Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
    Warto kupić
    Ważne tematy

    Pstrąg gotowany na parze z ziemniakami - przepis

    -
    kategoria: Ryby
    okazja: Na każdy dzień
    czas przygotowania: 50 minut
    trudność przygotowania: średnia
    autor:

    Składniki

    • 3 pstrągi po 200 g
    • 18 małych, młodych ziemniaków
    • 50 g masła
    • sól
    • pieprz
    • szafran

    Przepis

    Pstrągi przekroić i umyć. Wnętrze ryb posypać przyprawami. Szczyptę szafranu wymieszać z niewielką ilością wody. Do mieszaniny włożyć na 15 minut obrane ziemniaki, a następnie odlać wodę.
    Ziemniaki włożyć do dolnej miski, a pstrąga położyć na kratce górnej miski. Gotować na parze przez 22 - 27 minut.
    Podawać pstrąga z ziemniakami oblanymi stopionym masłem.

    Opinie



    Brak komentarzy
    Kategoria

    Inne przepisy z kategorii: Ryby

    przepisów w kategorii: 67