23 lipca 2014
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Warto kupić
Ważne tematy

Pstrąg gotowany na parze z ziemniakami - przepis

kategoria: Ryby
okazja: Na każdy dzień
czas przygotowania: 50 minut
trudność przygotowania: średnia
autor:

Składniki

  • 3 pstrągi po 200 g
  • 18 małych, młodych ziemniaków
  • 50 g masła
  • sól
  • pieprz
  • szafran

Przepis

Pstrągi przekroić i umyć. Wnętrze ryb posypać przyprawami. Szczyptę szafranu wymieszać z niewielką ilością wody. Do mieszaniny włożyć na 15 minut obrane ziemniaki, a następnie odlać wodę.
Ziemniaki włożyć do dolnej miski, a pstrąga położyć na kratce górnej miski. Gotować na parze przez 22 - 27 minut.
Podawać pstrąga z ziemniakami oblanymi stopionym masłem.

-

Opinie



Brak komentarzy
Kategoria

Inne przepisy z kategorii: Ryby

przepisów w kategorii: 67