Aktualno¶ci

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

Rz±d postanowi³ kontynuowaæ program Maluch, zapocz±tkowany w 2011, zaproponowa³ jednak jego zmodyfikowan± i rozszerzon± wersjê, nadaj±c mu nazwê MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wiêcej >

Maluchy.pl logo

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
 

banalny jablecznik

> 
cydorka
śro, 26 sty 2005 - 19:27
1 szklanka mÄ…ki
1 szkl cukru pudru
1 szkl kaszy mannej
2 żeczki proszku do piecz
paczka cukru waniliowego

wymieszac dokładnie i podzielic na trzy części ( np wsypac do 3 miseczek)
do tego beda jeszcze jablka i 1/2 kostki masla ale za chwilke
i jedziemy:jedna czesc naszej mieszanki wykladamy na dno formy
na to cyk scieramy jablka tak aby calkiem przykryly warstwe, i dalej nastepna czesc mieszanki i cyk znowu starte jablka na to cyk ostatnia warstwa mieszanki i cyk jabluszka scieramy
chili mamy 3 warstwy mieszanki (mannowo-pudrowo -macznej) i 3 warstwy jablek
na koniec na calosc wiórkujemy masełko i cyk piekarnik
180 stopni , 60 min, piekarnik elektryczny opcja góra i dół
prymityw ale smaczny
no i jest ciasto
cyd
cydorka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,410
Dołączył: czw, 03 kwi 03 - 13:09
Nr użytkownika: 343




post śro, 26 sty 2005 - 19:27
Post #1

1 szklanka mÄ…ki
1 szkl cukru pudru
1 szkl kaszy mannej
2 żeczki proszku do piecz
paczka cukru waniliowego

wymieszac dokładnie i podzielic na trzy części ( np wsypac do 3 miseczek)
do tego beda jeszcze jablka i 1/2 kostki masla ale za chwilke
i jedziemy:jedna czesc naszej mieszanki wykladamy na dno formy
na to cyk scieramy jablka tak aby calkiem przykryly warstwe, i dalej nastepna czesc mieszanki i cyk znowu starte jablka na to cyk ostatnia warstwa mieszanki i cyk jabluszka scieramy
chili mamy 3 warstwy mieszanki (mannowo-pudrowo -macznej) i 3 warstwy jablek
na koniec na calosc wiórkujemy masełko i cyk piekarnik
180 stopni , 60 min, piekarnik elektryczny opcja góra i dół
prymityw ale smaczny
no i jest ciasto
cyd
skanna
śro, 26 sty 2005 - 19:48
Eeee, tam prymityw. Podstawa diety matek karmiÄ…cych bezmleczno-bezjajeczne stwory icon_biggrin.gif
Osobiście radzę do jabłek dodać cynamon i rodzynki. A cukier równie dobrze może być zwykły.
A pyszne i proste rzeczywiście jest.
skanna


Grupa: Zbanowani
Postów: 12,705
Dołączył: wto, 05 sie 03 - 08:50
SkÄ…d: ...
Nr użytkownika: 970




post śro, 26 sty 2005 - 19:48
Post #2

Eeee, tam prymityw. Podstawa diety matek karmiÄ…cych bezmleczno-bezjajeczne stwory icon_biggrin.gif
Osobiście radzę do jabłek dodać cynamon i rodzynki. A cukier równie dobrze może być zwykły.
A pyszne i proste rzeczywiście jest.

--------------------
Czy ten ptak kala gniazdo, co je kala
Czy ten , co mówić o tym nie pozwala?
- C.K.Norwid

Brałam wszystko na poważnie, to, co dzisiaj jest nieważne
- Kora i Maanam
katiek
czw, 27 sty 2005 - 11:46
Ja kiedyś (1,4 roku temu) robiłam w wersji bezglutenowej z mąką ryżową i kaszką kukurydzianą (błyskawiczną) i z gruszkami zamiast jabłek (bo Kinga nie mogła). Co ciekawe osoby całkowicie zdrowe i nie na diecie jadły z apetytem a Kinga była w 10 niebie że i ona moze jeść ciasto.
A dziÅ› zrobimy misiowego murzynka w formach silikonowych icon_biggrin.gif
katiek


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 7,009
Dołączył: śro, 02 kwi 03 - 10:39
SkÄ…d: Warszawa
Nr użytkownika: 281




post czw, 27 sty 2005 - 11:46
Post #3

Ja kiedyś (1,4 roku temu) robiłam w wersji bezglutenowej z mąką ryżową i kaszką kukurydzianą (błyskawiczną) i z gruszkami zamiast jabłek (bo Kinga nie mogła). Co ciekawe osoby całkowicie zdrowe i nie na diecie jadły z apetytem a Kinga była w 10 niebie że i ona moze jeść ciasto.
A dziÅ› zrobimy misiowego murzynka w formach silikonowych icon_biggrin.gif
lea

Go??







post piÄ…, 28 sty 2005 - 09:51
Post #4

Cyd. dobrze rozumiem, że ta masa jest sypka ? niczym "nie sklejona" ?
skanna
piÄ…, 28 sty 2005 - 09:57
Lea, dobrze rozumiesz. To jest tak zwana "sypana szarlotka" icon_smile.gif
skanna


Grupa: Zbanowani
Postów: 12,705
Dołączył: wto, 05 sie 03 - 08:50
SkÄ…d: ...
Nr użytkownika: 970




post piÄ…, 28 sty 2005 - 09:57
Post #5

Lea, dobrze rozumiesz. To jest tak zwana "sypana szarlotka" icon_smile.gif

--------------------
Czy ten ptak kala gniazdo, co je kala
Czy ten , co mówić o tym nie pozwala?
- C.K.Norwid

Brałam wszystko na poważnie, to, co dzisiaj jest nieważne
- Kora i Maanam
lea

Go??







post piÄ…, 28 sty 2005 - 14:25
Post #6

ok dziekuję icon_smile.gif a powiedzcie mi jeszcze proszę na jak dużą blaszkę jest to ciasto, bo mam zamiar dziś zrobić icon_smile.gif
skanna
piÄ…, 28 sty 2005 - 14:30
Ja robiłam zawsze w takiej średniej tortownicy - ok. 26 cm średnicy.
skanna


Grupa: Zbanowani
Postów: 12,705
Dołączył: wto, 05 sie 03 - 08:50
SkÄ…d: ...
Nr użytkownika: 970




post piÄ…, 28 sty 2005 - 14:30
Post #7

Ja robiłam zawsze w takiej średniej tortownicy - ok. 26 cm średnicy.

--------------------
Czy ten ptak kala gniazdo, co je kala
Czy ten , co mówić o tym nie pozwala?
- C.K.Norwid

Brałam wszystko na poważnie, to, co dzisiaj jest nieważne
- Kora i Maanam
lea

Go??







post piÄ…, 28 sty 2005 - 17:58
Post #8

skanna dziękuję i lecę piec icon_smile.gif
lea

Go??







post piÄ…, 28 sty 2005 - 19:04
Post #9

heh obawiam się, że mi to ciasto nie wypali icon_cry.gif jabłka były zbyt soczyste ale w przepisie nie było nic o wycisnięciu soków z jabłek ....
> banalny jablecznik
Start new topic
Reply to this topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: czw, 28 mar 2024 - 15:15
lista postów tego w±tku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama