|
1. brak implantacji zarodka w macicy oznacza w 9 przypadkach na 10 złą fragmentację wynikającą z uszkodzeń genetycznych, więc pewnie na tym oparł swoją opinię lekarz.
2. wydaje mi się, ze warto byloby się skonsultować z innym lekarzem w sprawie rezerwy. Co do innego programu stymulacji- ja Ci dobrze radzę, nie czytaj za dużo w necie. Na temat protokolów napisano wiele głupot, a już dedykowanie jakiegoś protokołu wybranej grupie wiekowej jest bardzo dużym uproszczeniem. Są trzy głowne protokoły i dobiera się je indywidualnie. Czasem wychodzi już za pierwszym razem, a czasem nie. wybór protokołu zalezy od konkretnego przypadku pary, wiek może być dodatkową informacją, ale niekoniecznie główną.
3. nie umiem Ci powiedzieć (i nikt nie będzie umiał) czy danie Ci pod rozwagę opcji z komórką dawczyni było pochopne czy nie. Ja z pewnością bym się skonsultowała dalej, bo po pierwsze dla mnie dawstwo jest ostatecznością, po drugie po jednym programie in vitro dane są jeszcze ograniczone i wymagające dalszego sprawdzenia, więc rozwiązanie ostateczne, jakim jest dawstwo, powinno być moim zdaniem rozważane na końcu. ale są różni pacjenci i niektórzy podchodzą do dawstwa bez sprawdzania, czy nie mieliby szansy na potomstwo biologiczne, więc tu Ci nie doradzę, to bardzo indywidualna sprawa.
a.
--------------------
Pierwsze:

Drugie:

|