16 września 2014
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
Warto kupić
Ważne tematy

Makaron ze szpinakiem i słodką śmietanką - przepis

kategoria: obiadki (drugie dania)

autor: Kasia Korusiewicz, Opoczno

Składniki

makaron grube nitki (najlepiej 3 kolorowy)
pół opakowania zamrożonego szpinaku
20 dkg boczku gotowanego
1 średnia cebulka
opakowanie śmietanki 30% lub 36%

Przepis

Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, dorzucić cebulkę i dusić aż cebulka będzie złocista, dodać troszkę przyprawy do smaku, dodać zamrożony szpinak i dusić razem od roztopienia szpinaku ok. 8 min, następnie dodać śmietanę i zagotować. Na koniec wymieszać z wcześniej ugotowanym makaronem. Smacznego!

-
Kategorie
Zobacz inne