20 grudnia 2014
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
Warto kupić
Ważne tematy

Zupy

przepisów w kategorii: 32

Ostatnio dodane przepisy z tej kategorii :

  • Rozkoszna wiosenna

    (UWAGA! Połączone w zupie składniki rozgrzewają oraz pobudzają wydzielanie feromonów! Nie spożywać w obecności nieodpowiedniej kobiety lub mężczyzny. Zupa jest miłosną zupą południowo-wschodniego wybrzeża Chin)  Marchewkę, pora, liście laurowe i ...

  • Zupa ogórkowa z kurczakiem

    Pierś kurczaka ugotować w bulionie. Cebulę pokroić w kostkę, ogórki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę z ogórkami przesmażyć na oliwie z oliwek. Wyjąć ugotowane mięso i pokroić w kostkę. Do bulionu dodać przesmażoną cebulę z ogórkami...

  • Zupa krem z groszku i boczniaków

    Zagotować bulion, dodać groszek i gotować ok. 15 minut. Na 1 łyżce rozgrzanej oliwy zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i dodać do bulionu. Boczniaki pokroić w kostkę i podsmażyć na 1 łyżce oliwy, doprawiając solą i pieprzem. Gotujący groszek zmiksowa...

  • Zupa krem z brokułów

    Bulion zagotować, włożyc brokuły i gotować 15 minut. Wyjąć brokuły z garnka. W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek przesmażyć pokrojone łodygi selera i pokrojoną w kostkę cebulę. Zalać wywarem z gotowanych brokułów, podgotować 5 minut. Z brokułów ściąć ró...

  • Warzywna fasolka

    Fasolę namaczamy w wodzie, odstawiamy na ok. 7 godzin. Po tym czasie fasolę płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy do niej obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę oraz pokrojonego pora. Cebulkę razem z czosnkiem dusimy na wodzie i gdy fasolka będ...

  • Filiżanka zielonej mocy

    Najszybszym sposobem przygotowania tej zielonej zupy-kremu jest wrzucenie wszystkich składników do garnka do gotowania na parze. Można w tym celu użyć zwykłego garnka i sitka z przykrywką. Obrane ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę kroimy na mniejs...

  • Zupa szpinakowa z oliwkami

    Szpinak oczyścić (jeżeli mrożony to rozmrozić), umyć i dobrze odcisnąć, szczypiorek lub dymkę drobno posiekać i dodać do szpinaku. Udusić na oliwie z drobno posiekanym lub rozgniecionym czosnkiem. Gdy warzywa zmiękną dodać 4 szklanki rosołu z kostki...

  • Zupa z czerwonej soczewicy

    Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, zalewamy 3l. wody. Wsypujemy wypłukaną soczewicę i gotujemy do czasu, aż warzywa zmiękną. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, miętę i koncentrat pomidorowy. Smażymy chwilę i dodajemy ...

  • Krupnik zabielany

    Do gotującego się wywaru z mięsa około 1 -1,5 l /lub wykonanie bulionu z 2 kostek rosołowych na 1 l wody/ wrzucamy 3 łyżki kaszy jęczmiennej lub zawartość 1 woreczka /jak mamy kaszę w woreczku/. Po 10 minutach gotowania kaszy w wywarze, wsypujemy ...

  • Moja lekka zupka kapuściana

    Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wystarczy 5 szt. Wstawiamy w garnku wodę, a gdy się zagotuje to dajemy poszatkowaną kapustę włoską i białą, tylko sparzone (ilość dowolna), marchewkę 2 szt wrzucamy do zupy, a 3 marchewkę ścieramy na tarce. Solim...

[1] [2] [3] [4] »

Szukaj przepisu

Kategorie
Okazje