Maluchy.pl logo    

Zobacz: Warszawa dla dzieci

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic

> salfazin,promen,androvit-jakie macie zdanie na ich temat?
agnieszka_rz80
post Wed, 23 Aug 2006 - 17:58
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 7,062

Czy ktoś z Was, bądź Waszych Panów stosował te preparaty?no i najważniejsze-czy któryś z nich rzeczywiście wpłynął na powiększenie liczby plemniczków?zastanawiam się czy mogę je zaserwować mężowi zanim się skonsultujemy z lekarzem andrologiem...niby są to preparaty witaminowe,ale jednak mam pewne watpliwości,a nie chciałabym zwlekać...Dziękuję z góry za info i pozdrawiam icon_smile.gif
Go to the top of the page PM

Quote Post
miriam b
post Thu, 24 Aug 2006 - 20:37
Post #2

Nr użytkownika: 2,939

GG:

No właśnie to preparaty witaminowe...:)napewno wzbogacają dietę naszych panów tym barzdiej że ci pracujący rzadko kiedy jedzą regularnie i rzadko kiedy zdrowo:)...zestaw androvit polecam najbardziej...sama go kupuję dla mojego..icon_smile.gifa jestem farmaceutą....osobiście go polecam ze względu na skład...natomiast na ile zwiększy to ilośc plemniczków to nie powiem....ja akurat mojego chcę poprostu podnieść w kondycji:):)takiej...ogólnej:) he he:)

--------------------
Miriam-mama rozbrykanego urwiska w damskim wydaniu(ULI):)
[url=http://www.TickerFactory.com/]
user posted image
[/url]

Quote Post
agnieszka_rz80
post Fri, 25 Aug 2006 - 22:02
Post #3

Nr użytkownika: 7,062

Dzięki wielkie za podpowiedź - zaufam fachowcowi i zakupie te witaminki icon_biggrin.gif

Quote Post
muffka
post Mon, 16 Apr 2007 - 22:21
Post #4

Nr użytkownika: 12,441

Ale co?
Promen?! http://www.tymofarm.pl/pl/products/promen/

--------------------
Muffka UFA.

Quote Post
jafotomaniaczka
post Sat, 01 May 2010 - 23:37
Post #5

Nr użytkownika: 32,803

Androvit (wygląda tak, więc łatwo go rozpoznacie w aptece:
Cudów nie czyni. To po prostu zestaw witamin i składników mineralnych zalecany dla mężczyzn. Uzupełnia niedobory w diecie mężczyzny i dzięki temu poprawia funkcjonowanie układu nerwowego i układu krążenia, prawidłowy przebieg przemiany materii i regeneracji skóry, prawidłowe funkcjonowanie prostaty i pomga (trochę) poprawić sprawność seksualną.

Quote Post
esflores
post Sun, 02 May 2010 - 11:33
Post #6

Nr użytkownika: 32,808

Witam, moj M bral na poprawe parametrow mace, salfazin, l-karnityne i witaminy dla kobiet w ciazy icon_wink.gif po 3 miesiacach byla duza poprawa, ale teraz ze wzgl na problemy z nerkami ma nie brac macy, tylko salfazin i androvit.
Mam nadzieje ze parametry nam nie spadna przez to.

Quote Post
Rosa
post Sun, 02 May 2010 - 13:48
Post #7

Nr użytkownika: 152

zawsze warto brać suplementy, na pewno nie zaszkodzą, a czy pomogą? Nie ma na to dowodów. Istnieje za to coś takiego jak cykliczna poprawa parametrów, jakość nasienia męskiego najlepsza jest jesienią i zimą, co wiele par przypisuje błędnie suplementom, a co wynika z biologicznych mechanizmow atawistycznych.

a.

--------------------
Pierwsze:

Drugie:

Quote Post
esflores
post Mon, 03 May 2010 - 09:29
Post #8

Nr użytkownika: 32,808

Na pewno nie kazdemu pomoga, ale mysle ze w wielu przypadkach moze nastapic poprawa wlasnie po suplementach. Pewnie te zalezy jaka jest przyczyna zlych parametrow - tak samo jak w niektorych przypadkach zazywanie testosteronu pomaga na plemniki, a w niektorych szkodzi.

Quote Post
Rosa
post Mon, 03 May 2010 - 12:17
Post #9

Nr użytkownika: 152

Sęk w tym, że dotąd nikomu nie udało się wykazać, że poprawa parametrów jest związana z przyjmowaniem suplementów.
Napisalam, że warto je brać, bo witaminy ogólnei nie szkodzą icon_wink.gif a nawet wręcz przeciwnie. Przy niezdrowym trybie życia prowadzonym przez wielu mężczyzn przyjmowanie suplementow wydaje się być wartością samą w sobie.
Natomiast ilość i jakość plemników nie zależą od żadnego zestawu witamin, a od poprawności procesu spermatogenezy. Na nią zaś wpływ mamy tylko w ograniczonej ilości przypadków, gdzie niedobory hormonalne daje się załatać (hipogonadyzm wtórny).
Jak przeczytalam Wy akurat macie pozytywne doświadczenie z suplementami- to dobrze icon_smile.gif Nie ma sensu wnikać, co spowodowalo polepszenie wyników.
Bardzo wielu pacjentow przypisuje poprawę nasienia preparatom witaminowym, podczas gdy wyjaśnienie jest prostsze: niezweryfikowany kolejnymi badaniami seminogram i poprawa cykliczna.

a.

--------------------
Pierwsze:

Drugie:

Quote Post
adam.b
post Fri, 23 Dec 2011 - 14:46
Post #10

Nr użytkownika: 38,813

Androvit !!!
polecam,

na ceneo jest spora rozbieznosc cenowa, ale z lodzi akurat dylematu nie mialem,
ale reklamowac na sile tez nie bede icon_wink.gif))

Quote Post

Start new topic Reply to this topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thu, 24 May 2012 - 19:06
lista postów tego wątku
ciąża i poród dziecko kobieta dla dzieci rodzina podróże zobacz koniecznie
© 2002 - 2012  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl    |   Nasze banery i logo  |  Reklama u nas  |  Kontakt  |  Centrum prasowe
redakcja portalu pracuje na komputerach chronionych przez symantec