trylinka
Tue, 06 Jul 2010 - 17:51
Z jakim sosem jadacie śląskie?
Pytam, bo jadłam tylko raz w życiu, u kogoś.
Pamiętam jak przez mgłę, że był to sos gulaszowy albo pieczarkowy....???
Podrzućcie jakieś pomysły sosów dla dzieci ale nie na słodko.
Mile widziane sosy szybko-siÄ™-robiÄ…ce....
anetadr
Tue, 06 Jul 2010 - 18:28
Kluski śląskie najbardziej lubię z sosem pieczeniowym.
Aneta
naples
Tue, 06 Jul 2010 - 20:10
Nie ma reguły z czym trzeva jeść kluski śląskie.
Mnie osobiście smakuje najbardziej sos pieczeniowy jasny, chociaż z pieczarkowym też jadłam i też dobre.
~anula~
Tue, 06 Jul 2010 - 22:10
Najpyszniejsze z kurkowym, teraz akurat sezon jest, mniam....
Maciejka
Tue, 06 Jul 2010 - 22:19
Polane tłuszczykiem ze skwarkami. Mniam. Z boczku najlepiej te skwarki. Poza tym sos z kurczaka, sos z duszonej karkówki (ale taki bez mąki). Ja z grzybowym nie lubię, wolę z mięsnym sosem lub po prostu z tłuszczem.
mama_do_kwadratu
Tue, 06 Jul 2010 - 22:32
grzybowy jakikolwiek
Tigerek
Tue, 06 Jul 2010 - 22:42
Ja lubię z pieczeniowym albo typowo o mięsnym (mielone podsmażone, do tego cebulka, podlać bulionem, dodusić, dopraw albo z kapustką kiszoną duszoną. Lekko obgotowana w wodzie kapustka potem doduszona z odrobiną oliwy i pod koniec dodana podsmażona cebulka i pieprz.
renata19750702
Wed, 07 Jul 2010 - 07:53
Moje dzieci najbardziej lubiÄ… z grzybowym. RobiÄ™ i z grzybowym i z pieczeniowym.
candace
Wed, 07 Jul 2010 - 08:07
jak robie kluski to na ogół mam do tego pieczeń i sosik. lub rolady i sosik...
trylinka
Wed, 07 Jul 2010 - 16:55
Bardzo mi siÄ™ podobajÄ… wszystkie wasze propozycje.
A sos pieczeniowy to taki, który powstaje z pieczeni? Jeśli nie piekę mięs to nie zrobię czegoś takiego?
moko.
Thu, 08 Jul 2010 - 12:51
Do białych klusek uwielbiam sos pieczeniowy spod kurczaka pieczonego, do ciemnych klusek sos z pieczeni lub rolady wołowej/wieprzowej. Tak na prawdę uwielbiam do klusek sosy mięsne !
Jesli nie upieczesz mięsa to nie będziesz mieć sosu.
Kaszanka
Thu, 08 Jul 2010 - 12:58
Jak nie chcesz piec mięsa to zrób z boczkiem (skwarki) i cebulką, trochę tłuszczyku i gotowe. Uwielbiam podsmażane kluski z boczkiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.