Aktualno¶ci

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

Rz±d postanowi³ kontynuowaæ program Maluch, zapocz±tkowany w 2011, zaproponowa³ jednak jego zmodyfikowan± i rozszerzon± wersjê, nadaj±c mu nazwê MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wiêcej >

Maluchy.pl logo

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
33 Stron V  « poprzednia 10 11 12 13 14 nastÄ™pna ostatnia   

Smacznie i zdrowo :)

, MMowo i jeszcze inaczej
> , MMowo i jeszcze inaczej
Abotak
pon, 21 maj 2012 - 21:46
a u nas wczoraj krewetki na imbirowo-pikantnie z feta i w towarzystwie fasokli szparagowej, salatki z cykorii



Dzis klasyczny Stroganoff + salatka ogorkowo-rzodkiewkowa z jogurtowym dressingiem

Ten post edytował Bogusia123456 śro, 23 maj 2012 - 14:39
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post pon, 21 maj 2012 - 21:46
Post #221

a u nas wczoraj krewetki na imbirowo-pikantnie z feta i w towarzystwie fasokli szparagowej, salatki z cykorii



Dzis klasyczny Stroganoff + salatka ogorkowo-rzodkiewkowa z jogurtowym dressingiem
Abotak
pon, 21 maj 2012 - 21:55
ze staroci wyciagam

wresja kurczeca ( na pierwszym zdjeciu malo widoczna bo piers kurza pod spodem ) z szalotkami, mlodymi porami na pomaranczowo- imbirowo-morelowo icon_wink.gif

Jedno z naszych ulubionych dan wiosennych




Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post pon, 21 maj 2012 - 21:55
Post #222

ze staroci wyciagam

wresja kurczeca ( na pierwszym zdjeciu malo widoczna bo piers kurza pod spodem ) z szalotkami, mlodymi porami na pomaranczowo- imbirowo-morelowo icon_wink.gif

Jedno z naszych ulubionych dan wiosennych




Paula.
pon, 21 maj 2012 - 23:22
O ten kurczak z pomarańczowo-imbirowo-morelowy jest super. Próbowałam znaleźć na Twoim blogu Bogusiu przepis na niego, ale nie widzę.
Czy imbir ma być świeży czy mielony?
Pomysły na bakłażany i cukinie super, jutro będę działać.
Dzisiaj zrobiłam pierś indyka z patelni grillowej. Mięso oprószone tylko czubrycą i pieprzem czosnkowym, bez soli - bardzo nam smakowało.
Do tego micha zieleniny (wszystko co było w lodówce, no prawie:) : sałata rzymska, ogórki, pomidory, papryka, seler naciowy, cukinia, bazy zalane sosem z oliwy, cytryny , octu winnego).

AmiLa pocieszyłaś mnie. Muszę przetestować na T:).
Paula.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 5,290
Dołączył: śro, 28 lip 04 - 05:37
Skąd: miasto świętej Wieży
Nr użytkownika: 1,965




post pon, 21 maj 2012 - 23:22
Post #223

O ten kurczak z pomarańczowo-imbirowo-morelowy jest super. Próbowałam znaleźć na Twoim blogu Bogusiu przepis na niego, ale nie widzę.
Czy imbir ma być świeży czy mielony?
Pomysły na bakłażany i cukinie super, jutro będę działać.
Dzisiaj zrobiłam pierś indyka z patelni grillowej. Mięso oprószone tylko czubrycą i pieprzem czosnkowym, bez soli - bardzo nam smakowało.
Do tego micha zieleniny (wszystko co było w lodówce, no prawie:) : sałata rzymska, ogórki, pomidory, papryka, seler naciowy, cukinia, bazy zalane sosem z oliwy, cytryny , octu winnego).

AmiLa pocieszyłaś mnie. Muszę przetestować na T:).

