22 sierpnia 2014
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
Warto kupić
Ważne tematy

Ryba w sosie koperkowym - przepis

kategoria: Ryby
okazja: Boże Narodzenie
czas przygotowania: 30 minut
trudność przygotowania: proste
autor: Ula Gromadzka

Składniki

30-40 dag mrożonych filetów rybnych
2 łyżki masła
2 łyżki mąki pszennej
szklanka wody lub wywaru z warzyw
2-3 łyżki posiekanego koperku
szklanka mleka
sok z cytryny , sól

Przepis

Filety wrzucić do lekko osolonej i zakwaszonej sokiem z cytryny wrzącej wody. Gotować aż zmiękną, po czym wyjąć łyżką cedzawką na półmisek. Na patelni lub w rondelku rozpuścić masło, wymieszać z mąką stopniowo wciąż mieszać by nie potworzyły się grudki, wlać mleko i zagotować. Sos doprawić solą, sokiem z cytryny i koperkiem. Polać ugotowaną rybę.
Podawać z ziemniakami pure oraz z zieloną sałatą lub mizerią.

-

Opinie



Brak komentarzy
Kategoria

Inne przepisy z kategorii: Ryby

przepisów w kategorii: 67