Aktualno¶ci

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

Rz±d postanowi³ kontynuowaæ program Maluch, zapocz±tkowany w 2011, zaproponowa³ jednak jego zmodyfikowan± i rozszerzon± wersjê, nadaj±c mu nazwê MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wiêcej >

Maluchy.pl logo

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
2 Stron V   1 2 nastÄ™pna  

Kolacja ze znajomymi

, Pomysłu nie mam :(
> , PomysÅ‚u nie mam :(
agniesia :)
śro, 12 sty 2011 - 18:35
W sobotę przychodzą do nas znajomi na kolację, a ja kompletnie nie mam pomysłu co podać icon_sad.gif
Chciałabym coś co można przygotować wcześniej, ewentualnie podgrzać.
I jakąś sałatkę...
Może podrzucicie mi jakieś pomysły?

Ten post edytował agniesia :) śro, 12 sty 2011 - 18:36
agniesia :)


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,129
Dołączył: pon, 01 sty 07 - 19:56
Nr użytkownika: 9,527

GG:


post śro, 12 sty 2011 - 18:35
Post #1

W sobotę przychodzą do nas znajomi na kolację, a ja kompletnie nie mam pomysłu co podać icon_sad.gif
Chciałabym coś co można przygotować wcześniej, ewentualnie podgrzać.
I jakąś sałatkę...
Może podrzucicie mi jakieś pomysły?

--------------------


marghe.
śro, 12 sty 2011 - 18:53
Sprecyzyj nieco swoje oczekiwania.
Jaka kuchnia?
Jak bardzo pracochłonne dania
Jakie dania, oprócz sałatki.. zupy? Mięso? Ryba?
itp
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post śro, 12 sty 2011 - 18:53
Post #2

Sprecyzyj nieco swoje oczekiwania.
Jaka kuchnia?
Jak bardzo pracochłonne dania
Jakie dania, oprócz sałatki.. zupy? Mięso? Ryba?
itp
agniesia :)
śro, 12 sty 2011 - 19:03
Dania średnio pracochłonne- nie za trudne.
Kuchnia właściwie bez różnicy, ale chciałabym coś pikantnego.
Zupa i owoce morza odpadają bo znajomi nie lubią. Pieczone żeberka i kurczak w sosie też. (ostatnio nas tym ugościli)
Ryba, drób, mięso, warzywa mogą być icon_smile.gif
Będzie 5 osób dorosłych.

Myślałam o 1 daniu na ciepło, sałatce i jakiejś przystawce prostej.
agniesia :)


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,129
Dołączył: pon, 01 sty 07 - 19:56
Nr użytkownika: 9,527

GG:


post śro, 12 sty 2011 - 19:03
Post #3

Dania średnio pracochłonne- nie za trudne.
Kuchnia właściwie bez różnicy, ale chciałabym coś pikantnego.
Zupa i owoce morza odpadają bo znajomi nie lubią. Pieczone żeberka i kurczak w sosie też. (ostatnio nas tym ugościli)
Ryba, drób, mięso, warzywa mogą być icon_smile.gif
Będzie 5 osób dorosłych.

Myślałam o 1 daniu na ciepło, sałatce i jakiejś przystawce prostej.

--------------------


Ammm
śro, 12 sty 2011 - 20:05
To może tortilla?

Podmażasz na oleju/oliwie paprykę w różnych kolorach, ostrą papryczkę chilli, czerwoną cebulę, zdejmujesz, potem podsmażasz na tej samej patelni mięso mielone, dodajesz warzywa i pomiodory w puszce, wyciskasz czosnek. dusisz aż sos zrobi się dość gęsty, jak za mało ostre to możesz dokroić chilli albo dosypać mielonego. Oczywiście mięso solisz. To robisz dzień wcześniej, bo najlepsze jest jak się "przegryzie".

