzi.
mgiełka
Go to the top of the page PM

Quote Post
Zwierzo.
post Mon, 20 Mar 2006 - 09:39
Post #2

Nr użytkownika: 567

GG:

Brałam castagnus przez jeden cykl i ... zaszłam w ciążę.

Z

--------------------
Optymiści wierzą, ze świat stoi przed nimi otworem. Pesymiści wiedza, gdzie ma ten otwór.

Pulardy do klatek!

Quote Post
agabr
post Mon, 20 Mar 2006 - 09:42
Post #3

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 280

GG:

biore castagnus na oslabienie pms i jestem kraina lagodnosci icon_wink.gif.b

--------------------
Mama Andrzeja 2002 i Zośki 2009

"Panuje na ogół opinia, że geniusze są niesympatyczni, lecz jeśli o mnie
chodzi, to jakoś nigdy tego nie zauważyłem."
Tatuś Muminka

Quote Post
Potwór z Bagien
post Mon, 20 Mar 2006 - 10:26
Post #4

Nr użytkownika: 569

Kiedyś miałam z okazji pracy mgr badać olej z wiesiołka, potem zmienili mi temat pracy ale zdążyłam się zapoznać ze stosem materiałów na jego temat - wynikało z tego jednoznacznie, że wiesiołek jest dobry na wszystko - wpływa dobroczynnie na cały układ hormonalny - na pewno nie zaszkodzi!

--------------------
Ola mama Maksia (luty 2002)

liberała goń, goń, goń...

Moherowy świat...

Quote Post
mgiełka
post Mon, 20 Mar 2006 - 18:06
Post #5

No to teraz kolejne pytania:
Zwierzo: od którego dnia cyklu zaczynałas brać Castagnus i do kiedy gdyż na ulotce jest informacja, że nie można brać w ciąży. Czy brałaś z powodu poziomu prolaktyny czy jako wspomacz, bo może pomoże.
Agnieszka: Mnie też się przyda przy okazji, bo ostatnio byłam jak wulkan i to bez specjalnej przyczyny.
Ola Fisia: zakupiłam Oeparol, ale na ulotce jest informacja, że korzystnie wpływa na nadciśnienie, ja niestety mam niskie więc boję się, że jak zacznę brać to będę przysypiać.

A tak przy okazji jak widzicie kombinację Castagnus na obniżenie prolaktyny, a Duphaston w drugiej fazie na podniesienie progesteronu?

mgiełka

Quote Post
Potwór z Bagien
post Mon, 20 Mar 2006 - 19:03
Post #6

[quote="mgiełka"
Ola Fisia: zakupiłam Oeparol, ale na ulotce jest informacja, że korzystnie wpływa na nadciśnienie, ja niestety mam niskie więc boję się, że jak zacznę brać to będę przysypiać.

[/quote] Olej z wiesiołka, ponieważ jest "dobrym tłuszczem" zapobiega odkładaniu się złogów w naczyniach krwionośnych. On zdecydowanie nie otumiania, nie usypia. Ważny jest jegodobroczynny wpływ na układ hormonalny.

--------------------

Moherowy świat...

Quote Post
Zwierzo.
post Mon, 20 Mar 2006 - 19:30
Post #7

GG:

CYTAT(mgiełka)
No to teraz kolejne pytania:
Zwierzo: od którego dnia cyklu zaczynałas brać Castagnus i do kiedy gdyż na ulotce jest informacja, że nie można brać w ciąży. Czy brałaś z powodu poziomu prolaktyny czy jako wspomacz, bo może pomoże.

A tak przy okazji jak widzicie kombinację Castagnus na obniżenie prolaktyny, a Duphaston w drugiej fazie na podniesienie progesteronu?

mgiełka

Od początku do końca cyklu, potem przerwa na okres i abarot. Brałam bo przede wszystkim wspomniałam mojej gin. o własnym wrednym charakterze wink.gif. Kiedy dowiedziała się, że dzidzi też nie mówię nie - dodała jeszcze luteinę dopochwowo od drugiej połowy cyklu. Też przeczytałam tę ulotkę i miałam obawy. Gin. twierdzi, że tych parę dni nie może zaszkodzić.

Pzdr,

Z

--------------------
Optymiści wierzą, ze świat stoi przed nimi otworem. Pesymiści wiedza, gdzie ma ten otwór.

Pulardy do klatek!

Quote Post
mgiełka
post Mon, 20 Mar 2006 - 21:07
Post #8

Byłam w aptece i nabyłam drogą kupna Oeparol i Castagnus i zaczynam brać, zobaczymy jaki efekt będzie.
Ola zdecydowałam się na branie tego wiesiołka, jak zobaczę, że jestem padnięta i ciśnienie leci w dół to najwyżej zaprzestanę brać lub zmnijeszę dawkę.

Zastanawiam się jeszcze nad tym Duphastonem czy brać go w drugiej fazie, ale to jeszcze trochę czasu mam na zebranie danych w tym temacie icon_smile.gif

Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi

mgiełka

Quote Post
Zwierzo.
post Mon, 20 Mar 2006 - 21:48
Post #9

GG:

A Luteina nie lepsza?

Z

--------------------

Pulardy do klatek!

Quote Post
mgiełka
post Mon, 20 Mar 2006 - 21:57
Post #10

Zwierzo, rozumiem, że luteina jest na receptę? Od kiedy należy ją stosować? Nigdy nie brałam, czy są jakieś efekty uboczne w samopoczuciu, bo ostatnio przy duphastonie chodziłam jak śnięta, wstawałam o 7-ej, a o 19-tej już padała, co nie jest w moim stylu.

mgiełka

Quote Post
Zwierzo.
post Tue, 21 Mar 2006 - 08:40
Post #11

GG:

Od owu do końca. Ubocznych nie wychwyciłam żadnych. Jest na receptę. Spytaj gina czy nie lepsza. Duphastonu to ja się boję.

Z

--------------------

Pulardy do klatek!

Quote Post
Potwór z Bagien
post Tue, 21 Mar 2006 - 09:03
Post #12

CYTAT(Zwierzo.)
Od owu do końca. Ubocznych nie wychwyciłam żadnych. Jest na receptę. Spytaj gina czy nie lepsza. Duphastonu to ja się boję.  

Z

przecież to w sumie to samo i tu progesteron i tu, z tym, że Luteina jest najdroższa icon_rolleyes.gif Ja np w ciągu dziesięciu dni właśnie na tym "mercedesie wśród progesteronów" - jak to ujął mój gin icon_wink.gif przytyłam 4 kg icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif

--------------------

Moherowy świat...

Quote Post
mgiełka
post Tue, 21 Mar 2006 - 19:15
Post #13

Ja łykam duphaston i łykałam również wcześniej i nie zauważyłam efektów ubocznych w postaci zwiększenia masy ciała, choć gdzieś słyszałam, że może tak być.
Duphaston też nie jest najtańszy.

mgiełka

Quote Post
Zwierzo.
post Tue, 21 Mar 2006 - 19:19
Post #14

GG:

CYTAT(Ola Fisia)
CYTAT(Zwierzo.)

Z

przecież to w sumie to samo i tu progesteron i tu, z tym, że Luteina jest najdroższa icon_rolleyes.gif Ja np w ciągu dziesięciu dni właśnie na tym "mercedesie wśród progesteronów" - jak to ujął mój gin icon_wink.gif przytyłam 4 kg icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif

Raaany, miło się dowiedzieć, że choć od tego nie przytyłam. Ja tyję od wszystkiego. icon_evil.gif

Z

--------------------

Pulardy do klatek!

Quote Post
emce
post Tue, 21 Mar 2006 - 23:03
Post #15

Nr użytkownika: 793

GG:

Ja "jadę" na Luteinie od 3 mies i nie przytyłam (od Luteiny wink.gif ) Ta podjęzykowa jest taniutka (ok 3 zł), dopochwowa kosmicznie droga (nie pamiętam dokładnie), ale można podjęzykowa serwować "oddolnie" - ja wolę, bo smak ma okropny.

