Maluchy.pl logo    

Zobacz: Warszawa dla dzieci

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic

> mega alergik, czyli nietolerancja laktozy i uczulenie na kazeinę
zunia78
post Tue, 15 Mar 2011 - 11:47
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 10,231

Witam, Mam czterolatka ze schorzeniami jak w tytule. Młodszy też już ma stwierdzoną nietolernację laktozy. Od trzech tygodni jest na nutramigenie. Po jakims czasie spokoju pojawiają się : ulewania, śluz w kupie i marudzenie. Obawiam sie że czeka mnie powtórka z rozrywki. Cztery lata temu alternatywą był bebilon amino. Wiem ze został wycofany. z tego co wiem teraz preparaty o wysokim stopniu hydrolizy można dostac tylko na import docelowy.
Czy są tu mamy o podobnych dośiwadczeniach?
Zastanawiam sie nad potwierdzeniem swoich podejrzeń poprzez wyniki IGE specyficznego w kierunku kazeiny....
Różnica między moimi dziećmi jest taka że mlodszy ma czystą skórę..... czy uczulenie na nutramigen może objawiac się tylko ze strony układu pokarmowego?

--------------------
Kornel

Aleksander

Go to the top of the page PM

Quote Post
magda208
post Wed, 16 Mar 2011 - 01:12
Post #2

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 8,846

Zunia chyba nie taki mega, mój nawet amino nie mógł jeść. Jego przypadłości na ten czas to fatalna skóra, mega przewlekły katar, brzydki zapach z buzi, śmierdzące kwasem i śluzowe kupki, ogólny niepokój w dziecku, brak śmiechu, do tego gronkowiec, chyba celiakia ( nigdy nie potwierdziłam badaniami ) oraz pózniej astma. Zrezygnowałam z mlek wszelkiej maści i wybrałam alternatywę jaką oferuje medycyna chińska i tym sposobem dziś z dzieciaka uczulonego na wszystko mam totalny okaz zdrowia.
Z tego co wiem z pracy z takimi dziećmi mleko można sprowadzić tylko z zagranicy coś na E się nazywa. Ale nazwy nie pamiętam bo i tak na pp w odstawkę idzie.

--------------------

Blog z przepisami pp dla dzieci http://kuchniapieciuprzemiandladzieci.blog.onet.pl/

MOJA ZDROWA TROJECZKA

Go to the top of the page PM

Quote Post

Start new topic Reply to this topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thu, 24 May 2012 - 17:50
lista postów tego wątku
ciąża i poród dziecko kobieta dla dzieci rodzina podróże zobacz koniecznie
© 2002 - 2012  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl    |   Nasze banery i logo  |  Reklama u nas  |  Kontakt  |  Centrum prasowe
redakcja portalu pracuje na komputerach chronionych przez symantec