Advertisement
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Ostatnio na forum
Sprawdź koniecznie
Warto kupić
Ważne tematy

Chrupiące placuszki ziemniaczane - przepis

kategoria: obiadki (drugie dania)

autor: Magdalena Janiszewska, Lublin

Składniki

2 spore liście kapusty
4 małe ziemniaki, obrane, ugotowane, starte
2 marchewki, obrane, ugotowane i starte
2-3 łyżeczki startego żółtego sera
1 łyżka oliwy z oliwek

Przepis

Kapustę włóż do gotującej się wody na 3-4 min. Odsącz, wyciskając jak najwiecęj wody. Włóż do dużej miski.
Do kapusty dodaj starte ziemniaki i ser. Uformuj ok. 6 małych, płaskich placuszków.
Oliwę wlej na płaską patelnię i rozgrzej na średnim ogniu. Kiedy jest gorąca, ułóż na niej placuszki i smaż przez kilka minut na złotobrązowy kolor. Życzę smacznego;)

-
Kategorie
Zobacz inne