moko moze to wspomoże Cię choć wizualnie https://www.wielkiezarcie.com/recipe43411.html
i jeszcze to https://www.wielkiezarcie.com/recipe60945.html
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
moko moze to wspomoże Cię choć wizualnie https://www.wielkiezarcie.com/recipe43411.html
i jeszcze to https://www.wielkiezarcie.com/recipe60945.html
Dzięki dziewczyny, te same przepisy podesłała mi weda na pw! Bardzo mi to pomoże!
Weda robi fajne autka więc wg jej wskazowek na pewno ci ciacho wyjdzie.
Wczoraj robiłam tort dla męża na 30 urodziny, oto efekt
świetny!
Blue,czerwienie sie przez ciebie ale ...dzieki za komplement
moko,powodzenia w zygzaku Busia,świetny ci ten tort wyszedł!! ja teraz będę siezmagała z my little pony oraz tortem z misiem,uff,uff,już mi głowa paruje od myślenia Blue,ja cos mam chyba z gg nie tak ale chciałam ci napisać,ze świetnego Clifforda zrobiłaś !!szalenie mi się podoba !! czy rysowałaś go sama? wyszedł zarąbisty
Tak, siama. A wypełnienie to piping gel plus barwnik. Z gg masz wszystko w porządku, dzieciaki urzędowaly wczoraj na grach w necie i mi wiadomosc do archiwum poszła.)
Busia, rewelacyjny.
aha,znaczy ja juz wiem,widocznie moje tez buszujÄ… po grach i mi wszystkie wiadomosci archiwizuje,oj,ja im dam
pipping gel powiadzasz,hmmm ale talencior do rysowania to ty masz,piękny Clifcio ci wyszedł Tak, siama. A wypełnienie to piping gel plus barwnik. Z gg masz wszystko w porządku, dzieciaki urzędowaly wczoraj na grach w necie i mi wiadomosc do archiwum poszła. ) a ten piping gel to które kolory? bo jesli czarny to prosze mi tu podpowiedziec czy miałaś problem jak kładłas go na boki? a tak poza tym to znalazłam przepis na ten piping ale tam jest glucosa płynna czy to konieczne czy może byc ta w proszku?
Jego się raczej nie kładzie na boki. Wypełnia się nim witraże, rysunki. A co do przepisu nie pomoge, bo kupiłam gotowy.
nikt nie robił???
no to jeszcze świeże
Agnieszka, zrobilaÅ› piping gel?
No i znowu zonk, zrobiłam tak
CYTAT milutka bierzesz 50 ml wrzątku rozpuszczasz w tym 3 łyżeczki żelatyny potem dodajesz 3 łyzeczki glucozy a na koniec ok 800 g cukru pudru i ugniatasz do potrzebnej konsystencji i nadal nie wychodzi, jest suchy, nie chce się wyrabiać
ale fajne te Wasze torty, chętnie skorzystam z przepisików;)
MILUTKA
ja mam identyczny przepis. nie wiem jaką masz glucose ja w proszku ale nie dodaje od razy 800 gr pudru tylko ok 500 a potem dosypuje tyle zeby była masa plastyczna.nie dodaje juz wiecej wody.
Milutka, boski torcik
milutka, myslalam ze wkleilas zdjecie tortu, ktory masz zamiar zrobic szkolac sie najpierw na tych 50ciu, a tu sie okazuje ze to Twoj pierwszy
boski jest! ja jutro bede robila, ale kupilam oplatki, wiec gory ozdabiac nie bede milutka, myslalam ze wkleilas zdjecie tortu, ktory masz zamiar zrobic szkolac sie najpierw na tych 50ciu, a tu sie okazuje ze to Twoj pierwszy boski jest! Fajnie, że się podoba to mój trzeci pierwszy na rocznicę rodziców był, drugi to mysz dla mamy a ten trzeci Ciężko operuje się tym lukrem, trzeba ostrożnie bo się łamie, rozkleja, pęka . Agnieszka tak zrobiłam , najpierw 500g pudru i ta woda z żelatyną i glukozą, mimo to nie chciało się kleić, musiałam dodać wody. A glukozę mam w proszku, kupiłam u nas w almie.
Chciałam donieść, ze Blue jesteś WIELKA.