Potem podsmażasz (albo opiekasz w piekarniku ale ja nigdy nie próbowałam) gotowe naleśniki do tortilli (dla każdej osoby po 2 - jedna z serem, jedna bez - chociaż jak ma być więcej jedzenia to po pół porcji wystarczy) i układasz tak: placek z serem - mieso - placek bez sera. Do tego podajesz guacamole, puree z czerwonej fasoli (może być z puszki) i kwaśną śmietaną. Zamiast puree z fasoli można wrzucić fasolę do mięsa.

Edit: ja bym nie robiła sałatki i przystawki, tylko raczej przystawka (to może być jakaś mała sałatka) - danie główne - deser.

Ten post edytował Ammm śro, 12 sty 2011 - 20:08
Ammm


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,561
Dołączył: pon, 19 mar 07 - 12:15
SkÄ…d: Warszawa
Nr użytkownika: 12,110

GG:


post śro, 12 sty 2011 - 20:05
Post #4

To może tortilla?

Podmażasz na oleju/oliwie paprykę w różnych kolorach, ostrą papryczkę chilli, czerwoną cebulę, zdejmujesz, potem podsmażasz na tej samej patelni mięso mielone, dodajesz warzywa i pomiodory w puszce, wyciskasz czosnek. dusisz aż sos zrobi się dość gęsty, jak za mało ostre to możesz dokroić chilli albo dosypać mielonego. Oczywiście mięso solisz. To robisz dzień wcześniej, bo najlepsze jest jak się "przegryzie".

Potem podsmażasz (albo opiekasz w piekarniku ale ja nigdy nie próbowałam) gotowe naleśniki do tortilli (dla każdej osoby po 2 - jedna z serem, jedna bez - chociaż jak ma być więcej jedzenia to po pół porcji wystarczy) i układasz tak: placek z serem - mieso - placek bez sera. Do tego podajesz guacamole, puree z czerwonej fasoli (może być z puszki) i kwaśną śmietaną. Zamiast puree z fasoli można wrzucić fasolę do mięsa.

Edit: ja bym nie robiła sałatki i przystawki, tylko raczej przystawka (to może być jakaś mała sałatka) - danie główne - deser.

--------------------

kasiunia
śro, 12 sty 2011 - 20:07
ja ostatnio na taką kolację, gdzie zupełnie nie miałam czasu, zrobiłam zupę meksykańską (pikantną właśnie, sałatkę taką lekką (sałata, pomidor, ogórek, cebula), do tego pieczywo i czerwone wino
kasiunia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,139
Dołączył: sob, 29 mar 03 - 08:55
Skąd: poznań
Nr użytkownika: 205




post śro, 12 sty 2011 - 20:07
Post #5

ja ostatnio na taką kolację, gdzie zupełnie nie miałam czasu, zrobiłam zupę meksykańską (pikantną właśnie, sałatkę taką lekką (sałata, pomidor, ogórek, cebula), do tego pieczywo i czerwone wino

--------------------
pozdrawiam
kasia

marghe.
czw, 13 sty 2011 - 14:14
Może kurczak z porami i czerwoną soczewicą.
Robiłam kilka dni temu i był pyszny.
Na ostro, bo ze świeżą papryczką chili

marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post czw, 13 sty 2011 - 14:14
Post #6

Może kurczak z porami i czerwoną soczewicą.
Robiłam kilka dni temu i był pyszny.
Na ostro, bo ze świeżą papryczką chili

Ammm
czw, 13 sty 2011 - 14:28
A może curry?
Też ma tę zaletę, że można wcześniej przygotować.
Ammm


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,561
Dołączył: pon, 19 mar 07 - 12:15
SkÄ…d: Warszawa
Nr użytkownika: 12,110

GG:


post czw, 13 sty 2011 - 14:28
Post #7

A może curry?
Też ma tę zaletę, że można wcześniej przygotować.

