Aktualnoci

12 tysicy dodatkowych miejsc w obkach!

12 tysicy dodatkowych miejsc w obkach!

Rzd postanowi kontynuowa program Maluch, zapocztkowany w 2011, zaproponowa jednak jego zmodyfikowan i rozszerzon wersj, nadajc mu nazw MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wicej >

Maluchy.pl logo
cia

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
140 Stron V  « poprzednia 11 12 13 14 15 następna ostatnia   

Co mamy dzisiaj na obiad?

> 
marghe.
wto, 11 maj 2010 - 23:06
CYTAT(Mika @ Tue, 11 May 2010 - 17:49) *
wariacje z bolognese
z tym,że dziś mnie jakoś na te wstążki naszło icon_wink.gif

I bardzo słusznie, bo ragu' bolognese jada się właśnie ze wstązkami icon_smile.gif
Lepiej łapią sos

Bogusiu, dlacego "terapeutycznie"?

Jutro Mc Donalds. Krewetki rzucili icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post wto, 11 maj 2010 - 23:06
Post #241

CYTAT(Mika @ Tue, 11 May 2010 - 17:49) *
wariacje z bolognese
z tym,że dziś mnie jakoś na te wstążki naszło icon_wink.gif

I bardzo słusznie, bo ragu' bolognese jada się właśnie ze wstązkami icon_smile.gif
Lepiej łapią sos

Bogusiu, dlacego "terapeutycznie"?

Jutro Mc Donalds. Krewetki rzucili icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Abotak
wto, 11 maj 2010 - 23:18
CYTAT(marghe. @ Tue, 11 May 2010 - 23:06) *
Bogusiu, dlacego "terapeutycznie"?


bo ( tu malo apetyczny wtret) dopadl nas jakis wirus majowy 41.gif i wszyscy pociagajacy i z okrojonym apetytem, wiec masowo cebula, czosnek, korzenne i inne takie stawiajace do pionu 06.gif bez dodatkow dobijajacych.
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post wto, 11 maj 2010 - 23:18
Post #242

CYTAT(marghe. @ Tue, 11 May 2010 - 23:06) *
Bogusiu, dlacego "terapeutycznie"?


bo ( tu malo apetyczny wtret) dopadl nas jakis wirus majowy 41.gif i wszyscy pociagajacy i z okrojonym apetytem, wiec masowo cebula, czosnek, korzenne i inne takie stawiajace do pionu 06.gif bez dodatkow dobijajacych.
marghe.
śro, 12 maj 2010 - 10:51
Ahaa icon_smile.gif
To jeszcze chili swieże dorzućcie icon_smile.gif
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post śro, 12 maj 2010 - 10:51
Post #243

Ahaa icon_smile.gif
To jeszcze chili swieże dorzućcie icon_smile.gif
Meggi
śro, 12 maj 2010 - 10:59
U mnie dziś pewnie pizza zamówiona na telefon.
Cały dzień w pracy dziś jestem, teraz dopiero odczuwam brak jednej z najlepszych pizzerni obok mojej pracy icon_sad.gif

A pora na świeży szpinak już się zaczęła??? Może bym spróbowała jak mnie tak zachęcacie.

Meggi


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 5,536
Dołączył: pią, 03 wrz 04 - 22:59
Skąd: Toruń
Nr użytkownika: 2,063

GG:


post śro, 12 maj 2010 - 10:59
Post #244

U mnie dziś pewnie pizza zamówiona na telefon.
Cały dzień w pracy dziś jestem, teraz dopiero odczuwam brak jednej z najlepszych pizzerni obok mojej pracy icon_sad.gif

A pora na świeży szpinak już się zaczęła??? Może bym spróbowała jak mnie tak zachęcacie.



