2 września 2014
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
Warto kupić
Ważne tematy

Indyk w potrawce - przepis

kategoria: Ptactwo
okazja: Na każdy dzień
czas przygotowania: 50 minut
trudność przygotowania: średnia
autor: Marta Bury

Składniki

ok.1kg piersi z indyka
1cebula
25dkg groszku mrożonego
1zielona papryka
jogurt naturalny lub ś mietana
zielona pietruszka
rosół ok.250ml
2ząbki czosnku
łyżka oleju
sól.pieprz
4marchewki
1-2łyżki mąki pszennej

Przepis

Zmieszać mąkę z przyprawami i obtoczyć w niej mięso pokrojone w kostkę.
Rozgrzać olej i dodać pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek. Smażyć aż zmiękną. Włożyć mięso z indyka i smażyć na złoty kolor. Podlać bulionem. Dodać pokrojoną w kostkę marchew, paprykę, groszek i dodać pozostały bulion. Przykryć i gotować ok.10-15 min.
Na końcu doprawić jogurtem lub śmietaną,dodać pietruszkę i doprawić do smaku. Podawać z ryżem.

-

Opinie



Brak komentarzy
Kategoria