--------------------

marghe.
czw, 13 sty 2011 - 23:22
Ammm dobrze gada. Curry !
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post czw, 13 sty 2011 - 23:22
Post #8

Ammm dobrze gada. Curry !
agniesia :)
piÄ…, 14 sty 2011 - 10:59
Postanowione icon_smile.gif
Robię curry i lekką sałatkę z różnych rodzajów sałat- może z łososiem... icon_smile.gif

Dziękuję wszystkim za pomysły icon_smile.gif

A znacie może jakieś fajne przepisy na dipy? Takie, które nadawały by się do świeżych warzyw typu marchew, seler naciowy itp.
agniesia :)


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,129
Dołączył: pon, 01 sty 07 - 19:56
Nr użytkownika: 9,527

GG:


post piÄ…, 14 sty 2011 - 10:59
Post #9

Postanowione icon_smile.gif
Robię curry i lekką sałatkę z różnych rodzajów sałat- może z łososiem... icon_smile.gif

Dziękuję wszystkim za pomysły icon_smile.gif

A znacie może jakieś fajne przepisy na dipy? Takie, które nadawały by się do świeżych warzyw typu marchew, seler naciowy itp.

--------------------


kasiunia
piÄ…, 14 sty 2011 - 13:54
CYTAT(agniesia :) @ Fri, 14 Jan 2011 - 10:59) *
Postanowione icon_smile.gif
Robię curry i lekką sałatkę z różnych rodzajów sałat- może z łososiem... icon_smile.gif

Dziękuję wszystkim za pomysły icon_smile.gif

A znacie może jakieś fajne przepisy na dipy? Takie, które nadawały by się do świeżych warzyw typu marchew, seler naciowy itp.

a jesteś pewna że ten łosoś będzie pasował do curry? mi to zgrzyta
kasiunia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,139
Dołączył: sob, 29 mar 03 - 08:55
Skąd: poznań
Nr użytkownika: 205




post piÄ…, 14 sty 2011 - 13:54
Post #10

CYTAT(agniesia :) @ Fri, 14 Jan 2011 - 10:59) *
Postanowione icon_smile.gif
Robię curry i lekką sałatkę z różnych rodzajów sałat- może z łososiem... icon_smile.gif

Dziękuję wszystkim za pomysły icon_smile.gif

A znacie może jakieś fajne przepisy na dipy? Takie, które nadawały by się do świeżych warzyw typu marchew, seler naciowy itp.

a jesteś pewna że ten łosoś będzie pasował do curry? mi to zgrzyta

--------------------
pozdrawiam
kasia

Ammm
piÄ…, 14 sty 2011 - 14:50
CYTAT(agniesia :) @ Fri, 14 Jan 2011 - 12:59) *
A znacie może jakieś fajne przepisy na dipy? Takie, które nadawały by się do świeżych warzyw typu marchew, seler naciowy itp.


Ja bardzo lubię jakiś ser typu blue zmiksowany ze śmietaną.

Też mi ten łosoś tu nie leży...
Ammm


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,561
Dołączył: pon, 19 mar 07 - 12:15
SkÄ…d: Warszawa
Nr użytkownika: 12,110

GG:


post piÄ…, 14 sty 2011 - 14:50
Post #11

CYTAT(agniesia :) @ Fri, 14 Jan 2011 - 12:59) *
A znacie może jakieś fajne przepisy na dipy? Takie, które nadawały by się do świeżych warzyw typu marchew, seler naciowy itp.


Ja bardzo lubię jakiś ser typu blue zmiksowany ze śmietaną.

Też mi ten łosoś tu nie leży...

--------------------

ewabi
piÄ…, 14 sty 2011 - 15:36
Jestem ostatnimi czasy wielką miłośniczką kuchni hinduskiej.
Nie przepadam za curry więc wybieram zwykle potrawy typu butter chicken lub chicken tikka masala, tandoori masala . Błyskawiczne i pyszne.
Do tego naan (ja wolę z naan niż z ryżem, dla znajomych czasem robię do wyboru szafranowy basmati).
Serwowane koniecznie z gęstym jogurtem z zielonym ogórkiem, odrobiną czosnku i świeżą miętą (zamiast sałatki). I shake z mango z delikatną nutą gęstego soku z malin (lub granatów).

