Aktualno¶ci

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

Rz±d postanowi³ kontynuowaæ program Maluch, zapocz±tkowany w 2011, zaproponowa³ jednak jego zmodyfikowan± i rozszerzon± wersjê, nadaj±c mu nazwê MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wiêcej >

Maluchy.pl logo

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
 

sprawdzone przepisy na masy do tortów

> 
alatanta

Go??







post wto, 22 lis 2005 - 10:28
Post #1

....
agabr
wto, 22 lis 2005 - 17:17
ja robie z przepisu podawanego kiedys przez Gosie 1 , ale on jest na budyniu, ale budyn robi sie samemu.b
agabr


Grupa: Moderatorzy
Postów: 11,480
Dołączył: śro, 02 kwi 03 - 10:03
Skąd: z żoliborza
Nr użytkownika: 280

GG:


post wto, 22 lis 2005 - 17:17
Post #2

ja robie z przepisu podawanego kiedys przez Gosie 1 , ale on jest na budyniu, ale budyn robi sie samemu.b

--------------------
Mama Andrzeja 2002 i Zośki 2009

"Panuje na ogół opinia, że geniusze są niesympatyczni, lecz jeśli o mnie
chodzi, to jakoś nigdy tego nie zauważyłem."
TatuÅ› Muminka
skanna
wto, 22 lis 2005 - 17:25
Taki najbardziej podstawowy to dwa jajka ubite na parze z niepełną szklanką cukru, wystudzone i zmiksowane z kostką masła. Do tego kakao, albo kawa, albo kokos albo owoce (np. truskawki, ananas z puszki - z owocami trza ostrożnie bardzo, za szybko dodane powodują, że masa się warzy). Do masy kakaowej można dodać alkohol.
skanna


Grupa: Zbanowani
Postów: 12,705
Dołączył: wto, 05 sie 03 - 08:50
SkÄ…d: ...
Nr użytkownika: 970




post wto, 22 lis 2005 - 17:25
Post #3

Taki najbardziej podstawowy to dwa jajka ubite na parze z niepełną szklanką cukru, wystudzone i zmiksowane z kostką masła. Do tego kakao, albo kawa, albo kokos albo owoce (np. truskawki, ananas z puszki - z owocami trza ostrożnie bardzo, za szybko dodane powodują, że masa się warzy). Do masy kakaowej można dodać alkohol.

--------------------
Czy ten ptak kala gniazdo, co je kala
Czy ten , co mówić o tym nie pozwala?
- C.K.Norwid

Brałam wszystko na poważnie, to, co dzisiaj jest nieważne
- Kora i Maanam
katiek
wto, 22 lis 2005 - 21:28
Bita śmietana, taka z butelki najlepsza. Jak chcesz żeby trwała była dodajesz żelatynę (nie wiem jak i kiedy bo nie dodaję, znam tylko sposóB)
katiek


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 7,009
Dołączył: śro, 02 kwi 03 - 10:39
SkÄ…d: Warszawa
Nr użytkownika: 281




post wto, 22 lis 2005 - 21:28
Post #4

Bita śmietana, taka z butelki najlepsza. Jak chcesz żeby trwała była dodajesz żelatynę (nie wiem jak i kiedy bo nie dodaję, znam tylko sposóB)
marghe.
wto, 22 lis 2005 - 21:37
ja robiłam bardzo smaczną kokosową
jest w tortach
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post wto, 22 lis 2005 - 21:37
Post #5

ja robiłam bardzo smaczną kokosową
jest w tortach
ulcik
wto, 22 lis 2005 - 21:38
a ja robię galaretkę w połowie wody .. jak zacznie tężeć dodaje do rozrobionej z mlekiem ( w standartowych proporcjach ) bitej śmietany z torebki mieszam .. czekam 10 minut góra i gotowa do rozkładania na torcie icon_smile.gif

u.
ulcik


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 5,472
Dołączył: czw, 24 kwi 03 - 20:46
SkÄ…d: Krzeszowice
Nr użytkownika: 635

GG:


post wto, 22 lis 2005 - 21:38
Post #6

a ja robię galaretkę w połowie wody .. jak zacznie tężeć dodaje do rozrobionej z mlekiem ( w standartowych proporcjach ) bitej śmietany z torebki mieszam .. czekam 10 minut góra i gotowa do rozkładania na torcie icon_smile.gif

u.

--------------------
alatanta

Go??







post wto, 22 lis 2005 - 21:41
Post #7

...
agabr


Grupa: Moderatorzy
Postów: 11,480
Dołączył: śro, 02 kwi 03 - 10:03
Skąd: z żoliborza
Nr użytkownika: 280

GG:


post wto, 22 lis 2005 - 21:47
Post #8

https://www.maluchy.pl/forum/viewtopic.php?...&highlight=krem

--------------------
Mama Andrzeja 2002 i Zośki 2009

"Panuje na ogół opinia, że geniusze są niesympatyczni, lecz jeśli o mnie
chodzi, to jakoś nigdy tego nie zauważyłem."
TatuÅ› Muminka
alatanta

Go??







post wto, 22 lis 2005 - 21:49
Post #9

....
ulla
pon, 28 lis 2005 - 23:16
Ja polecam masę "tiramisu". Moze to i profanacja, ale jest pyszne. Krem robi się jak tiramisu, ale przekłada sie tym biszkopta (oczywiscie układając biszkopty maczane w kawie), smaruje z zewnątrz i posypuje kakao icon_smile.gif
ulla


Grupa: Moderatorzy
Postów: 9,336
Dołączył: czw, 09 paź 03 - 20:27
SkÄ…d: z Ziemi
Nr użytkownika: 1,106

GG:


post pon, 28 lis 2005 - 23:16
Post #10

Ja polecam masę "tiramisu". Moze to i profanacja, ale jest pyszne. Krem robi się jak tiramisu, ale przekłada sie tym biszkopta (oczywiscie układając biszkopty maczane w kawie), smaruje z zewnątrz i posypuje kakao icon_smile.gif

--------------------
Ula
mama Weroniki



Powiem to teraz bardzo powoli, bo widzę, że cierpisz na bardzo poważny przypadek półgłupstwa
Pingwiny z Madagaskaru
> sprawdzone przepisy na masy do tortów
Start new topic
Reply to this topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: czw, 28 mar 2024 - 22:40
lista postów tego w±tku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama