27 kwietnia 2015
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
Warto kupić
Ważne tematy

Karp w śmietanie - przepis

-
kategoria: Ryby
okazja: Boże Narodzenie
czas przygotowania: 20 minut
trudność przygotowania: proste
autor: Agnieszka Kumiet

Składniki

por - 1 kg
seler - ok. 1 kg
marchew
sól, pieprz
śmietana
karp

Przepis

Zetrzeć warzywa na tarce.
Pokroić karpia w kawałki.
Sprawionego i pokrojonego karpia przykryć warzywami i pozostawić na 24 godziny.
Warzyw musi być sporo, tak aby bez problemu można było przykryć karpia kołderką.
Następnego dnia karpia przełożyć do brytfanki, dotrzeć świeżych warzyw - pora, seler i marchew- i dołożyć w brytfance do tych, w których marynowany był karp. Posolić i popieprzyć do smaku.
Całość zalać śmietaną 30%.
Piec w piekarniku przez ok 1.5 h.

Opinie



autor: Mimka   IP: 95.50.169.30  dodane: 21-12-2014    Ocena: 5

Brzmi smakowicie. Proszę o podanie temperatury, w której karp ma się piec przez te ok. 1,5h. Chciałabym go przyrządzić w te Święta. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.

zobacz wszystkie opinie

Kategoria

Inne przepisy z kategorii: Ryby

przepisów w kategorii: 67