Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
    Warto kupić
    Ważne tematy

    Indyk w potrawce - przepis

    -
    kategoria: Ptactwo
    okazja: Na każdy dzień
    czas przygotowania: 50 minut
    trudność przygotowania: średnia
    autor: Marta Bury

    Składniki

    ok.1kg piersi z indyka
    1cebula
    25dkg groszku mrożonego
    1zielona papryka
    jogurt naturalny lub ś mietana
    zielona pietruszka
    rosół ok.250ml
    2ząbki czosnku
    łyżka oleju
    sól.pieprz
    4marchewki
    1-2łyżki mąki pszennej

    Przepis

    Zmieszać mąkę z przyprawami i obtoczyć w niej mięso pokrojone w kostkę.
    Rozgrzać olej i dodać pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek. Smażyć aż zmiękną. Włożyć mięso z indyka i smażyć na złoty kolor. Podlać bulionem. Dodać pokrojoną w kostkę marchew, paprykę, groszek i dodać pozostały bulion. Przykryć i gotować ok.10-15 min.
    Na końcu doprawić jogurtem lub śmietaną,dodać pietruszkę i doprawić do smaku. Podawać z ryżem.

    Opinie



    Brak komentarzy
    Kategoria