Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
    Warto kupić
    Ważne tematy

    Pstrąg pieczony - przepis

    -
    kategoria: Ryby
    okazja: Na każdy dzień
    czas przygotowania: 60 minut
    trudność przygotowania: proste
    autor: Tusia

    Składniki

    • 4 filety z pstrąga
    • sól
    • pieprz
    • tymianek
    • koperek
    • płatki migdałów
    • oliwa
    • sok z cytryny
    • kilka ząbków czosnku

    Przepis

    Filety z pstrąga myjemy i osuszamy za pomocą papierowych ręczników. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i tymiankiem. Układamy na foli aluminiowej każdy płat osobno. Posypujemy pstrągi koperkiem i migdałami. Skrapiamy oliwą i zawijamy w folię. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w temp. 200 stopni około 40 minut. Pięć minut przed końcem odwijamy filety z folii, żeby się lekko zrumieniły. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub ryżem i kawałkiem cytryny.

    Opinie



    Brak komentarzy
    Kategoria

    Inne przepisy z kategorii: Ryby

    przepisów w kategorii: 67