Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
    Warto kupić
    Ważne tematy

    Ryba w sosie koperkowym - przepis

    -
    kategoria: Ryby
    okazja: Boże Narodzenie
    czas przygotowania: 30 minut
    trudność przygotowania: proste
    autor: Ula Gromadzka

    Składniki

    30-40 dag mrożonych filetów rybnych
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki pszennej
    szklanka wody lub wywaru z warzyw
    2-3 łyżki posiekanego koperku
    szklanka mleka
    sok z cytryny , sól

    Przepis

    Filety wrzucić do lekko osolonej i zakwaszonej sokiem z cytryny wrzącej wody. Gotować aż zmiękną, po czym wyjąć łyżką cedzawką na półmisek. Na patelni lub w rondelku rozpuścić masło, wymieszać z mąką stopniowo wciąż mieszać by nie potworzyły się grudki, wlać mleko i zagotować. Sos doprawić solą, sokiem z cytryny i koperkiem. Polać ugotowaną rybę.
    Podawać z ziemniakami pure oraz z zieloną sałatą lub mizerią.

    Opinie



    Brak komentarzy
    Kategoria

    Inne przepisy z kategorii: Ryby

    przepisów w kategorii: 67