Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
    Warto kupić
    Ważne tematy

    Pieczone steki z tuńczyka z rukolą - przepis

    -
    kategoria: Ryby
    okazja: Na każdy dzień
    czas przygotowania: 40 minut
    trudność przygotowania: proste
    autor: Janina Wasowicz

    Składniki

    4 steki z tuńczyka/każdy po 200 g./
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka sosu worcester
    1 łyżeczka musztardy francuskiej
    1 łyżeczka cukru
    łyżeczka oleju słonecznikowego
    100 gramów rukoli
    1 cytryna
    4 pestki dyni

    Przepis

    W misce wymieszać sos worcester, sos sojowy, musztardę, cukier i olej.
    Otrzymaną marynatą polać steki z tuńczyka.
    Przykryć i odstawić na 30 minut do lodówki.
    Steki piec na rozgrzanym grillu przez 15 minut. Podawać posypane rukolą i pestkami dyni.
    Udekorować cząstkami cytryny.

    Opinie



    Brak komentarzy
    Kategoria

    Inne przepisy z kategorii: Ryby

    przepisów w kategorii: 67