Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
    Warto kupić
    Ważne tematy

    Makaron ze szpinakiem i słodką śmietanką - przepis

    kategoria: obiadki (drugie dania)

    autor: Kasia Korusiewicz, Opoczno

    Składniki

    makaron grube nitki (najlepiej 3 kolorowy)
    pół opakowania zamrożonego szpinaku
    20 dkg boczku gotowanego
    1 średnia cebulka
    opakowanie śmietanki 30% lub 36%

    Przepis

    Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, dorzucić cebulkę i dusić aż cebulka będzie złocista, dodać troszkę przyprawy do smaku, dodać zamrożony szpinak i dusić razem od roztopienia szpinaku ok. 8 min, następnie dodać śmietanę i zagotować. Na koniec wymieszać z wcześniej ugotowanym makaronem. Smacznego!

    -
    Kategorie
    Zobacz inne