Maluchy.pl logo    

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
 

jak przygotować matiasy?

-
, jak wymoczyć i marynować?
e_Ena
post Sat, 22 Dec 2012 - 17:30
Post #1


Grupa: Użytkownicy
Postów: 3,625
Dołączył: Thu, 03 Apr 03 - 13:02
Skąd: ...
Nr użytkownika: 341

GG:


Chcę zrobć w śmietanie z jabłkiem i cebulą. Tylko nie wiem jak te matiasy wcześniej przygotować. Jak i w czym moczyć? W mleku, wodzie, czy w tym i w tym? I jak długo? I czy muszę je potem marynować czy takie tylko wymoczone będą dobre?
Go to the top of the page PM
 
Quote Post
agabr
post Sat, 22 Dec 2012 - 17:42
Post #2


Grupa: Moderatorzy
Postów: 11,462
Dołączył: Wed, 02 Apr 03 - 10:03
Skąd: z żoliborza
Nr użytkownika: 280

GG:


Wymoczone beda ok , jak dlugo? sprawdz kawalek czy sa b slone .Ja mocze w mleku , potem oplukuje w wodzie.b


--------------------
Mama Andrzeja 2002 i Zośki 2009

"Panuje na ogół opinia, że geniusze są niesympatyczni, lecz jeśli o mnie
chodzi, to jakoś nigdy tego nie zauważyłem."
Tatuś Muminka
Go to the top of the page PM
 
Quote Post
matunia
post Sat, 22 Dec 2012 - 20:38
Post #3


Grupa: Użytkownicy
Postów: 407
Dołączył: Thu, 10 Nov 11 - 12:30
Nr użytkownika: 38,327




ja moczę zawsze 2 godziny w zimnej wodzie. Po tym czasie są w sam raz. Proponuję jeszcze skropić je odrobiną octu. Ja jak robię w śmietanie to do jabła i cebuli dodaje jeszcze ogórka konserwowego icon_smile.gif


--------------------

Go to the top of the page PM
 
Quote Post
okko
post Sun, 23 Dec 2012 - 01:54
Post #4


Grupa: Użytkownicy
Postów: 5,759
Dołączył: Fri, 28 Mar 03 - 21:30
Skąd: Kraków
Nr użytkownika: 197




Ja mocze w mleku roznie od 2-4 godzin .
Sprobowc trzeba czy bardoz slone i najwyzje dluzje moczyc.


--------------------


Go to the top of the page PM
 
Quote Post
milutka
post Sun, 23 Dec 2012 - 16:12
Post #5


Grupa: Użytkownicy
Postów: 8,950
Dołączył: Fri, 23 May 08 - 01:32
Skąd: lubuskie
Nr użytkownika: 19,969




Naprawdę moczycie matiasy? my nigdy, jedynie je płuczę pod wodą tylko. Słone nigdy nie są. Ja zawsze myślałam, że tylko moczy się całe śledzie. Takie gotowe płaty to jak wymoczycie te kilka godzin to bez smaku nie zostają Wam?


--------------------
Go to the top of the page PM
 
Quote Post
agabr
post Sun, 23 Dec 2012 - 16:40
Post #6


Grupa: Moderatorzy
Postów: 11,462
Dołączył: Wed, 02 Apr 03 - 10:03
Skąd: z żoliborza
Nr użytkownika: 280

GG:


milutka to zalezy , ja zawsze kupuje Lisnera , one sa mniej slone ale kiedys maz kupil z beczki/pojemnika i musialam je wymoczyc , ale tak zawsze mocze , bo nie lubie b slonych.b


--------------------
Mama Andrzeja 2002 i Zośki 2009

"Panuje na ogół opinia, że geniusze są niesympatyczni, lecz jeśli o mnie
chodzi, to jakoś nigdy tego nie zauważyłem."
Tatuś Muminka
Go to the top of the page PM
 
Quote Post
ulla
post Mon, 31 Dec 2012 - 19:22
Post #7


Grupa: Moderatorzy
Postów: 9,230
Dołączył: Thu, 09 Oct 03 - 20:27
Skąd: z Ziemi
Nr użytkownika: 1,106

GG:


Ja kupuję czasem takie, które nie wiem jakiej są firmy (na beczce nie napisali, a paragon nie zawsze studiuję), ale zawsze wymagają wymoczenia, przynajmniej w mojej ocenie. Średnio ok. 1,5-2 godziny.


--------------------
Ula
mama Weroniki



Powiem to teraz bardzo powoli, bo widzę, że cierpisz na bardzo poważny przypadek półgłupstwa
Pingwiny z Madagaskaru
Go to the top of the page PM
 
Quote Post
> jak przygotować matiasy?, jak wymoczyć i marynować?

Start new topic Reply to this topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Fri, 31 Oct 2014 - 11:31
lista postów tego wątku
© 2002 - 2014  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl    |   Nasze banery i logo  |  Reklama u nas  |  Centrum prasowe