Maluchy.pl logo    

Zobacz: Warszawa dla dzieci

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic

> głupota ludzka nie zna granic... a zwłaszcza moja ;(;(;(, proszę pilnie o odpowiedź :(
aniooolek
post Mon, 23 Aug 2010 - 08:08
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 33,989

Miesiac temu poronilam, (10tc,pusty pecherzyk, zabieg) psychicznie czuje sie calkiem dobrze, za to fizycznie jest juz calkowicie ok. Wczoraj z mezem wypilismy troszke za duzo alkoholu, no i stalo sie..kochalismy sie bez zabezpieczenia, skonczyl we mnie icon_sad.gif czy jezeli doszloby do zaplodnienia ( wczoraj mialam na pewno dzien plodny) to istenieje kolejne ryzyko poronienia? tak strasznie sie boje:( wiem, ze to bylo strasznie nieodpowiedzialne no ale stalo sie, mam tylko nadzieje ze nie bede znowu przechodzic przez ten koszmar icon_sad.gif
Go to the top of the page PM

Quote Post
aniooolek
post Mon, 23 Aug 2010 - 09:14
Post #2

Nr użytkownika: 33,989

Czy na prawde nikt nic nie wie? icon_sad.gif

Quote Post
matylda315
post Mon, 23 Aug 2010 - 20:58
Post #3

Nr użytkownika: 31,636

Co Ci mogę napisać? Wróżką nie jestem ,ale uważam ,że zdrowa ciąża powinna się "uchować" , że tak powiem...Nikt Ci nie zagwarantuje ,że nie będziesz przechodzić tego samego. Tak też się zdarza...ale Ci życzę, żeby wszystko dobrze się skończyło... A na przyszłość : warto pomyśleć o takich rzeczach wcześniej... unikniesz stresu i niepotrzebnych nerwów...

--------------------

Anio?ek[*] 31.03.2009

Quote Post
Mikunia
post Thu, 26 Aug 2010 - 07:10
Post #4

Nr użytkownika: 6,096

Anioołku jak byłam u jednego lekarza przed rozpoczęciem starań, opowiadał mi historię jednej pani która bardzo chciała mieć chłopca. Przychodziła do niego praktycznie codziennie, a on badał ją w celu ustalenia momentu owulacji i najlepszego moment na poczęcie chłopca. Gdy nadszedł ten dzień powiedział do niej: może pani kupić butelke wina i dzwonić po męża, no i ona tak zrobiła.
Jak Matylda napisała, jeśli ciążą będzie silna na pewno się utrzyma. Ja znam przypadek gdzie para brała narkotyki, kobieta całą ciąże i chłopczyk jest całkowicie zdrowy, w ciąży też nie było żądnych problemów z tego co wiem.
Bądz dobrej myśli, wszyscy czasami robimy głupoty, powodzenia.

Pzdr.

--------------------
Mikunia

"podaj mi r?k?, pójdziemy kamienist? ?cie?yn?, szarych dni, nadziei wschodz?cych s?o?c, ju? razem w deszczu..."

Quote Post
Nessi
post Thu, 26 Aug 2010 - 08:21
Post #5

Nr użytkownika: 27,789

Ostatnio czytałam, że naukowcy z zagranicy ( przepraszam,że nie piszę dokładnie tylko "ktoś", "gdzieś" sama nie wiem gdzie, ale chyba sens najważniejszy) odkryli,że kobieta zachodząca w ciąże DO pół roku po poronieniu ma większą szansę na donoszenie. Robili badania na wielu kobietach i ta teza się potwierdziła.
Uszy do góry aniołku, wszystko na pewno będzie dobrze!

--------------------
Majka

...72 ugh.. 70..wrrr....68..67...66..65..64...63...62. ..61..60/58

Quote Post
MoniZ
post Wed, 01 Sep 2010 - 15:16
Post #6

Nr użytkownika: 6,521

GG:

aniolku ja mysle ze ty bardziej obawiasz sie tego ze wypilas winko? no i wiadomo teraz po poronieniu kazda ciaza jest stresujaca przytul.gif ale trzeba myslec pozytywnnie a nie juz gdybac ze cos sie stanie 48.gif bedzie dobrze zobaczysz przytul.gif

--------------------

PAMIĘTAM O MOICH ANIOŁKACH (+11tc)-13 czerwiec 2006,(+5tc)-7 styczeń 2009

Quote Post
Rzodkiewka
post Wed, 01 Sep 2010 - 16:32
Post #7

Nr użytkownika: 9,663

do momentu implantacji zarodek nie kontaktuje się z matką, korzysta z pęcherzyka żółtkowego. alkohol wypity byl przed stosunkiem, oocyty też powstały, zanim piłaś.
jeśli piłabyś w okresie organogenezy- byłoby to niebezpieczne.
teraz spałabym spokojnie.

--------------------
Niektórzy chwalą się, że mówią to, co myślą.
Nie rozumieją, że nie umieją myśleć.
/N.Coward/

Rzodkiew i Potwory:
Staś 17.05.07
Klara 30.06.08

Quote Post

Start new topic Reply to this topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sat, 11 Feb 2012 - 21:13
lista postów tego wątku
ciąża i poród dziecko kobieta dla dzieci rodzina podróże zobacz koniecznie
© 2002 - 2012  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl    |   Nasze banery i logo  |  Reklama u nas  |  Kontakt  |  Centrum prasowe
redakcja portalu pracuje na komputerach chronionych przez symantec