Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
    Warto kupić
    Ważne tematy

    Karp w śmietanie - przepis

    -
    kategoria: Ryby
    okazja: Boże Narodzenie
    czas przygotowania: 20 minut
    trudność przygotowania: proste
    autor: Agnieszka Kumiet

    Składniki

    por - 1 kg
    seler - ok. 1 kg
    marchew
    sól, pieprz
    śmietana
    karp

    Przepis

    Zetrzeć warzywa na tarce.
    Pokroić karpia w kawałki.
    Sprawionego i pokrojonego karpia przykryć warzywami i pozostawić na 24 godziny.
    Warzyw musi być sporo, tak aby bez problemu można było przykryć karpia kołderką.
    Następnego dnia karpia przełożyć do brytfanki, dotrzeć świeżych warzyw - pora, seler i marchew- i dołożyć w brytfance do tych, w których marynowany był karp. Posolić i popieprzyć do smaku.
    Całość zalać śmietaną 30%.
    Piec w piekarniku przez ok 1.5 h.

    Opinie



    autor: Mimka   IP: 95.50.169.30  dodane: 21-12-2014    Ocena: 5

    Brzmi smakowicie. Proszę o podanie temperatury, w której karp ma się piec przez te ok. 1,5h. Chciałabym go przyrządzić w te Święta. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.

    zobacz wszystkie opinie

    Kategoria

    Inne przepisy z kategorii: Ryby

    przepisów w kategorii: 67