Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu ¶wiadczenia us³ug na najwy¿szym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany dotycz¹cych cookies oznacza, ¿e bêd¹ one zamieszczne na Twoim urz¹dzeniu koñcowym. W ka¿dym momencie mo¿esz dokonaæ zmiany ustawieñ dotycz¹cych cookies w ustawieniach przegl¹darki. Wiêcej szczegó³ow w naszej Polityce Prywatno¶ci "Polityce Prywatnosci".
[Akceptujê pliki cookies z tej strony]
B?d? na bie??co:
porady, aktualno?ci, zapowiedzi, konkursy i wiele, wiele innych informacji.
obiadki (drugie dania)
Warzywa i mięso pokrój na kawałeczki.
Rozgrzej w rondlu olej i podsmaż mięso, aż się zarumieni. Wrzuć warzywa, smaż 2 min. a następnie dodaj rodzynki oraz wodę i wymieszaj. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 min. Opłucz
desery
Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni (ja używam funkcji „termoobieg”).
Wysmarować masłem (lub margaryną) formę do pieczenia, obsypać niewielką ilością bułki tartej.
W małej miseczce wymieszać mąkę ziemn
śniadania
Twarożek najlepiej zrobic z siadlego mleka.
Biszkopty pokruszyć dodać twarożek i zalać to mlekiem modyfikowanym i wszystko to wymieszać.
Moje dziecko bardzo siÄ™ tym zajada
kolacje
Można leniwce przygotować przy pomocy miksera lub ręcznie.
Ja wolę robić to ręcznie, ponieważ pomaga mi wtedy para małych rączek i mam szansę wykazać sie później przy sprzątaniu.
Zagniatam twaróg z mąką, jajkiem i cukrem