dla dziecka od 12 miesiÄ…ca
kategoria: zupki
autor: Beata Chrobok, Königslutter am Elm (Niemcy)
Składniki
filet z morskiej ryby (morszczuk, mintaj)
4 różyczki kalafiora
4 różyczki brokułów
3 marchewki
garstka zielonego groszku
(warzywa mogą być mrożone)
odrobina natki pietruszki
łyżka masełka
przyprawy do smaku: sol, pieprz
Przepis
Rybę dokładnie opłukać. Włożyć do niewielkiego garnka, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu z dodatkiem masła.
Obrać marchewki, opłukać. Pokroić w cienkie talarki, dodać do ryby.
Gdy ryba i marchew bedą już dość miękkie, dodać resztę warzyw.
Gotować około 10min. (do miekkości). Przyprawić do smaku.
Zupkę można przetrzeć przez sitko. Można warzywa bardziej rozdrobnić, to zależy od tego jak dziecko lubi jeść.
Zupka jest bardzo smaczna i pożywna.
Życzę smacznego