Twoja masa malinowa do tortu jest bombastyczna! Przetestowałam dziś tę masę i biszkopt, zeby wiedzieć jak będzie smakował tort na TEN wielki dzień. Ale mam pytanko: Nasączasz biszkopt, pod tę masę? Ja raczej nie będę tego robić, bo boję się, ze mi masa plastyczna zwilgotnieje. p.s szkoda, ze maliny są taaakie drogie Chciałam donieść, ze Blue jesteś WIELKA. Twoja masa malinowa do tortu jest bombastyczna! Przetestowałam dziś tę masę i biszkopt, zeby wiedzieć jak będzie smakował tort na TEN wielki dzień. Ale mam pytanko: Nasączasz biszkopt, pod tę masę? Ja raczej nie będę tego robić, bo boję się, ze mi masa plastyczna zwilgotnieje. p.s szkoda, ze maliny są taaakie drogie Moko, ja zawsze nasączam biszkopt ale ja 99% tortow robię na bazie bitej śmietany i nią też smaruję boki i wierzch. Nasączam amaretto lub rumem. Spokojnie możesz troszkę nasączyć, tort nie bedzie taki suchy. Jak zabezpieczysz masą maślaną boki, to nic ci nie popłynie pod lukrem. Justin, jak najbardziej możesz dać truskawki mrozone, ja wiekszść mas robię wlasnie z truskawkami. A przepis ci zaraz wysle na pw.
milutka na widok klauna uśmiechnęłam się pełną gębą,aż żal byłoby mi go zjeść
Blue czy ja sie tez moge usmiechnac o przepis na mase?
Donoszę, że mój pierwszy tort udekorowany masą cukrową wywołał sensację.
Co prawda poszłam na łatwiznę i góry nie smarowałam w ogóle niczym, tylko na biszkopt położyłam masę. Blue, zdradzisz i mi ten tajny przepis? Może w maju dla odmiany choć raz przemycę inny tort niz z bitą i brzoskwiniami.
Hej!
Kuba niedługo ma urodziny. Wymyślił sobie ze chce tort na którym musi byc cos z bajki auta albo Tom i Jerry. W zeszłym roku był tort w kształcie Zygzaka i w tym chciałabym cos innego. Macie jakies pomysły? Myślałam o torze wyscigowym ale jak zrobic małe figurki Zygzaka i jeszcze jakiegos samochodu??? Jestem całkowitym beztalenciem plastycznym i w życiu zrobiłam może ze 3 torty . A może można gdzies kupic takie figurki z masy cukrowej? W zeszłym roku wyszło mi takie cos (skrzyżowanie Zygzaka ze Złomkiem ) Uploaded with [URL=https://imageshack
Żabolku, zrobiłabym tor wyścigowy z lukru i postawiła na nim małe plastikowe auta (zygzak i co tam trzeba). Robiłam coś w tym stylu, ale nie miałam lukru, więc droga była z rozpuszczonej czekolady, a trawa wokół z zielonej galaretki.
to i ja się pochwalę swoim pierwszym w życiu tortem podczytuję was z zazdrością, bo takie cuda robicie
więc zrobiłam Wikuli tort na 4 urodzinki lukier zamawiałam w tortowni, bo jednak wykonanie go samodzielnie przerosło moje zdolności a efekt dwudniowej pracy był następujący blue czy mogę się też uśmiechnąć o przepis na słynną masę malinową
no sliczne te wasze torciki a oto moje dzisiejsze
Wasnie z siostrá skonczylysmy dekorowac tort - zygzaka.
Dramat, ile w to trzeba wlozyc wysilku, a wynik nie zawsze jest zadowalajacy. No, ale coz staralam sie i najwazniejsza jest reakcja solenizanta.
moko solenizant na pewno będzie zadowolony i pochwal się tym zyg zakiem
mafia wstawisz zdjęcie swojego dzieła?
a możecie pokazać jak taki kawałek tortu wygląda na talerzu?
Moje mało doskonałe dzielo
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Dodam, ze tort zniknął bardzo syzbko... został się mały kawałek! Moje mało doskonałe dzielo Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Dodam, ze tort zniknął bardzo syzbko... został się mały kawałek! Moko a niby czemu miałabyś być niezadowlona ? piekny ten zygzak - jak spod ręki fachowca ! a w środku to śmietana z galaretką czy coś innego ?
Masa wg przepisu Blue - malinowa! (bita śmietana, maliny, galaretka)
Nie jestem zadowolona z dzieła, masa rwała mi się strasznie, za to masa marcepanowa cud, miód i orzeczki - następnym razem nie bawię się masą cukrową a marcepanową. Sprawdziły się barwniki! super barwiły! Mimo wszystko tort był przepyszny!
a tą masę marcepanową miałaś taką gotową (jak się kupuje w sklepie z niemieckimi słodyczami) czy sama robiłaś ?
czy ja mogę też poprosić o ten przepis na masę malinową ? bo zaczyna mi się rodzić pomysł na torcik dla Julki a już niedługo muszę go robić
Miałam gotowce - tzn. masę lukrową z tortowni w kolorze czerwonym, natomiast reszta to masa marcepanowa, zabarwiona. Masę marcepanową mi mama przywiozła ze Szkocji.
a ona była może w takiej kostce - konsystencji plasteliny ?
Tak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|