Może się wydawać, że to mało, ale nigdy nie byliśmy w stanie zjeść wszystkiego, ani w restauracji , ani w domu. Takie jakieś - sycące jest. I pyszne.
ewabi


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,860
Dołączył: wto, 13 lip 04 - 10:54
Nr użytkownika: 1,925




post piÄ…, 14 sty 2011 - 15:36
Post #12

Jestem ostatnimi czasy wielką miłośniczką kuchni hinduskiej.
Nie przepadam za curry więc wybieram zwykle potrawy typu butter chicken lub chicken tikka masala, tandoori masala . Błyskawiczne i pyszne.
Do tego naan (ja wolę z naan niż z ryżem, dla znajomych czasem robię do wyboru szafranowy basmati).
Serwowane koniecznie z gęstym jogurtem z zielonym ogórkiem, odrobiną czosnku i świeżą miętą (zamiast sałatki). I shake z mango z delikatną nutą gęstego soku z malin (lub granatów).

Może się wydawać, że to mało, ale nigdy nie byliśmy w stanie zjeść wszystkiego, ani w restauracji , ani w domu. Takie jakieś - sycące jest. I pyszne.

--------------------
marghe.
piÄ…, 14 sty 2011 - 15:58
Pytanie jakie curry zrobi Agniesia.
Tajskie czy hinduskie ?

I też mi łosoś zgrzyta, chyba, że curry będzie krewetkowe albo rybne

marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post piÄ…, 14 sty 2011 - 15:58
Post #13

Pytanie jakie curry zrobi Agniesia.
Tajskie czy hinduskie ?

I też mi łosoś zgrzyta, chyba, że curry będzie krewetkowe albo rybne

kasiunia
piÄ…, 14 sty 2011 - 16:42
ewabi to ja poproszÄ™ sprawdzone przepisy na owe potrawy "butter chicken lub chicken tikka masala, tandoori masala"
kasiunia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,139
Dołączył: sob, 29 mar 03 - 08:55
Skąd: poznań
Nr użytkownika: 205




post piÄ…, 14 sty 2011 - 16:42
Post #14

ewabi to ja poproszÄ™ sprawdzone przepisy na owe potrawy "butter chicken lub chicken tikka masala, tandoori masala"

--------------------
pozdrawiam
kasia

agniesia :)
piÄ…, 14 sty 2011 - 21:14
Dziewczyny mi po głębszym przemyśleniu łosoś też zazgrzytał icon_confused.gif

Możecie mi polecić jakąś lekką sałatkę, która by pasowała?

Curry mam w planach hinduskie.
agniesia :)


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,129
Dołączył: pon, 01 sty 07 - 19:56
Nr użytkownika: 9,527

GG:


post piÄ…, 14 sty 2011 - 21:14
Post #15

Dziewczyny mi po głębszym przemyśleniu łosoś też zazgrzytał icon_confused.gif

Możecie mi polecić jakąś lekką sałatkę, która by pasowała?

Curry mam w planach hinduskie.

--------------------


Truśka
piÄ…, 14 sty 2011 - 21:27
CYTAT(kasiunia @ Fri, 14 Jan 2011 - 16:42) *
ewabi to ja poproszÄ™ sprawdzone przepisy na owe potrawy "butter chicken lub chicken tikka masala, tandoori masala"

Też dołączam się do prośby icon_wink.gif
I jeszcze jakby ktoś mógłby napisać przepis na te curry icon_wink.gif bo mi się kojarzy tylko z taką przyprawą w torebce icon_redface.gif, a chyba nie o to chodzi.
Truśka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,209
Dołączył: nie, 18 sty 04 - 19:23
Nr użytkownika: 1,341




post piÄ…, 14 sty 2011 - 21:27
Post #16

CYTAT(kasiunia @ Fri, 14 Jan 2011 - 16:42) *
ewabi to ja poproszÄ™ sprawdzone przepisy na owe potrawy "butter chicken lub chicken tikka masala, tandoori masala"

Też dołączam się do prośby icon_wink.gif
I jeszcze jakby ktoś mógłby napisać przepis na te curry icon_wink.gif bo mi się kojarzy tylko z taką przyprawą w torebce icon_redface.gif, a chyba nie o to chodzi.

