22 września 2014
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
Warto kupić
Ważne tematy

Pstrąg pieczony - przepis

kategoria: Ryby
okazja: Na każdy dzień
czas przygotowania: 60 minut
trudność przygotowania: proste
autor: Tusia

Składniki

  • 4 filety z pstrąga
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • koperek
  • płatki migdałów
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • kilka ząbków czosnku

Przepis

Filety z pstrąga myjemy i osuszamy za pomocą papierowych ręczników. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i tymiankiem. Układamy na foli aluminiowej każdy płat osobno. Posypujemy pstrągi koperkiem i migdałami. Skrapiamy oliwą i zawijamy w folię. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w temp. 200 stopni około 40 minut. Pięć minut przed końcem odwijamy filety z folii, żeby się lekko zrumieniły. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub ryżem i kawałkiem cytryny.

-

Opinie



Brak komentarzy
Kategoria

Inne przepisy z kategorii: Ryby

przepisów w kategorii: 67