Macie? uzywacie?
mam ochote kupic tylko gdzie??? i ile to kosztuje??
Macie? uzywacie?
mam ochote kupic tylko gdzie??? i ile to kosztuje??
Dor, chyba szybkowar?
Jak szybkowar to ponoć najlepszy Zeptera. Tak twierdzi teściowa i mam takowy dostać już wkrótce. Tylko kiedy jest to wkrótce??????? Jak dostanę, przetestuję to powiem, czy on taki najlepszy.....
Nie Edi,szynkowar,taki garnek do robienia szynki )
poczytałąm na gazecie o przepisach na domowe szyneczki i nabrałam ochoty )
Ojej, a ja nawet nie wiedziałam że coś takiego jest....
Dorusiu, taki szynkowar był bardzo popularny jakies 20 -15 lat temu, nie wiedziałam, że ktos jeszcze o tym pamieta
ach, co to za szynki z tego wychodziły
Ale szyny można zrobić i bez sznkowaru
I owędzić...przynajmniej w podlaskim
Kasia, wedzic bede chyba na balkonie
Tu chodzilo o szynki gotowane
Dorusia ten link nie działa ;(
poprawiałam
Dorusia dzięki ! a teraz prosze o instrukcję gdzie o tym jest bo nie mam siły całości przeszukiwać ;(
ulcik CYTAT(Jutta) Kasia, wedzic bede chyba na balkonie :lol:
Tu chodzilo o szynki gotowane :lol:
Już wiem,gdzie można kupic we Wrocławiu,jak zrobie pierwszą szynke to Wam opowiem jak smakowała:)))
Dorusia
postaram sie dzisiaj umieścić zdjęcie naszej pierwszej szyneczki a pasztecik z foremki silikonowej ..zrobiliśmy wczoraj i jest przepyszny .. chyba koniec z kupowaniem wędlin w sklepie:) ulcik
Ulcik, robilas szynke razem z DorusiÄ… ? Ona napisala, ze wie gdzie kupic a Ty zamiescilas szynke, szybka jestes
A gdzie taka forme kupic w Warszawie ? i ile u Was kosztuje ?
Jutta
szynkowar mam w domu ponoć od 10 lat conajmniej ale wczoraj został uruchomiony ile kosztuje obecnie nie wiem, ale spróbuję się dowiedzieć .. ponoć jest dostępny we wrocławiu i napewno w czechach bo to czeski patent ulcik
Ulcik,daj przepis co??
ja jutro pojade po ten szynkowar )
No wlasnie Ulciku, daj przepis, niech se szare komórki odświeżę
Dorusiu .. ale to przepis ze strony przez Ciebie zapodanej
wieprzowe mięso - 1 kg sól 25 g gałka muszkatołowa żelatyna Mięso pokroić, posolić i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Mięso wyjąć z lodówki, opłukać wodą, między kawałki mięsa natrzeć gałki muszkatołowej oraz włożyć żelatynę, dokładnie wymieszać. Tak przygotowane mięso wkładać do woreczka umieszczonego w walcu. Mięso ubijać dokładnie, aby nie pozostawić wewnątrz powietrza. Tak przygotowane mięso od razu wkładamy do wody i gotujemy około 2 godzin. Po wystudzeniu możemy konsumować. ulcik
EEEE ja myślałam,że jakis swój masz:))
no wiesz co ...... przeciez ty mnie zainspirowałaś do ruszenia maszyny
ulcik
Nie ma szynkowarów (( o ja nieszczęsna (
Dorusia .. zapakuj mięsko i ślij do mnie odeślę gotową szyneczkę
ulcik
Ulciku Kochany
lepiej Ty sie zapakuj ze swoim szynkowarem, objedz foremki, u kazdej zrob szyneczke Twoim sladem pojedzie nastepna foremka z automatem do pieczenia chleba i bedzie wilk syty i owca cala
aaaaaaaaa znalazłam jeszcze jedno wyjście : https://www.allegro.pl/show_item.php?item=43258271
Jutta .. ty mnie nie podpuszczaj ulcik
Ulciku! ja nie wiedziałąm,ze szynkowar to taka droga rzecz ponad 100zł
eeeeeeee wydawało mi się że to tańsze jest .. no ale na allegro wszystko jest możliwe ... jak znajdę jakiś to dam ci cynk
ulcik
Mam szynkowar ) za 8zł ) nowiusieńki )
Ulcik,dawaj jakis przepis,bo ja mam tylko ten podstawowy,który dołaczony jest do szynkowara:) CYTAT(Dorusia) Mam szynkowar ) za 8zł ) nowiusieńki )
Ulcik,dawaj jakis przepis,bo ja mam tylko ten podstawowy,który dołaczony jest do szynkowara:) oooooooo a skąd go masz za takie pieniądze ?? przepis jest na tej stronie co mi podawałaś w tym wątku wcześniej ulcik
Te szynki zawsze wyglÄ…dajÄ… jak salceson...?
Kurczę, kupiłabym ten szynkowar.
Ika nie powiedziałabym że jak salceson .. to zależy od ciebie jak pokroisz mięsko ile dodasz żelatyny
grunt że są pyszne ulcik
Ze zdjęcia tak mi wyglądało
Znaczy co, jak nie chcę salcesonowatego wyglądu, to wystarczy drobniej kroić i dać mniej żelatyny? Kupiłabym, no... Wprawdzie nie cierrrrpię babrania się w mięsie, ale przynajmniej jedlibyśmy jakąkolwiek wędlinę... CYTAT(Dorusia) Mam szynkowar ) za 8zł ) nowiusieńki )
Ulcik,dawaj jakis przepis,bo ja mam tylko ten podstawowy,który dołaczony jest do szynkowara:) Dorusia, gdzie kupiłaś?? CYTAT(Ika (mama Oskarka)) Ze zdjęcia tak mi wyglądało ;)
Znaczy co, jak nie chcę salcesonowatego wyglądu, to wystarczy drobniej kroić i dać mniej żelatyny? Kupiłabym, no... Wprawdzie nie cierrrrpię babrania się w mięsie, ale przynajmniej jedlibyśmy jakąkolwiek wędlinę... no np .. albo wręcz zmielić np ulcik CYTAT(Ika (mama Oskarka)) Ze zdjęcia tak mi wyglądało ;)
Znaczy co, jak nie chcę salcesonowatego wyglądu, to wystarczy drobniej kroić i dać mniej żelatyny? Kupiłabym, no... Wprawdzie nie cierrrrpię babrania się w mięsie, ale przynajmniej jedlibyśmy jakąkolwiek wędlinę... Ika-są teraz na allegro -40zł,wysyłka free
Nie no, tyle to ja chwilowo nie mam WolÄ™ tam gdzie Dorusia
Ale najpierw muszę w ogóle się zdecydować
kupiłam na kup-sprzedaj,ale wiem,ze sie juz skończyły,bo Skanna pisała do Tego Pana co sprzedawał
szynka mi wyszła ok,ale nie rzuciła mnie na kolana oczywiscie ni edodałam soli peklowej ani zelatyny ) bo ja zrobiałm z przepisu z szynkowarki,ale ma smak miesa a nie chemii:))
sól peklowa zmiękcza mięso i jest naprawdę ok .. a żelatyna je wiąże .. spróbuj
ulcik
no Ulciku,jak ja juz zainewstowaam to bede próbować )
Ulciku! a po peklowaniu wypłukiwałaś mieso,zanim do szynkowara wcisnęłaś?
bo na soli napisali,zeby płukac i suszyć.. CYTAT(Dorusia) Ulciku! a po peklowaniu wypłukiwałaś mieso,zanim do szynkowara wcisnęłaś?
bo na soli napisali,zeby płukac i suszyć.. tak płukane porządnie ulcik
używacie nadal? sprawdza się?
Ja uzywam od niedawna. Sprawdza sie. Co prawda tylko 3 przepisy wyprobowalam jak na razie ale smacznie bylo
Okko, a możesz wstawić jakąś fotkę, jak taka szynka faktycznie wygląda? Bo coś nie wierzę tym fotkom na All...
Naprawdę warto kupić? Jak długo się taka szynkę gotuje? Czy to pracochłonne lub czasochłonne? Czy tylko z wieprzowiny czy można też np. z drobiu coś a la wędliny drobiowe? Jak one smakują i jak długo się przechowują w porównaniu z tymi ze sklepu? Trzeba to jeszcze jakoś wędzić? Bo czasem kupuję szynkę wędzoną, surową - po ugotowaniu w wodzie smak jest ok. A czy taka szynka z szynkowara nie przypomina po prostu gotowanego mięsa w smaku? Co z tą galaretkę z żelatyny, bo to mnie jakoś odstrasza? Kusi mnie to o tyle, że się minimalizuje ilość chemii. I zero cukru czy laktozy. I w ogóle - wiesz co jesz
Zaciekawiłyście mnie wczoraj i wyszukałam na "utube" https://www.youtube.com/watch?v=c4RI3pJHZQM
Ta kobitka to fajnie i sprytnie robi.Podoba mi sie. OKKO jesli to rzeczywiście tak fajnie sie robi to jestem skłonna sobie kupić.
Ja się właśnie zastanawiam nad tym JAKI jest dobry. Taki mi sie podoba, mały, zgrabny i łatwiej go umieścić w garnku, bo te wysokie to chyba tylko w garnku do gotowania szparagów, chodziaż ta na tym filmie wsadziła do zwykłego. Tylko ten kosztuje 85, a są za 45na all, ale czy warto takie zakupić?
PATI ten co pokazałaś wydaje mi się że może być wygodniejszy do układania i gotowania.Tak mi sie wydaje.
Dziewczyny wypowiedzcie się bo mam ochotę sobie kupić.
Ja mam dokladnie ten z linka od pati.n
Uwazam se na domoe potrzeby wystarcza. Nie zdazy sie znudzic wedlina To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|