--------------------
Kasandra 02.04.1999r. i Aurelka 12.03.2004r. moje Okropki ;)



Myssia
śro, 12 maj 2010 - 11:09
A ja dziś mam gotowanego kurzego cycka + pomidorek (ale dobre koło mnie pomidory są), zielona sałata i ogóras zielony icon_smile.gif
Myssia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 8,230
Dołączył: pią, 20 lut 04 - 15:50
Skąd: W-wa
Nr użytkownika: 1,469

GG:


post śro, 12 maj 2010 - 11:09
Post #245

A ja dziś mam gotowanego kurzego cycka + pomidorek (ale dobre koło mnie pomidory są), zielona sałata i ogóras zielony icon_smile.gif


--------------------
Myssia mamusia Kacperka (03.03.04)


ewita 77
śro, 12 maj 2010 - 11:30
Tak patrząc na wasze cudne przepisy obiadowe to wpadłam w totalne kompleksy.
W takim świetle to żadna ze mnie kucharka.
U mnie dziś zupka pieczarkowa makaronem, a na drugie planuje placuszki z jabłkami.
Niestety, na wzgląd dzieci nie mogę cudować z potrawami.
ewita 77


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,623
Dołączył: pon, 12 cze 06 - 22:21
Skąd: Łódź
Nr użytkownika: 6,244

GG:


post śro, 12 maj 2010 - 11:30
Post #246

Tak patrząc na wasze cudne przepisy obiadowe to wpadłam w totalne kompleksy.
W takim świetle to żadna ze mnie kucharka.
U mnie dziś zupka pieczarkowa makaronem, a na drugie planuje placuszki z jabłkami.
Niestety, na wzgląd dzieci nie mogę cudować z potrawami.

--------------------
D -(2002) A -(2003) M -(2009)

------------------------------------------------------------------------------------------------
"Mamo, dobrze ,że jesteś bo wszystko dla dzieci robisz"- D.
marghe.
śro, 12 maj 2010 - 11:39
CYTAT(Meggi @ Wed, 12 May 2010 - 11:59) *
U mnie dziś pewnie pizza zamówiona na telefon.

A pora na świeży szpinak już się zaczęła??? Może bym spróbowała jak mnie tak zachęcacie.

Tak icon_smile.gif
Próbuj, bo warto
Ja takiego rozciapanego do ust nie wezmę. A świezy nawet lekko zblanszowany czy podsmażony) zajadam z dużą przyjemnością
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post śro, 12 maj 2010 - 11:39
Post #247

CYTAT(Meggi @ Wed, 12 May 2010 - 11:59) *
U mnie dziś pewnie pizza zamówiona na telefon.

A pora na świeży szpinak już się zaczęła??? Może bym spróbowała jak mnie tak zachęcacie.

Tak icon_smile.gif
Próbuj, bo warto
Ja takiego rozciapanego do ust nie wezmę. A świezy nawet lekko zblanszowany czy podsmażony) zajadam z dużą przyjemnością
Abotak
śro, 12 maj 2010 - 13:00
CYTAT(marghe. @ Wed, 12 May 2010 - 10:51) *
Ahaa icon_smile.gif
To jeszcze chili swieże dorzućcie icon_smile.gif


dorzucone zostalo icon_smile.gif

Dzis chyba ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
mini-cebulki na winie z pomidorach i z lisciem laurowym
kulki miesne dla tych z powracajacym apetytem
surowizny owocowo-warzywnej duzo
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post śro, 12 maj 2010 - 13:00
Post #248

CYTAT(marghe. @ Wed, 12 May 2010 - 10:51) *
Ahaa icon_smile.gif
To jeszcze chili swieże dorzućcie icon_smile.gif


dorzucone zostalo icon_smile.gif

Dzis chyba ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
mini-cebulki na winie z pomidorach i z lisciem laurowym
kulki miesne dla tych z powracajacym apetytem
surowizny owocowo-warzywnej duzo
Abotak
śro, 12 maj 2010 - 13:05
CYTAT(marghe. @ Wed, 12 May 2010 - 11:39) *
Tak icon_smile.gif
Próbuj, bo warto
Ja takiego rozciapanego do ust nie wezmę. A świezy nawet lekko zblanszowany czy podsmażony) zajadam z dużą przyjemnością


tez sie podpisze
Mielismy niedawno gosci z daleka ktorzy w zachwyt wpadli. Zwykle rurki ze szpinakiem swiezym zblanszowanym lekko i sos.
Dziecko ponoc szpinaku nie tknelo bez otrzasania sie a przy tym o dokladke prosila.
Sie nie zorientowala ze szpinak 06.gif
Mlode listki tez nadaja sie do salat mieszanych czyli na surowo.
A z czosnkiem i feta to hit
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post śro, 12 maj 2010 - 13:05
Post #249

CYTAT(marghe. @ Wed, 12 May 2010 - 11:39) *
Tak icon_smile.gif
Próbuj, bo warto
Ja takiego rozciapanego do ust nie wezmę. A świezy nawet lekko zblanszowany czy podsmażony) zajadam z dużą przyjemnością


tez sie podpisze
Mielismy niedawno gosci z daleka ktorzy w zachwyt wpadli. Zwykle rurki ze szpinakiem swiezym zblanszowanym lekko i sos.
Dziecko ponoc szpinaku nie tknelo bez otrzasania sie a przy tym o dokladke prosila.
Sie nie zorientowala ze szpinak 06.gif
Mlode listki tez nadaja sie do salat mieszanych czyli na surowo.
A z czosnkiem i feta to hit
Inkusia
śro, 12 maj 2010 - 13:07
Ziemniaki pieczone jak konkretnie? Ja jakoś nie umiem upiec żeby były wystarczająco miękkie i w ogóle dobre w smaku icon_smile.gif Chyba coś robię nie tak icon_sad.gif

My mamy dzisiaj spaghetti bolognese
Inkusia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,272
Dołączył: wto, 16 wrz 08 - 09:38
Nr użytkownika: 21,772




post śro, 12 maj 2010 - 13:07
Post #250

Ziemniaki pieczone jak konkretnie? Ja jakoś nie umiem upiec żeby były wystarczająco miękkie i w ogóle dobre w smaku icon_smile.gif Chyba coś robię nie tak icon_sad.gif

My mamy dzisiaj spaghetti bolognese

--------------------

Doruśka
śro, 12 maj 2010 - 13:19
Kartofle pieczone z rozmarynem + biust kurzy w szynce toskańskiej + sałata
Doruśka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,275
Dołączył: pon, 07 kwi 03 - 20:56
Skąd: Wrocław
Nr użytkownika: 477

GG:


post śro, 12 maj 2010 - 13:19
Post #251

Kartofle pieczone z rozmarynem + biust kurzy w szynce toskańskiej + sałata
marghe.
śro, 12 maj 2010 - 14:04
CYTAT(ewita 77 @ Wed, 12 May 2010 - 12:30) *
Tak patrząc na wasze cudne przepisy obiadowe to wpadłam w totalne kompleksy.
W takim świetle to żadna ze mnie kucharka.
U mnie dziś zupka pieczarkowa makaronem, a na drugie planuje placuszki z jabłkami.

A na co Ci te kompleksy? Lubisz je ? icon_smile.gif
Uwielbiam zupę pieczarkową i placki z jabłkami.

Inkusia, zalezy jakie chcesz te ziemniaki. Z czymś pieczone (nadziewane ?) czy łyse? icon_smile.gif
Fajnie wychodzą w soli i mące robione. Zaraz poszukam Ci linka
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post śro, 12 maj 2010 - 14:04
Post #252

CYTAT(ewita 77 @ Wed, 12 May 2010 - 12:30) *
Tak patrząc na wasze cudne przepisy obiadowe to wpadłam w totalne kompleksy.
W takim świetle to żadna ze mnie kucharka.
U mnie dziś zupka pieczarkowa makaronem, a na drugie planuje placuszki z jabłkami.

A na co Ci te kompleksy? Lubisz je ? icon_smile.gif
Uwielbiam zupę pieczarkową i placki z jabłkami.

Inkusia, zalezy jakie chcesz te ziemniaki. Z czymś pieczone (nadziewane ?) czy łyse? icon_smile.gif
Fajnie wychodzą w soli i mące robione. Zaraz poszukam Ci linka
Inkusia
śro, 12 maj 2010 - 14:05
Najlepiej łyse icon_wink.gif
Inkusia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,272
Dołączył: wto, 16 wrz 08 - 09:38
Nr użytkownika: 21,772




post śro, 12 maj 2010 - 14:05
Post #253

Najlepiej łyse icon_wink.gif

--------------------

marghe.
śro, 12 maj 2010 - 14:07
No to tu masz prawie łyse
https://www.maluchy.pl/forum/index.php?show...17011&st=20
na samym dole - w soli i mące

a jeszcze bardziej łyse?
Weź nie za duże ziemniaki, umyj, podziab widelcem, ułóż na blaszcze, skrop oliwą i posól
Wstaw do piekarnika na jakąs godzinę. Temperatura do 200 stopni
Żeby było szybciej można je wcześniej obgotować w osolonej wodzie

Ten post edytował marghe. śro, 12 maj 2010 - 14:08
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post śro, 12 maj 2010 - 14:07
Post #254

No to tu masz prawie łyse
https://www.maluchy.pl/forum/index.php?show...17011&st=20
na samym dole - w soli i mące

a jeszcze bardziej łyse?
Weź nie za duże ziemniaki, umyj, podziab widelcem, ułóż na blaszcze, skrop oliwą i posól
Wstaw do piekarnika na jakąs godzinę. Temperatura do 200 stopni
Żeby było szybciej można je wcześniej obgotować w osolonej wodzie
Inkusia
śro, 12 maj 2010 - 14:15
marghe dziękuję. Wypróbuję na pewno. te w soli i mące ładnie wyglądają tylko przeraża mnie wizja nieobranych ziemniaków (przynajmniej teraz starych icon_wink.gif)
Inkusia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,272
Dołączył: wto, 16 wrz 08 - 09:38
Nr użytkownika: 21,772




post śro, 12 maj 2010 - 14:15
Post #255

marghe dziękuję. Wypróbuję na pewno. te w soli i mące ładnie wyglądają tylko przeraża mnie wizja nieobranych ziemniaków (przynajmniej teraz starych icon_wink.gif)

--------------------

marghe.
śro, 12 maj 2010 - 14:26
Zupelnie niepotrzebnie.
A. one są wymyte i wypieczone. Nic na nich groźnego nie zostaje
B. skórka jest b. smaczna
C. akurat w tej wersji (sól i mąka) bardzo ładnie się oddziela od miąższu icon_smile.gif
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post śro, 12 maj 2010 - 14:26
Post #256

Zupelnie niepotrzebnie.
A. one są wymyte i wypieczone. Nic na nich groźnego nie zostaje
B. skórka jest b. smaczna
C. akurat w tej wersji (sól i mąka) bardzo ładnie się oddziela od miąższu icon_smile.gif
Carrie
śro, 12 maj 2010 - 14:31
CYTAT(ewita 77 @ Wed, 12 May 2010 - 12:30) *
U mnie dziś zupka pieczarkowa makaronem, a na drugie planuje placuszki z jabłkami.


weź...
racuchy mogę jeść bez ograniczeń - uwielbiam
pieczarkową też lubimy - tylko zawsze dużo pieczarek i koperek musi być

a moim osobistym hitem jest zupa kalafiorowa z makaronem - zapożyczyłam z baru mlecznego - jak udało mi się tam zdążyć to zawsze ją brałam

dzisiaj sznycle karkówkowe w sosie cebulowo-pieczeniowym, ziemniaki z wody i sałata lodowa

mam ochotę zrobić coś ze szparagów ale nie mam dobrego doświadczenia.Zawsze były łykowate i niesmaczne. Jakie powinnam kupić?Na co patrzeć i co najlepiej zrobić na pierwszy raz,żeby nam podeszły?

Ten post edytował Carrie śro, 12 maj 2010 - 14:31
Carrie


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,206
Dołączył: czw, 19 paź 06 - 09:43
Nr użytkownika: 8,052




post śro, 12 maj 2010 - 14:31
Post #257

CYTAT(ewita 77 @ Wed, 12 May 2010 - 12:30) *
U mnie dziś zupka pieczarkowa makaronem, a na drugie planuje placuszki z jabłkami.


weź...
racuchy mogę jeść bez ograniczeń - uwielbiam
pieczarkową też lubimy - tylko zawsze dużo pieczarek i koperek musi być

a moim osobistym hitem jest zupa kalafiorowa z makaronem - zapożyczyłam z baru mlecznego - jak udało mi się tam zdążyć to zawsze ją brałam

dzisiaj sznycle karkówkowe w sosie cebulowo-pieczeniowym, ziemniaki z wody i sałata lodowa

mam ochotę zrobić coś ze szparagów ale nie mam dobrego doświadczenia.Zawsze były łykowate i niesmaczne. Jakie powinnam kupić?Na co patrzeć i co najlepiej zrobić na pierwszy raz,żeby nam podeszły?

--------------------



Let me take you on a trip
Around the world and back
And you won't have to move
You just sit still

Now let your mind do the walking
And let my body do the talking
Let me show you the world in my eyes

DM
Myssia
śro, 12 maj 2010 - 14:32
Dziewczyny, a w kwestii szpinaku, czy ten w liściach ma inny smak niż ten w formie papki?
Myssia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 8,230
Dołączył: pią, 20 lut 04 - 15:50
Skąd: W-wa
Nr użytkownika: 1,469

GG:


post śro, 12 maj 2010 - 14:32
Post #258

Dziewczyny, a w kwestii szpinaku, czy ten w liściach ma inny smak niż ten w formie papki?


--------------------
Myssia mamusia Kacperka (03.03.04)


Carrie
śro, 12 maj 2010 - 14:35
CYTAT(Myssia @ Wed, 12 May 2010 - 15:32) *
Dziewczyny, a w kwestii szpinaku, czy ten w liściach ma inny smak niż ten w formie papki?


zdecydowanie

edit: zreszta jak go sobie pokroisz w paseczki , poddusisz i wkruszysz ser to ładnie wygląda

a papka zawsze papką pozostanie...nieapetyczną

Ten post edytował Carrie śro, 12 maj 2010 - 14:36
Carrie


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,206
Dołączył: czw, 19 paź 06 - 09:43
Nr użytkownika: 8,052




post śro, 12 maj 2010 - 14:35
Post #259

CYTAT(Myssia @ Wed, 12 May 2010 - 15:32) *
Dziewczyny, a w kwestii szpinaku, czy ten w liściach ma inny smak niż ten w formie papki?


zdecydowanie

edit: zreszta jak go sobie pokroisz w paseczki , poddusisz i wkruszysz ser to ładnie wygląda

a papka zawsze papką pozostanie...nieapetyczną

--------------------



Let me take you on a trip
Around the world and back
And you won't have to move
You just sit still

Now let your mind do the walking
And let my body do the talking
Let me show you the world in my eyes

DM
marghe.
śro, 12 maj 2010 - 14:35
CYTAT(Myssia @ Wed, 12 May 2010 - 15:32) *
Dziewczyny, a w kwestii szpinaku, czy ten w liściach ma inny smak niż ten w formie papki?

Zupełnie
Nie raz i nie dwa serwowalam swiezy (np w postaci sałatki) gościom. Nie wierzyli, że to szpinak icon_biggrin.gif
Aha, najlepszy jest młody, malutkie listki
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post śro, 12 maj 2010 - 14:35
Post #260

CYTAT(Myssia @ Wed, 12 May 2010 - 15:32) *
Dziewczyny, a w kwestii szpinaku, czy ten w liściach ma inny smak niż ten w formie papki?

Zupełnie
Nie raz i nie dwa serwowalam swiezy (np w postaci sałatki) gościom. Nie wierzyli, że to szpinak icon_biggrin.gif
Aha, najlepszy jest młody, malutkie listki
> Co mamy dzisiaj na obiad?
Start new topic
Reply to this topic
140 Stron V  « poprzednia 11 12 13 14 15 następna ostatnia 
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: pon, 29 kwi 2024 - 19:40
lista postw tego wtku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama