Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu �wiadczenia us�ug na najwy�szym poziomie, w tym w spos�b dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany dotycz�cych cookies oznacza, �e b�d� one zamieszczne na Twoim urz�dzeniu ko�cowym. W ka�dym momencie mo�esz dokona� zmiany ustawie� dotycz�cych cookies w ustawieniach przegl�darki. Wi�cej szczeg�ow w naszej Polityce Prywatno�ci "Polityce Prywatnosci".
[Akceptuj� pliki cookies z tej strony]
B?d? na bie??co:
porady, aktualno?ci, zapowiedzi, konkursy i wiele, wiele innych informacji.
szklanka mąki ryżowej
1/2 szklanki ryżu
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
3 płaskie łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1 i 1/2 szklanki rozgniecionych bananów
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
sok owocowy (np. BOBO FRUIT)
łyżeczka soli
Przepis
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i ryżem. Do rozgniecionych bananów dodajemy jajka, cukier, olej i sok. Wszystko miksujemy stopniowo aż ciasto będzie gładkie. Przekładamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180-200 st.
SMACZNEGO!! :-))))))