To jest uproszczona wersja wybranego przez Ciebie wątku

Jak przerobić kwaśne mandarynki?

Kliknij tutaj aby przejść dalej i przeczytać pełną wersję

siłaczka
No nie da się ich jeść a mam 2 kg. Jakieś ciasto? A może coś w rodzaju dżemu, frużeliny? Tylko to penie trzeba by zdjąc te błony... Poradźcie coś.
zajÄ…c_Poziomka
Ja bym je obrała, zdjęła jak najwiecej białej błonki, przezroczystą zostawiła, zblendowała i posłodziła. Zrobi się taki gęsty mus. Błonki się dobrze zblendują i nie przeszkadzają. Tylko trzeba pamiętać o pestkach.

Często tak robie i jem icon_smile.gif Można też dodać żelatyny i zrobić dżemik.
marghe.
Domowy kisiel.
Ciasto mandarynkowe Nigelli
Ammm
Sok i dosłodzić albo jeżeli nie chcesz używać cukru to sok mandarynkowo-winogronowy, ew. można dodać też pomarańczowego..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.