Aktualnoci

12 tysicy dodatkowych miejsc w obkach!

12 tysicy dodatkowych miejsc w obkach!

Rzd postanowi kontynuowa program Maluch, zapocztkowany w 2011, zaproponowa jednak jego zmodyfikowan i rozszerzon wersj, nadajc mu nazw MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wicej >

Maluchy.pl logo
cia

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
80 Stron V  « poprzednia 26 27 28 29 30 następna ostatnia   

Torty nie tylko dla dzieci

> 
Iveta Uramová
pią, 30 mar 2007 - 21:50
icon_wink.gif

No toto je posledná torta.Moc nemám čas a už sem na forum nebudem tak často chodiť,tak sa majte,pečte krásne torty.
Iveta Uramová


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 46
Dołączył: śro, 11 paź 06 - 09:07
Nr użytkownika: 7,933




post pią, 30 mar 2007 - 21:50
Post #541

icon_wink.gif

No toto je posledná torta.Moc nemám čas a už sem na forum nebudem tak často chodiť,tak sa majte,pečte krásne torty.

--------------------

olju
czw, 05 kwi 2007 - 20:44
Dziewczyny pomózcie dlaczego tort podczas krojenia rozlatuje się!!!Czy jest na to rada?
olju


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 32
Dołączył: czw, 20 kwi 06 - 22:07
Nr użytkownika: 5,626




post czw, 05 kwi 2007 - 20:44
Post #542

Dziewczyny pomózcie dlaczego tort podczas krojenia rozlatuje się!!!Czy jest na to rada?
marghe.
czw, 05 kwi 2007 - 22:22
CYTAT(olju)
Dziewczyny pomózcie dlaczego tort podczas krojenia rozlatuje się!!!Czy jest na to rada?


ale jaki tort?
masz ostry nóż?

Może przed podaniem wstaw tort na trochę do zamrazalnika i krój nozem zanurzonym w goracej wodzie..
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post czw, 05 kwi 2007 - 22:22
Post #543

CYTAT(olju)
Dziewczyny pomózcie dlaczego tort podczas krojenia rozlatuje się!!!Czy jest na to rada?


ale jaki tort?
masz ostry nóż?

Może przed podaniem wstaw tort na trochę do zamrazalnika i krój nozem zanurzonym w goracej wodzie..
mamami
czw, 05 kwi 2007 - 22:33
A moze jest słabo naponczowany i przez to ciasto sie nie przykleja do masy dobrze.
mamami


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 8,702
Dołączył: pon, 21 lip 03 - 11:34
Nr użytkownika: 912




post czw, 05 kwi 2007 - 22:33
Post #544

A moze jest słabo naponczowany i przez to ciasto sie nie przykleja do masy dobrze.
ulla
czw, 05 kwi 2007 - 23:32
CYTAT(mamami)
A moze jest słabo naponczowany i przez to ciasto sie nie przykleja do masy dobrze.


Mój nigdy nie jest , ale jak jest schłodzony/e, (tort/ciasto) a nóż odpowiedni ( albo elektryczny, albo pdgrzany), to się nic nie odkleja.

Pewnie nasączenie biszkopta likwiduje pewne problemy, ale sama nie próbowałam. Nawet nie wiem czym (wodą??) i jak dużo tego czegoś (nasączacza) ma być, i jak wcześnie przed nakładaniem kremu???
ulla


Grupa: Moderatorzy
Postów: 9,336
Dołączył: czw, 09 paź 03 - 20:27
Skąd: z Ziemi
Nr użytkownika: 1,106

GG:


post czw, 05 kwi 2007 - 23:32
Post #545

CYTAT(mamami)
A moze jest słabo naponczowany i przez to ciasto sie nie przykleja do masy dobrze.


Mój nigdy nie jest , ale jak jest schłodzony/e, (tort/ciasto) a nóż odpowiedni ( albo elektryczny, albo pdgrzany), to się nic nie odkleja.