--------------------
Paula
Abotak
wto, 22 maj 2012 - 17:02
Paula. nie, na blogu nie ma, bo wyciagniete z picasy jeszcze z przedblogowych czasow. Musze uzupelnic ku pamieci

Tak w skrocie:
Na lekko rozgrzana oliwe wyciskam obrany, korzen imbiru ( ok 5 cm tak)
Na wolnym ogniu podsmazam lekko zeby sie aromat wyzwolil.
Wyjmuje zostawiajac imbirowa oliwe

mieso : piersi w calosci albo w paski pokrojone i zrumienione na ww oliwie
Podlane swiezym sokiem pomaranczowym albo bialym winem ( w ostatecznosci woda)

Cebulki ja wczesniej pieke ( w lupinach) w piekarniku obieram i dopiero dodaje,
ale mozna tez obrac i poddusic z miesem ( w calosci dodane).
Pory tez.
Morele ( najlepiej niesiarkowane) namoczone i pokrojone w paski
Miaz pomaranczowy z 1 pomaranczy (albo wiecej, w zaleznosci od gustu i ilosci miesa)
pokrojony w kawalki ( bez tej blony najlepiej

Wszystko na wolnym ogniu najlepiej w garnku zeliwnym, mieszajac i gotujac do momentu samoistnego zageszczenia

Mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialam
Mozna oczywiscie szczypte soli dla przelamania tej slodyczy albo odrobine slodzika jakiegos ( to w `praniu` wyjdzie bo zalezy co kto lubi), ew wiecej imbiru czy odrobine soku z cytryny jesli za mdle ( zwlaszcza jesli byla uzyta woda zamiast soku z pomaranczy)

MOzna tez zaostrzyc dodajac chili, pieprz
Moga byc swieze morele albo dzem morelowy ( ale ten ostatni juz nie da wersji dietetycznej, chyba ze czyms dietetycznym slodzony)

Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post wto, 22 maj 2012 - 17:02
Post #224

Paula. nie, na blogu nie ma, bo wyciagniete z picasy jeszcze z przedblogowych czasow. Musze uzupelnic ku pamieci

Tak w skrocie:
Na lekko rozgrzana oliwe wyciskam obrany, korzen imbiru ( ok 5 cm tak)
Na wolnym ogniu podsmazam lekko zeby sie aromat wyzwolil.
Wyjmuje zostawiajac imbirowa oliwe

mieso : piersi w calosci albo w paski pokrojone i zrumienione na ww oliwie
Podlane swiezym sokiem pomaranczowym albo bialym winem ( w ostatecznosci woda)

Cebulki ja wczesniej pieke ( w lupinach) w piekarniku obieram i dopiero dodaje,
ale mozna tez obrac i poddusic z miesem ( w calosci dodane).
Pory tez.
Morele ( najlepiej niesiarkowane) namoczone i pokrojone w paski
Miaz pomaranczowy z 1 pomaranczy (albo wiecej, w zaleznosci od gustu i ilosci miesa)
pokrojony w kawalki ( bez tej blony najlepiej

Wszystko na wolnym ogniu najlepiej w garnku zeliwnym, mieszajac i gotujac do momentu samoistnego zageszczenia

Mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialam
Mozna oczywiscie szczypte soli dla przelamania tej slodyczy albo odrobine slodzika jakiegos ( to w `praniu` wyjdzie bo zalezy co kto lubi), ew wiecej imbiru czy odrobine soku z cytryny jesli za mdle ( zwlaszcza jesli byla uzyta woda zamiast soku z pomaranczy)

MOzna tez zaostrzyc dodajac chili, pieprz
Moga byc swieze morele albo dzem morelowy ( ale ten ostatni juz nie da wersji dietetycznej, chyba ze czyms dietetycznym slodzony)

Abotak
śro, 23 maj 2012 - 14:49
szybkie zawijanki z brie i szynki parmenskiej na parmezanowych chipsach.
Do towarzystwa bardziej tresciwa salata z mieszanka zielska, awokado i jajkiem







A dzis makaron z fasoli mung w tej, jeno skromniejszej wersji ( shiitake, mlody szpinak, marchewka, cebulka spring onion, i kawalki chudej wolowiny ( filet) zamarynowane




i salatka ogorkowa ( zielone ogorki, czosnek, olej sezamowy, sezam)


Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post śro, 23 maj 2012 - 14:49
Post #225

szybkie zawijanki z brie i szynki parmenskiej na parmezanowych chipsach.
Do towarzystwa bardziej tresciwa salata z mieszanka zielska, awokado i jajkiem







A dzis makaron z fasoli mung w tej, jeno skromniejszej wersji ( shiitake, mlody szpinak, marchewka, cebulka spring onion, i kawalki chudej wolowiny ( filet) zamarynowane




i salatka ogorkowa ( zielone ogorki, czosnek, olej sezamowy, sezam)


Graz
śro, 23 maj 2012 - 19:53
Boggusiu, a po co Ci spirulina? Zaraz sobie wygooglam co to w ogóle jest icon_smile.gif
Zakupiłam mleczko kokosowe firmy Kier i jest to nie mleczko, a gęsta smietana, że łyżka stoi. Ale dobre - dziś był koktajl truskawko-koko icon_wink.gif i dzieci wylizywały
Graz


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,872
Dołączył: czw, 27 mar 03 - 15:29
SkÄ…d: Warszawa
Nr użytkownika: 146




post śro, 23 maj 2012 - 19:53
Post #226

Boggusiu, a po co Ci spirulina? Zaraz sobie wygooglam co to w ogóle jest icon_smile.gif
Zakupiłam mleczko kokosowe firmy Kier i jest to nie mleczko, a gęsta smietana, że łyżka stoi. Ale dobre - dziś był koktajl truskawko-koko icon_wink.gif i dzieci wylizywały

--------------------

Szymek 2001
WojtuÅ› 2004
Mikołaj 2010

Abotak
śro, 23 maj 2012 - 20:05
Graz, to w sumie algi suszone. icon_smile.gif
Bogate zrodlo bialka, wit B12, B6, magnezu i paru innych.
W sam raz na moj stres PMSowy 06.gif
Nie do przelkniecia tak `na zywca` ale w roznych smoothies ginie w tlumie wiec do nich daje.





Ten post edytował Bogusia123456 śro, 23 maj 2012 - 20:10
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post śro, 23 maj 2012 - 20:05
Post #227

Graz, to w sumie algi suszone. icon_smile.gif
Bogate zrodlo bialka, wit B12, B6, magnezu i paru innych.
W sam raz na moj stres PMSowy 06.gif
Nie do przelkniecia tak `na zywca` ale w roznych smoothies ginie w tlumie wiec do nich daje.



Graz
śro, 23 maj 2012 - 20:16
i nie zabarwia na zielono? bo kolor ma pikny icon_smile.gif
Graz


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,872
Dołączył: czw, 27 mar 03 - 15:29
SkÄ…d: Warszawa
Nr użytkownika: 146




post śro, 23 maj 2012 - 20:16
Post #228

i nie zabarwia na zielono? bo kolor ma pikny icon_smile.gif

--------------------

Szymek 2001
WojtuÅ› 2004
Mikołaj 2010

Abotak
śro, 23 maj 2012 - 20:35
zabarwia ladnie mydlo icon_mrgreen.gif



A w smoothie jakos ginie
Ale ja tam daje tak z pol lyzeczki max. I sporo owocow typu jagody, maliny, a te wszystko maskuja icon_smile.gif
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post śro, 23 maj 2012 - 20:35
Post #229

zabarwia ladnie mydlo icon_mrgreen.gif



A w smoothie jakos ginie
Ale ja tam daje tak z pol lyzeczki max. I sporo owocow typu jagody, maliny, a te wszystko maskuja icon_smile.gif
Użytkownik usunięty

Go??







post śro, 23 maj 2012 - 22:27
Post #230

Jeeees! Zagadka tajemniczej babki płesznik rozwiązana! Namierzyłam dzisiaj na stoisku eko w Carrefoure babkę, której nazwa łacińska (plantago ovata) wydała mi się dziwnie znajoma! UWAGA! W Polsce na babkę płesznik mówimy BABKA JAJOWATA i można sobie kupić bez problemu łupiny z niej 06.gif O proszę! https://sklep.balsamkapucynski.pl/Lupina-ba...34,1723%29.aspx HA! Mówicie mi HOLMS icon_biggrin.gif
okko
śro, 23 maj 2012 - 22:49
[użytkownik x] gratuluje przenikliwosci.
Musze zobaczyc na stoisku w Carrefour- co prawda wczoraj zerkałam na to stoisko i nic ciekawego nie widziałam (fuj wszxzie cukier) ale moze nie mam takiego oka jak ty
okko


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 5,760
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 21:30
Skąd: Kraków
Nr użytkownika: 197




post śro, 23 maj 2012 - 22:49
Post #231

[użytkownik x] gratuluje przenikliwosci.
Musze zobaczyc na stoisku w Carrefour- co prawda wczoraj zerkałam na to stoisko i nic ciekawego nie widziałam (fuj wszxzie cukier) ale moze nie mam takiego oka jak ty

--------------------


Tamara79
śro, 23 maj 2012 - 22:53
Bogusiu a jak zrobiaś te chipsy, bo moi sera nie tykają (biały owszem)

powiedzcie jeszcze na co zwrócić uwage kupując wędliny, bo Tamara miłośniczka wędlin i kiełbas, a mnie aż mierzi jak ją widzę z krakowską z paszczy. Ona takącała laskę potrafi porwać i chce ogryzać 37.gif
Tamara79


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,450
Dołączył: pią, 16 lut 07 - 16:36
SkÄ…d: Wielkopolska
Nr użytkownika: 11,117




post śro, 23 maj 2012 - 22:53
Post #232

Bogusiu a jak zrobiaś te chipsy, bo moi sera nie tykają (biały owszem)

powiedzcie jeszcze na co zwrócić uwage kupując wędliny, bo Tamara miłośniczka wędlin i kiełbas, a mnie aż mierzi jak ją widzę z krakowską z paszczy. Ona takącała laskę potrafi porwać i chce ogryzać 37.gif

--------------------
Bo warto mieć marzenia

On 29.12.2008
Ona 06.09.2010

*******************************************************************
Dwoje dzieci w obłokach ... bo świat się pomylił.
Graz
czw, 24 maj 2012 - 00:10
Nie jestem pewna, że płesznik i jajowata to te same babki...

płesznik to Plantago psyllium L.

a jajowata to Plantago ovata (Plantago ispaghula)

https://www.doz.pl/ziola/

działa zapewne tak samo icon_smile.gif

ja sobie kupiłam Colon C - czyli płesznik + prebiotyki
ale w aptece wypatrzyłam też jajowatą: https://www.doz.pl/apteka/p9574-Ispagul_zio...0_g_w_pojemniku oraz https://www.doz.pl/apteka/p3114-Jeliton_lup...5_g_18_saszetek
Graz


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,872
Dołączył: czw, 27 mar 03 - 15:29
SkÄ…d: Warszawa
Nr użytkownika: 146




post czw, 24 maj 2012 - 00:10
Post #233

Nie jestem pewna, że płesznik i jajowata to te same babki...

płesznik to Plantago psyllium L.

a jajowata to Plantago ovata (Plantago ispaghula)

https://www.doz.pl/ziola/

działa zapewne tak samo icon_smile.gif

ja sobie kupiłam Colon C - czyli płesznik + prebiotyki
ale w aptece wypatrzyłam też jajowatą: https://www.doz.pl/apteka/p9574-Ispagul_zio...0_g_w_pojemniku oraz https://www.doz.pl/apteka/p3114-Jeliton_lup...5_g_18_saszetek

--------------------

Szymek 2001
WojtuÅ› 2004
Mikołaj 2010

Orinoko
czw, 24 maj 2012 - 00:19
Działają ponoć tak samo, a tylko jajowata jest dostępna w tej mocno zmielonej formie. Tak mnie zapewniała pani w sklepie zielarskim w temacie babki właśnie.
Orinoko


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,280
Dołączył: śro, 09 mar 05 - 14:46
SkÄ…d: okolice Poznania
Nr użytkownika: 2,827

GG:


post czw, 24 maj 2012 - 00:19
Post #234

Działają ponoć tak samo, a tylko jajowata jest dostępna w tej mocno zmielonej formie. Tak mnie zapewniała pani w sklepie zielarskim w temacie babki właśnie.

--------------------


...Past the deep troubled water / And the fears of the dark / There's a hill in the sunlight / For you to find harmony...
Abotak
czw, 24 maj 2012 - 00:40
CYTAT(KanuÅ› @ Wed, 23 May 2012 - 21:53) *
Bogusiu a jak zrobiaś te chipsy, bo moi sera nie tykają (biały owszem)



Kanus- starty parmezan ( albo grana padano- msz, smakowo nawet lepszy), usypany w kupki ( lekko rozgarniete na plasko) na papierze do pieczenia i do piekarnika tak na temp 180 st chyba icon_smile.gif
I tyle icon_smile.gif
Uwaga zeby sie nie przypalil czy za bardzo nie zrumienil bo traci na smaku. Mozna tez sypnac jakims tymiankiem czy innym ziolem albo zrobic pikantny, ale w tej formie jest super
Inny nic czysty, `surowy` parmezan bo chrupiacy wiec moze przejsc u dzieci ktore normalnie z serem maja problem


Co do wedlin..... hmmmm.... u nas trabia glosno i oficjalnie by wszelkich przetwarzanych mies ( w sensie tych z dodatkiem saletry czyli ogolnie mowiac wszystkich takich w stylu polskim tez) nie podawac dzieciom i ze dorosli tez powinni unikac albo ograniczac. ( jest od paru lat kampania w szkolach)
A to z tego wzgledu ze jest ich zdaniem dosc oczywista zaleznosc miedzy jednym z tych skladnikow konserwujacych ( azotan?) a nowotworami jelita grubego.
Ja szczerze powiem ze mam sentyment do takich kabanosow i podszuszanej krakowskiej i ciezko mi sie z ww tak na dobre pozegnac acz przypadki ww nowotworu w mojej bliskiej rodzinie przywoluja do opamietania wiec staram sie raz na ruski rok co najwyzej. Dzieciom wcale.

Natomiast sa wedliny konserwowane metoda tradycyjna czylli sama tylko sol czy/i rozne ziele. Wspomniana np szynka parmenska albo boczek tylko solony.

Reszta u nas w postaci suszonej ( tez wlasnie z marynaty naturalnej najpierw) albo kielbaski, mieso takie do pieczenia.

Z ww powodu zarzucilam nieco tradycyjny wyrob wedlin ( na styl polski), no ale to dlatego ze trabia tak bardzo i ze wzgledu na te przypadki w rodzinie.

np
https://www.guardian.co.uk/science/2009/aug...childrens-lunch
https://news.bbc.co.uk/1/hi/8202188.stm


przy czym nie chodzi o to ze sporadyczne spozywanie zaszkodzi. W przyp dzieci raczej o nawyki bo rozsmakowanie sie w takiej wedlinie wiadomo jak trudne jest do kontrolowania.
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post czw, 24 maj 2012 - 00:40
Post #235

CYTAT(KanuÅ› @ Wed, 23 May 2012 - 21:53) *
Bogusiu a jak zrobiaś te chipsy, bo moi sera nie tykają (biały owszem)



Kanus- starty parmezan ( albo grana padano- msz, smakowo nawet lepszy), usypany w kupki ( lekko rozgarniete na plasko) na papierze do pieczenia i do piekarnika tak na temp 180 st chyba icon_smile.gif
I tyle icon_smile.gif
Uwaga zeby sie nie przypalil czy za bardzo nie zrumienil bo traci na smaku. Mozna tez sypnac jakims tymiankiem czy innym ziolem albo zrobic pikantny, ale w tej formie jest super
Inny nic czysty, `surowy` parmezan bo chrupiacy wiec moze przejsc u dzieci ktore normalnie z serem maja problem


Co do wedlin..... hmmmm.... u nas trabia glosno i oficjalnie by wszelkich przetwarzanych mies ( w sensie tych z dodatkiem saletry czyli ogolnie mowiac wszystkich takich w stylu polskim tez) nie podawac dzieciom i ze dorosli tez powinni unikac albo ograniczac. ( jest od paru lat kampania w szkolach)
A to z tego wzgledu ze jest ich zdaniem dosc oczywista zaleznosc miedzy jednym z tych skladnikow konserwujacych ( azotan?) a nowotworami jelita grubego.
Ja szczerze powiem ze mam sentyment do takich kabanosow i podszuszanej krakowskiej i ciezko mi sie z ww tak na dobre pozegnac acz przypadki ww nowotworu w mojej bliskiej rodzinie przywoluja do opamietania wiec staram sie raz na ruski rok co najwyzej. Dzieciom wcale.

Natomiast sa wedliny konserwowane metoda tradycyjna czylli sama tylko sol czy/i rozne ziele. Wspomniana np szynka parmenska albo boczek tylko solony.

Reszta u nas w postaci suszonej ( tez wlasnie z marynaty naturalnej najpierw) albo kielbaski, mieso takie do pieczenia.