Mgiełka, wydaje mi się, że nie powinnaś na własną rękę decydować sie na leki hormonalne (czy to Duphaston, czy Luteina). To są jednak leki i wg mnie o podawaniu powinien zdecydować tylko i wyłącznie lekarz. Co innego np. wiesiołek wink.gif

Trzymam kciuki za powodzenie!

--------------------
mcda, mama Mai (1.05.2001)

i Krzysia (27.09.2006)

Quote Post
mgiełka
post Wed, 22 Mar 2006 - 09:16
Post #16

Duphaston jest na receptę więc i tak muszę mieć ją od lekarza, a sama na własną rękę nie biorę tych lekarstw, wszystko pod kontrolą i z polecenia gin icon_smile.gif

Wiesiołka i castagnus postanowiłam spróbować na własną rękę, bo chyba moja gin nie wierzy w takie naturalne metody.

Quote Post
justin
post Mon, 10 Apr 2006 - 11:31
Post #17

Nr użytkownika: 2,585

GG:

mgiełko,
castagnus ma swoją drugą nazwę - niepokalanek.
O pierwsza ciążę starałam się kilka lat i też chwytrałam się różnych sposobów.
W końcu trafiłam na castagnus i wiesiołek i zaciążyłam, życze Ci tego z całego serca icon_biggrin.gif

--------------------
Natka

?uki

justyna, mama Natalki (10 maj 2004) Anio?ka (#21 czerwiec 2005) i ?ukaszka (18 sierpie? 2006)

Quote Post
mgiełka
post Wed, 12 Apr 2006 - 09:06
Post #18

Justun, a jak długo brałaś castagnus i wiesiołek, żeby zobaczyć dwie krechy?
Caly czas mam nadzieję, brałam dopiero w jednym cyklu i niestety nic icon_sad.gif, ale u mnie to chyba brak progesteronu ma wpływ na kłopoty.

mgiełka

Quote Post
justin
post Tue, 18 Apr 2006 - 13:19
Post #19

Nr użytkownika: 2,585

GG:

mgiełko, z tego co pamiętam to zjadłam jedno opakowanie castagnusa i wiesiołka też nie za wiele. Bardzo szybko mi się udało. Oczywiście nie twierdzę, że to castagnus i wiesiołek mi pomigły, bo mniej więcej w tym samym czasie zmieniłam lekarza i poczułam się w końcu bardzo dobrze psychicznie, odetchnęłam, bo wiedziałam, że nareszcie jestem w dobrych rękach. Myślę, że wszystko się złożyło na ten sukces.

życzę Ci szybkiego zaciążenia icon_biggrin.gif

--------------------
Natka

?uki

justyna, mama Natalki (10 maj 2004) Anio?ka (#21 czerwiec 2005) i ?ukaszka (18 sierpie? 2006)

Quote Post
margot26
post Sat, 22 Apr 2006 - 13:22
Post #20

Nr użytkownika: 4,197

GG:

cześć dziewczyny, wiecie co jest niesamowite na tym forum? że dowiadujemy się rzeczy, o których nie wspominają lekarze, sugerując, że zioła, to może i tak, ale chyba sami nie są przekonani o ich skuteczności... A ja wczoraj, poczytawszy Wasze posty, prosto po pracy poleciałam do apteki i też kupiłam castgnus i wiesiołek... wcześniej nigdy nie słyszalam, zeby te leki mogły pomóc w zajściu w ciążę icon_wink.gif ale właściwie, pomyślałam - czemu nie spróbować? no i stało się! od dziś zaczęłam łykać wiesiołek, a z castagnusem poczekam do następnego cyklu... oczywiście cały czas łykam kwas foliowy i czekam na cud...

--------------------

Moje Anio?ki 06.2004 r. - 10tc, 07.08.2009 r. - 9 tc., 05.04.2011 r. - 9 tc.

Quote Post

Start new topic Reply to this topic
4 Stron V   1 2 3 następna ostatnia 
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thu, 24 May 2012 - 10:28
lista postów tego wątku
ciąża i poród dziecko kobieta dla dzieci rodzina podróże zobacz koniecznie
© 2002 - 2012  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl    |   Nasze banery i logo  |  Reklama u nas  |  Kontakt  |  Centrum prasowe
redakcja portalu pracuje na komputerach chronionych przez symantec