|
|
kubek niekapek, kiedy butle zamienic na kubek? |
|
|
|
|
Thu, 05 Nov 2009 - 20:17
|

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 23,360

|
witam  Moja córa niebawem skonczy 7 miesięcy. Od jakihs 2 miesiecy slicznie wychodzi jej picie z kubka niekapka. W mojej rodzinie niestety wiele dziciakow ma wady ze zgryzami, dlatego zastanawiam się, czy juz malej nie podawac mleka z owego wlasnie kubka? Ciagnie tez smoka niestety  , ale owy smok ma identyczna koncówkę jak niekapek, zresztą oba z aventu. Co o tym myslicie drogie mamy?
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 02 Dec 2009 - 09:02
|
Nr użytkownika: 30,454

|
Witam. Mój Patryś ma niecałe 2 latka, około 7 miesiąca też zaczął pic z kubka niekapka,chociaż nadal miał smoczek. Smoka pozbyłam sie prawie bezboleśnie około 1 roku.Uważam więc że śmiało możesz podawać swojej córci kubek niekapek.I tego się trzymaj, nie mieszaj z butelką, bo będziesz miała problem taki jak ja teraz: okazało się że moj synus u niani miał podawaną butelke a u mnie kubek niekapek, tempo rozwoju malucha w tym okresie jest bardzo szybkie, im starszy tym madrzejszy z każdym dniem i jak sie okazało teraz domaga się butelki, nie chce pić z kubka, wpada w straszne spazmy a ja nie wiem co robic czy zrezygnowac z kubka i pozwolic pic z butelki, bo jest jeszcze "malutki" czy przetrzymac 20 minutowe płacze.Musze dodac że niania a czasem i babcia opiekująca się Patrysiem, nie jest tak wytrzymała i poddaje się podajac małemu butelkę.I tu zwracam się o poradę do mam starszych dzieci, które miały podobny problem.. co mam robić..??
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 02 Dec 2009 - 14:48
|

|
Lokatka inna forumka doardziła mi bidon niekapek. Moze spróbuj coś takiego?
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 06 Jan 2010 - 14:08
|
Nr użytkownika: 20,055
GG:

|
dziewczyny moja córcia pije mleko ze zwykłej antykolkowej butelki - Dr Brown's i tylko i wyłącznie z niej... kupowałam innych firm a nawet inną brown's ( z szerszym smoczkiem) i wszystkie stoją na półce nieużywane  a napoje i soczki pije z niekapka nuk-a takiego z miękkim ustnikiem od co najmniej 6 miesiąca i nie ma problemu .... smoka też ciągnie - choć zarzekałam się ze tak jak starsza nigdy go cmokać nie będzie jeżeli jednak boisz się o zgryz i mała Ci nie zaprotestuje to raczej nie ma przeciwwskazań aby piła z kubka niekapka to mleko
--------------------
]Natalka 1997 Michalinka 2009
|
|
|
|
|
|
|
|
Wed, 20 Jan 2010 - 22:38
|
Nr użytkownika: 31,203

|
Jeżeli Twoja Niunia jest przyzwyczajona do smoczka to są takie specjalne, które nie powodują wad zgryzu np: dentistara to że pije z kubka to super! bo właśnie butelki i picie ze smoczka powodują wady zgryzu oraz problemy z zębami.. także powinno być ok! powodzenia !
|
|
|
|
|
|
|
|
Mon, 25 Jan 2010 - 15:00
|
Nr użytkownika: 26,220

|
ja mogę Ci polecić niekapek, który ostatnio zakupiłam, a mianowicie learn to drink cup firmy MAM http://www.mambaby.pl/produkty_butelki_8_m..._cup_270ml.html . Wcześniej ich u nas nie było, ale czytałam, że zanim coś wypuszczą na rynek to testują latami, więc z pewnością wady zgryzu nie powodują. Kiedyś dostawałam je od siostry z Anglii, a teraz kupuje w PL i jestem b.zadowolona.
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 04 Jun 2010 - 10:04
|

|
Uzywamy o takiego niekapka. Zwykly, prosty, tani, szeroki stnik, ktorego nie trzeba w dziwaczny sosob przygryzac.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 05 Jun 2010 - 00:05
|

Nr użytkownika: 21,387

|
Lekarze nie polecają kubków "niekapków" szybciej kubek ze słomką gumową (bidonik) ..ponoć są takie.
--------------------
Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczeniem
|
|
|
|
|
|
|
|
Sat, 05 Jun 2010 - 09:49
|
Nr użytkownika: 28,010

|
Są, ale nie dla dzieciaków 7 miesięcznych:( Ja młodemu dawałam niekapki i łyżeczką dużo, od 10 miesiąca przerzuciałam go na picie soczków z kartoników BoboVity(są od 9 miesiąca) ze słomką a później kupiłam mu ten wspominany bidonik ze słomką, ale ona była za duża i sobie nie radził za bardzo z piciem, teraz już opanował tak tą technikę, kupuje mu soczki w butelce i mam przy sobie normalną słomkę i to jest jego ulubiony sposób picia  Moim zdaniem lepszy niekapek niż butelka.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 18 Mar 2011 - 12:58
|
Nr użytkownika: 34,334

|
może spróbuj ulubione picie podac w niekapku i powiedzieć, że tego picia nie można w butli? z tym, że moje dziecko cycowe i smoczka z butli nigdy w ustach nie miał - od razu ze szklanki pić dawałam (żadnych niekapków ani innych dziwów, teraz tylko jak na dwór idziemy to taki kubek tescowy z serii 360stopni kupiłam). A tak myślę, bo córka koleżanki nie chciała pić właśnie z Aventu, bo jej za twardy ten ustnik z niekapka był. Koleżanka kupiła niekapka z innej firmy (Lovi czy tam Canpol jakiś, w każdym razie polskiej firmy) i młoda zassała idealnie.
--------------------
Kruszynek 21 marca 2008 (8 tc)<a href="http://www.TickerFactory.com/" rel="nofollow" target="_blank">  </a> odchudzam si?: 80 - 78 - 55
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
|
|