Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
    Warto kupić
    Ważne tematy

    Zupa porowa z pulpecikami - przepis

    -
    kategoria: Zupy
    okazja: Na każdy dzień
    czas przygotowania: 40 minut
    trudność przygotowania: proste
    autor:

    Składniki

    Do wywaru:

    2-3 średnie pory
    marchewka
    ziele angielskie,
    liść laurowy
    majeranek
    2 serki topione śmietankowe
    sól i pieprz do smaku
    Do pulpecików:
    pół kg mięsa mielonego
    cebulka
    jajko
    czerstwa bułka
    sól i pieprz do smaku

    Przepis

    Pora pokroić w talarki, marchewkę starkować na tarce o dużych oczkach. Do gotującej wody dodać kostki rosołowe i wrzucić pokrojone warzywa, ziele angielskie i liście laurowe, majeranek, doprawic przyprawami. Gotować do miękkości warzyw.
    W tym czasie przygotować mięso mielone tak jak na kotlety.
    Kiedy warzywa w wywarze będą już miękkie, formować małe kuleczki z mięsa mielonego i wrzucać do zupy. Gotować do momentu wypłynięcia wszystkich kulek mięsnych.
    Odlać trochę wywaru do miseczki i za pomoca trzepaczki rozetrzeć serki topione, zalać nimi zupę. Zagotować i podawać, smacznego !!!

    Opinie



    Brak komentarzy
    Kategoria