--------------------
wolność nie jest dana, jest zadana
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




bajkowa
nie, 16 sty 2011 - 21:03
Ja uwielbiam sałatke KEBAB

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy z przyprawą kebab.
Kapuste pekińska kroimi drobno.na to połowe kurczaka keczup,majonez,natępnie cebulka w kostke i kukurydza.
znowu kapusta kurczak i ogórek konserwowy w kostę i keczup majonez i pekinka.

Jest lekka i pyszna.

A jako dodatek kroję chleb na grube skibki moczę leciutko woda smaruje czosnkiem i ścieram żółty ser .
I zapiekam w piekarniku 10 minut i kolacja gotowa icon_smile.gif
bajkowa


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 8
Dołączył: nie, 16 sty 11 - 20:44
Nr użytkownika: 35,472




post nie, 16 sty 2011 - 21:03
Post #18

Ja uwielbiam sałatke KEBAB

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy z przyprawą kebab.
Kapuste pekińska kroimi drobno.na to połowe kurczaka keczup,majonez,natępnie cebulka w kostke i kukurydza.
znowu kapusta kurczak i ogórek konserwowy w kostę i keczup majonez i pekinka.

Jest lekka i pyszna.

A jako dodatek kroję chleb na grube skibki moczę leciutko woda smaruje czosnkiem i ścieram żółty ser .
I zapiekam w piekarniku 10 minut i kolacja gotowa icon_smile.gif

--------------------
[sygnatura usunięta przez administratora]
ewabi
pon, 17 sty 2011 - 10:55
dwa razy poszło

Ten post edytował ewabi pon, 17 sty 2011 - 10:57
ewabi


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,860
Dołączył: wto, 13 lip 04 - 10:54
Nr użytkownika: 1,925




post pon, 17 sty 2011 - 10:55
Post #19

dwa razy poszło

--------------------
ewabi
pon, 17 sty 2011 - 10:56
Mając w pamięci, że dawno dawno temu Dorusia podawała w przepisach obiadowych swój przepis na kurczaka tandoori wiem, że mój kurczak może trącić profanacją. Kocham go jednak za to, że jest ekspresowy w wykonaniu (a to u mnie ostatnio jeden z głównych wyznaczników tego, co stanie na stole podczas obiadokolacji) i pozwala w tej samej jednostce czasu sklecić dwa dania, z podobnych składników , bo moje dzieci dań hinduskich nie tykają (jeszcze, jeszcze ... oby to było kwestią czasu).
Mieszam jogurt z przyprawą tandoori masala, albo pastą tandoori ze słoika (wyszukując zawsze wersji mild, bo tak wolimy), wkładam dowolne kawałki kurczaka do marynaty i odkładam do lodówki na minimum pół godziny (zwykle rano przed wyjściem do pracy). Najbardziej lubię filety, które potem piekę w postaci szaszłyków, ale świetne są też nóżki czy całe ćwiartki, pozbawione skóry.
Następnie, otrzepując kawałki mięsa z nadmiaru marynaty nabijam na patyczki do szaszłyków i wkładam do pieca ustawionego na funkcję grill. Piekę do miękkości czyli coś do 30 minut, przygotowując w tym czasie ryż lub co tam i jogurt z ogórkiem zielonym lub - jak wczoraj z braku ogórka - z pomidorem, odrobiną cebulki i bazylią.. I tyle zajmuje przygotowanie całego dania.

Butter chicken robię z mięsa pieczonego również.
Marynuję kawałki filetów z kurczaka w marynacie powstałej z połączenia:
łyżki jogurtu, startego czosnku i świeżego imbiru, soku z limonki, przyprawy garam masala i chili.
Tak zamarynowanego wstawiam do pieca na mniej więcej 15 minut.
Teraz ciąg dalszy profanacji - nie chce mi się z reguły bawić ze świeżymi pomidorami i używam puszkowych, czasem nawet nie miksuję wcześniej, bo ustaliłam, że mi ten brak jednorodności nie przeszkadza.
Na patelni rozgrzewam masło (jakieś 2 łyżki), wrzucam znowu czosnek i świeży imbir, garam masala i można znowu chili. Dodaję pomidory i zmielone nerkowce. Dusi się to jakiś czas, tak żeby pomidory zamieniły się w sos. Dodaję śmietankę (na oko, tak żeby kolor został ładny. Na koniec przekładam do sosu mięso i chwilę dusi się to razem.