Pewnie nasączenie biszkopta likwiduje pewne problemy, ale sama nie próbowałam. Nawet nie wiem czym (wodą??) i jak dużo tego czegoś (nasączacza) ma być, i jak wcześnie przed nakładaniem kremu???

--------------------
Ula
mama Weroniki



Powiem to teraz bardzo powoli, bo widzę, że cierpisz na bardzo poważny przypadek półgłupstwa
Pingwiny z Madagaskaru
mamami
pią, 06 kwi 2007 - 00:13
ulla ja zwykle nasączam alkoholem zmieszanym z herbata, bezpośrednio przed nakladaniem masy.
mamami


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 8,702
Dołączył: pon, 21 lip 03 - 11:34
Nr użytkownika: 912




post pią, 06 kwi 2007 - 00:13
Post #546

ulla ja zwykle nasączam alkoholem zmieszanym z herbata, bezpośrednio przed nakladaniem masy.
ulla
pią, 06 kwi 2007 - 00:59
A jaki alkohol i w jakich proporcjach do herbaty??? I w jakiej ilości?? łyżką/łyżeczką?? Zupełnie serio, nie mam pojęcia icon_redface.gif icon_rolleyes.gif
ulla


Grupa: Moderatorzy
Postów: 9,336
Dołączył: czw, 09 paź 03 - 20:27
Skąd: z Ziemi
Nr użytkownika: 1,106

GG:


post pią, 06 kwi 2007 - 00:59
Post #547

A jaki alkohol i w jakich proporcjach do herbaty??? I w jakiej ilości?? łyżką/łyżeczką?? Zupełnie serio, nie mam pojęcia icon_redface.gif icon_rolleyes.gif

--------------------
Ula
mama Weroniki



Powiem to teraz bardzo powoli, bo widzę, że cierpisz na bardzo poważny przypadek półgłupstwa
Pingwiny z Madagaskaru
mamami
pią, 06 kwi 2007 - 01:03
ulla jakiś koniak albo cuś takiego, zdarza mi się tez wódeczką czystą albo spirytusem.
proporcje zalezne od mocy, wiecej herbaty niz procentów.
Nasączam łyzką, dośc dużo ale zawsze mam problem ile, na trzy blaty schodzi mi ok 300 ml płynu.
Zaznaczam tylko że nie jestem specjalistką od tortow.
mamami


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 8,702
Dołączył: pon, 21 lip 03 - 11:34
Nr użytkownika: 912




post pią, 06 kwi 2007 - 01:03
Post #548

ulla jakiś koniak albo cuś takiego, zdarza mi się tez wódeczką czystą albo spirytusem.
proporcje zalezne od mocy, wiecej herbaty niz procentów.
Nasączam łyzką, dośc dużo ale zawsze mam problem ile, na trzy blaty schodzi mi ok 300 ml płynu.
Zaznaczam tylko że nie jestem specjalistką od tortow.
ulla
pią, 06 kwi 2007 - 01:43
Mamami dopytuję się, bo doświadczeń nie mam. Moja mama bardzo dużo piecze i nigdy nie nasącza, ale też jej ciasta są perfekcyjne ( jak już wszystko na szybko to zawsze przechowa/przetrzyma w odpowiedniej temperaturze i wilgotności powietrza, i wszystko jest ok). Ja mam mniej szczęścia (nie mam gdzie przechowywać, nie wiem w czym rzecz i zwykle robię wszystko na max 12 godzin przed "okazją", zwykle mniej) i aczkowliek krem jak najbardziej się trzyma, to miewam wrażenie, że jest trochę za suche - biszkopt znaczy (wrażenie, bo własnego wyrobu tortu w ilości większej niż dwie łyżeczki dotąd nie jadłam).

Ps. wypytam mamę w czasie świąt i chyba przymuszę do nauczenia mnie czegoś, bo pieczenie to dla mnie ciągle stres - czyli problem. Niby wychodzi, ale nie zawsze, za to nerwów więcej niż warto. Gotowanie jakoś tego nie powoduje zupełnie... icon_rolleyes.gif
ulla


Grupa: Moderatorzy
Postów: 9,336
Dołączył: czw, 09 paź 03 - 20:27
Skąd: z Ziemi
Nr użytkownika: 1,106

GG:


post pią, 06 kwi 2007 - 01:43
Post #549

Mamami dopytuję się, bo doświadczeń nie mam. Moja mama bardzo dużo piecze i nigdy nie nasącza, ale też jej ciasta są perfekcyjne ( jak już wszystko na szybko to zawsze przechowa/przetrzyma w odpowiedniej temperaturze i wilgotności powietrza, i wszystko jest ok). Ja mam mniej szczęścia (nie mam gdzie przechowywać, nie wiem w czym rzecz i zwykle robię wszystko na max 12 godzin przed "okazją", zwykle mniej) i aczkowliek krem jak najbardziej się trzyma, to miewam wrażenie, że jest trochę za suche - biszkopt znaczy (wrażenie, bo własnego wyrobu tortu w ilości większej niż dwie łyżeczki dotąd nie jadłam).

Ps. wypytam mamę w czasie świąt i chyba przymuszę do nauczenia mnie czegoś, bo pieczenie to dla mnie ciągle stres - czyli problem. Niby wychodzi, ale nie zawsze, za to nerwów więcej niż warto. Gotowanie jakoś tego nie powoduje zupełnie... icon_rolleyes.gif

--------------------
Ula
mama Weroniki



Powiem to teraz bardzo powoli, bo widzę, że cierpisz na bardzo poważny przypadek półgłupstwa
Pingwiny z Madagaskaru
olju
pią, 06 kwi 2007 - 06:52
Chodzi mi o tort przekładany bitą smietaną. Zauważyłam że nie trzyma on się w całości i jest problem z nałożeniem na talerz całego kawałka.
olju


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 32
Dołączył: czw, 20 kwi 06 - 22:07
Nr użytkownika: 5,626




post pią, 06 kwi 2007 - 06:52
Post #550

Chodzi mi o tort przekładany bitą smietaną. Zauważyłam że nie trzyma on się w całości i jest problem z nałożeniem na talerz całego kawałka.
użytkownik usunięty

Go??







post pią, 06 kwi 2007 - 09:29
Post #551

[post usunięty]
olju
pią, 06 kwi 2007 - 10:24
Zobaczymy jak wyjdzie teraz po zastosowaniu tych cennych wskazówek. Dziekuję
olju


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 32
Dołączył: czw, 20 kwi 06 - 22:07
Nr użytkownika: 5,626




post pią, 06 kwi 2007 - 10:24
Post #552

Zobaczymy jak wyjdzie teraz po zastosowaniu tych cennych wskazówek. Dziekuję
Iveta Uramová
nie, 29 kwi 2007 - 08:23
Tak som zase mala chvílu čas a upiekla som toto
Iveta Uramová


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 46
Dołączył: śro, 11 paź 06 - 09:07
Nr użytkownika: 7,933




post nie, 29 kwi 2007 - 08:23
Post #553

Tak som zase mala chvílu čas a upiekla som toto


--------------------

marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




Mika
sob, 09 cze 2007 - 11:39
nie jestem obrzydliwa,ale na widok szczura mnie wzdrygnęło wink.gif
jak żywy icon_lol.gif
Mika


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 18,539
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 20:00
Skąd: łysa góra
Nr użytkownika: 190




post sob, 09 cze 2007 - 11:39
Post #555

nie jestem obrzydliwa,ale na widok szczura mnie wzdrygnęło wink.gif
jak żywy icon_lol.gif

--------------------
Mika co jej spacja czasem zanika ;)
1,2,3,Franek
mama_do_kwadratu
sob, 09 cze 2007 - 13:02
CYTAT(Iveta Uramová @ nie, 29 kwi 2007 - 10:23) *
Tak som zase mala chvílu čas a upiekla som toto

nie widać fotki, Ivetko
mama_do_kwadratu


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 9,090
Dołączył: sob, 14 cze 03 - 17:06
Nr użytkownika: 826




post sob, 09 cze 2007 - 13:02
Post #556

CYTAT(Iveta Uramová @ nie, 29 kwi 2007 - 10:23) *
Tak som zase mala chvílu čas a upiekla som toto

nie widać fotki, Ivetko

--------------------
Mama Dwóch Takich od Czerwca 2000
Fridge pickers wear bigger knickers
Mika
sob, 09 cze 2007 - 17:17
ja widzę wink.gif
Mika


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 18,539
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 20:00
Skąd: łysa góra
Nr użytkownika: 190




post sob, 09 cze 2007 - 17:17
Post #557

ja widzę wink.gif

--------------------
Mika co jej spacja czasem zanika ;)
1,2,3,Franek
Rafaelka
wto, 19 cze 2007 - 00:00
Z okazji chrztu Hubka wyprodukowałam dwa torty. Nie mogłam się oprzeć i na szwarcwaldzkim popełniłam nawet "wózkowy" malunek.


Drugi wyszedł taki bezpretensjonalnie niedoskonały icon_wink.gif


Rafaelka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,213
Dołączył: wto, 22 kwi 03 - 21:35
Skąd: Lublin
Nr użytkownika: 618

GG:


post wto, 19 cze 2007 - 00:00
Post #558

Z okazji chrztu Hubka wyprodukowałam dwa torty. Nie mogłam się oprzeć i na szwarcwaldzkim popełniłam nawet "wózkowy" malunek.


Drugi wyszedł taki bezpretensjonalnie niedoskonały icon_wink.gif




--------------------

emce
wto, 19 cze 2007 - 00:25
CYTAT(Rafaelka @ wto, 19 cze 2007 - 00:00) *
Z okazji chrztu Hubka wyprodukowałam dwa torty. Nie mogłam się oprzeć i na szwarcwaldzkim popełniłam nawet "wózkowy" malunek.


Drugi wyszedł taki bezpretensjonalnie niedoskonały icon_wink.gif


Piękne! A jakie pyszne!!! Mmmmm... Rewelacyjne! icon_biggrin.gif
emce


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 7,342
Dołączył: pon, 02 cze 03 - 13:06
Skąd: Lublin
Nr użytkownika: 793

GG:


post wto, 19 cze 2007 - 00:25
Post #559

CYTAT(Rafaelka @ wto, 19 cze 2007 - 00:00) *
Z okazji chrztu Hubka wyprodukowałam dwa torty. Nie mogłam się oprzeć i na szwarcwaldzkim popełniłam nawet "wózkowy" malunek.


Drugi wyszedł taki bezpretensjonalnie niedoskonały icon_wink.gif


Piękne! A jakie pyszne!!! Mmmmm... Rewelacyjne! icon_biggrin.gif
mama_do_kwadratu
wto, 19 cze 2007 - 07:25
CYTAT(Mika @ sob, 09 cze 2007 - 19:17) *
ja widzę wink.gif

w poście 554 widzisz zdjęcie Mika?
mama_do_kwadratu


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 9,090
Dołączył: sob, 14 cze 03 - 17:06
Nr użytkownika: 826




post wto, 19 cze 2007 - 07:25
Post #560

CYTAT(Mika @ sob, 09 cze 2007 - 19:17) *
ja widzę wink.gif

w poście 554 widzisz zdjęcie Mika?


--------------------
Mama Dwóch Takich od Czerwca 2000
Fridge pickers wear bigger knickers
> Torty nie tylko dla dzieci
Start new topic
Reply to this topic
80 Stron V  « poprzednia 26 27 28 29 30 następna ostatnia 
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: wto, 23 kwi 2024 - 23:59
lista postw tego wtku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama