1 listopada 2014
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
Warto kupić
Ważne tematy

Zupa porowa z pulpecikami - przepis

kategoria: Zupy
okazja: Na każdy dzień
czas przygotowania: 40 minut
trudność przygotowania: proste
autor:

Składniki

Do wywaru:

2-3 średnie pory
marchewka
ziele angielskie,
liść laurowy
majeranek
2 serki topione śmietankowe
sól i pieprz do smaku
Do pulpecików:
pół kg mięsa mielonego
cebulka
jajko
czerstwa bułka
sól i pieprz do smaku

Przepis

Pora pokroić w talarki, marchewkę starkować na tarce o dużych oczkach. Do gotującej wody dodać kostki rosołowe i wrzucić pokrojone warzywa, ziele angielskie i liście laurowe, majeranek, doprawic przyprawami. Gotować do miękkości warzyw.
W tym czasie przygotować mięso mielone tak jak na kotlety.
Kiedy warzywa w wywarze będą już miękkie, formować małe kuleczki z mięsa mielonego i wrzucać do zupy. Gotować do momentu wypłynięcia wszystkich kulek mięsnych.
Odlać trochę wywaru do miseczki i za pomoca trzepaczki rozetrzeć serki topione, zalać nimi zupę. Zagotować i podawać, smacznego !!!

-

Opinie



Brak komentarzy
Kategoria