A przy tikka idę całkowicie na łatwiznę i kupuję gotową pastę Patak's w Tesco (easy tikka masala for two). Jest naprawdę w porządku i jak na gotową mieszankę nie pachnie tak bardzo kuminem. Na patelni podsmażam cebule pokrojoną w piórka, dodaję pastę tikka, a potem kawalki kurczaka. Następnie pomidory i śmietana.
ewabi


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,860
Dołączył: wto, 13 lip 04 - 10:54
Nr użytkownika: 1,925




post pon, 17 sty 2011 - 10:56
Post #20

Mając w pamięci, że dawno dawno temu Dorusia podawała w przepisach obiadowych swój przepis na kurczaka tandoori wiem, że mój kurczak może trącić profanacją. Kocham go jednak za to, że jest ekspresowy w wykonaniu (a to u mnie ostatnio jeden z głównych wyznaczników tego, co stanie na stole podczas obiadokolacji) i pozwala w tej samej jednostce czasu sklecić dwa dania, z podobnych składników , bo moje dzieci dań hinduskich nie tykają (jeszcze, jeszcze ... oby to było kwestią czasu).
Mieszam jogurt z przyprawą tandoori masala, albo pastą tandoori ze słoika (wyszukując zawsze wersji mild, bo tak wolimy), wkładam dowolne kawałki kurczaka do marynaty i odkładam do lodówki na minimum pół godziny (zwykle rano przed wyjściem do pracy). Najbardziej lubię filety, które potem piekę w postaci szaszłyków, ale świetne są też nóżki czy całe ćwiartki, pozbawione skóry.
Następnie, otrzepując kawałki mięsa z nadmiaru marynaty nabijam na patyczki do szaszłyków i wkładam do pieca ustawionego na funkcję grill. Piekę do miękkości czyli coś do 30 minut, przygotowując w tym czasie ryż lub co tam i jogurt z ogórkiem zielonym lub - jak wczoraj z braku ogórka - z pomidorem, odrobiną cebulki i bazylią.. I tyle zajmuje przygotowanie całego dania.

Butter chicken robię z mięsa pieczonego również.
Marynuję kawałki filetów z kurczaka w marynacie powstałej z połączenia:
łyżki jogurtu, startego czosnku i świeżego imbiru, soku z limonki, przyprawy garam masala i chili.
Tak zamarynowanego wstawiam do pieca na mniej więcej 15 minut.
Teraz ciąg dalszy profanacji - nie chce mi się z reguły bawić ze świeżymi pomidorami i używam puszkowych, czasem nawet nie miksuję wcześniej, bo ustaliłam, że mi ten brak jednorodności nie przeszkadza.
Na patelni rozgrzewam masło (jakieś 2 łyżki), wrzucam znowu czosnek i świeży imbir, garam masala i można znowu chili. Dodaję pomidory i zmielone nerkowce. Dusi się to jakiś czas, tak żeby pomidory zamieniły się w sos. Dodaję śmietankę (na oko, tak żeby kolor został ładny. Na koniec przekładam do sosu mięso i chwilę dusi się to razem.

A przy tikka idę całkowicie na łatwiznę i kupuję gotową pastę Patak's w Tesco (easy tikka masala for two). Jest naprawdę w porządku i jak na gotową mieszankę nie pachnie tak bardzo kuminem. Na patelni podsmażam cebule pokrojoną w piórka, dodaję pastę tikka, a potem kawalki kurczaka. Następnie pomidory i śmietana.

--------------------
> Kolacja ze znajomymi, PomysÅ‚u nie mam :(
Start new topic
Reply to this topic
2 Stron V   1 2 nastÄ™pna
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: czw, 28 mar 2024 - 12:48
lista postów tego w±tku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama