1 listopada 2014
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
Warto kupić
Ważne tematy

Pieczone steki z tuńczyka z rukolą - przepis

kategoria: Ryby
okazja: Na każdy dzień
czas przygotowania: 40 minut
trudność przygotowania: proste
autor: Janina Wasowicz

Składniki

4 steki z tuńczyka/każdy po 200 g./
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sosu worcester
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka cukru
łyżeczka oleju słonecznikowego
100 gramów rukoli
1 cytryna
4 pestki dyni

Przepis

W misce wymieszać sos worcester, sos sojowy, musztardę, cukier i olej.
Otrzymaną marynatą polać steki z tuńczyka.
Przykryć i odstawić na 30 minut do lodówki.
Steki piec na rozgrzanym grillu przez 15 minut. Podawać posypane rukolą i pestkami dyni.
Udekorować cząstkami cytryny.

-

Opinie



Brak komentarzy
Kategoria

Inne przepisy z kategorii: Ryby

przepisów w kategorii: 67