Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu ¶wiadczenia us³ug na najwy¿szym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany dotycz¹cych cookies oznacza, ¿e bêd¹ one zamieszczne na Twoim urz¹dzeniu koñcowym. W ka¿dym momencie mo¿esz dokonaæ zmiany ustawieñ dotycz¹cych cookies w ustawieniach przegl¹darki. Wiêcej szczegó³ow w naszej Polityce Prywatno¶ci "Polityce Prywatnosci".
[Akceptujê pliki cookies z tej strony]
B?d? na bie??co:
porady, aktualno?ci, zapowiedzi, konkursy i wiele, wiele innych informacji.
zupki
Warzywa myjemy, obieramy i płuczemy, a następnie kroimy drobno w
kostkę. Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy na małym ogniu do miękkości(20-30 minut). Uzupełniamy wodą podczas gotowania.
Miękkie ugotowane warzywa przecieramy p
zupki
Dokładnie umyć pierś, pokroić i wrzucić do gotującej się wody. Obrać warzywa, umyć i drobno pokroić, wrzucić do mięska. Gotować, aż będą miękkie. Przestudzić zupkę i dokładnie zmiksować. Podawać dziecku w temperaturze
zupki
Jarzyny pokroić w kostkę i wrzucić do wrzącej wody. Gotować ok.20 minut. Następnie przetrzeć przez sitko lub zmiksować. Dodać łyżeczkę kleiku i ponownie zagotować. Przygotować 60 ml mleka zmodyfikowanego wg przepisu. Wszystko
zupki
Marchewke obieramy starannie myjÄ…c-tak samo jak pietruszkÄ™, por,
i koperek. Następnie wszystkie warzywa kroimy na kosteczkę, aby były miękkie po przegotowaniu. Potem wrzucamy do garnka również pierś i koperek wszystko gotujemy do
zupki
Warzywa umyć, obrać, jeszcze raz umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do wrzątku. Gotować pod przykryciem, aż będą miękkie. Ostudzić i zmiksować. Następnie dodać do zupy żółtko, masło lub łyżeczkę oliwy oraz ugotowaną ka
obiadki (drugie dania)
Pietruszkę wrzucamy do rondla dodajemy mleko, doprowadzamy do wrzenia a następnie przykrywamy i gotujemy ok. 10min. na wolnym ogniu. Dodajemy brokuły i gotujemy przez następne 10 min., aż warzywa będą miękkie. Miksujemy lub przecier
desery
Ryż i kaszę gotować osobno w nieosolonej wodzie. Owoce opłukać. Z brzoskwini i winogrona usunąć pestki i obrać skórkę. Owoce i cukier zmiksować na papkę. Ryż wymieszać z kaszą i nałożyć na spód miseczki. Na górę nałoż