Advertisement
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Sprawdź koniecznie
Ważne tematy

Bukiet warzywny Adasia - przepis

dla dziecka od 6 miesiÄ…ca

kategoria: zupki

autor: Justyna Palarska, Izdebnik

Składniki

1/2 marchewki 1/4 pietruszki 1/4 kalarepki 1 duża łyżka zielonego groszku 1 ziemniak mały buraczek mała wiązka świeżego koperku kilka fasolek szparagowych 2 małe różyczki brokuła oliwa z oliwek 200 ml wody mięso z indyka (duża łyżka wcześniej ugotowanego).

Przepis

Do wrzącej wody wrzucamy kilka gałązek koperku chwilę gotujemy Następnie wrzucamy wcześniej obrane, umyte i pokrojone w małą kostkę warzywa, gotujemy je aż bedą miękie. Na końcu wrzucamy ugotowane mięso z indyka. Wyłączamy, dodajemy oliwę z oliwek, świeży koper i wszystko razem miksujemy. Studzimy i podajemy, zupa oprócz ciekawej barwy, ma wspaniały smak i przede wszystkim zapach.

-
Kategorie
Zobacz inne