Z ww powodu zarzucilam nieco tradycyjny wyrob wedlin ( na styl polski), no ale to dlatego ze trabia tak bardzo i ze wzgledu na te przypadki w rodzinie.

np
https://www.guardian.co.uk/science/2009/aug...childrens-lunch
https://news.bbc.co.uk/1/hi/8202188.stm


przy czym nie chodzi o to ze sporadyczne spozywanie zaszkodzi. W przyp dzieci raczej o nawyki bo rozsmakowanie sie w takiej wedlinie wiadomo jak trudne jest do kontrolowania.
Abotak
czw, 24 maj 2012 - 00:44
CYTAT(Orinoko @ Wed, 23 May 2012 - 23:19) *
Działają ponoć tak samo, a tylko jajowata jest dostępna w tej mocno zmielonej formie. Tak mnie zapewniała pani w sklepie zielarskim w temacie babki właśnie.



ja wlasnei zamowilam plesznik w mocno zmielonej formie ( psyllium husks czyli luski plesznika) wiec chyba wystepuje i w postaci tych plewow i proszku.
A jajowatej nie znam, ale gdzies mi sie o uszy obilo. Ze niby to ta sama rodzina....?
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post czw, 24 maj 2012 - 00:44
Post #236

CYTAT(Orinoko @ Wed, 23 May 2012 - 23:19) *
Działają ponoć tak samo, a tylko jajowata jest dostępna w tej mocno zmielonej formie. Tak mnie zapewniała pani w sklepie zielarskim w temacie babki właśnie.



ja wlasnei zamowilam plesznik w mocno zmielonej formie ( psyllium husks czyli luski plesznika) wiec chyba wystepuje i w postaci tych plewow i proszku.
A jajowatej nie znam, ale gdzies mi sie o uszy obilo. Ze niby to ta sama rodzina....?
Abotak
czw, 24 maj 2012 - 00:58
week-endowe espresso mocno czekoladowe ( moja uzdrowiona icon_wink.gif interpretacja przepisu z Kwestii Smaku)



Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post czw, 24 maj 2012 - 00:58
Post #237

week-endowe espresso mocno czekoladowe ( moja uzdrowiona icon_wink.gif interpretacja przepisu z Kwestii Smaku)



Użytkownik usunięty

Go??







post czw, 24 maj 2012 - 08:23
Post #238

CYTAT(okkko @ Wed, 23 May 2012 - 21:49) *
[użytkownik x] gratuluje przenikliwosci.
Musze zobaczyc na stoisku w Carrefour- co prawda wczoraj zerkałam na to stoisko i nic ciekawego nie widziałam (fuj wszxzie cukier) ale moze nie mam takiego oka jak ty


okkko, ja wynalazłam całkiem sporą ilość fajnych rzeczy! Ot, kozieradka w proszku, pomidory suszone z bazylią, oregano i czosnkiem (genialne!), indyjska przyprawa (Harma, czy jakoś tak), czosnek w plasterkach - oczywiście wszystko BEZ CUKRU! icon_smile.gif Zgarnęłam od nich namiar, mają stronę, także.... icon_wink.gif
Użytkownik usunięty

Go??







post czw, 24 maj 2012 - 21:08
Post #239

CYTAT(Bogusia123456 @ Mon, 21 May 2012 - 20:55) *
ze staroci wyciagam

wresja kurczeca ( na pierwszym zdjeciu malo widoczna bo piers kurza pod spodem ) z szalotkami, mlodymi porami na pomaranczowo- imbirowo-morelowo icon_wink.gif

Jedno z naszych ulubionych dan wiosennych




Bogusia, ten kurczak jest ABSOLUTNIE BOSKI! Zeżarliśmy dzisiaj ociekając śliną! DZIĘKI!
Tamara79
czw, 24 maj 2012 - 22:37
Bogusiu w takim razie jak wyrabiasz wędliny. Znalazłam taki przepis https://www.wielkiezarcie.com/recipe22845.html
Tamara79


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,450
Dołączył: pią, 16 lut 07 - 16:36
SkÄ…d: Wielkopolska
Nr użytkownika: 11,117




post czw, 24 maj 2012 - 22:37
Post #240

Bogusiu w takim razie jak wyrabiasz wędliny. Znalazłam taki przepis https://www.wielkiezarcie.com/recipe22845.html

--------------------
Bo warto mieć marzenia

On 29.12.2008
Ona 06.09.2010

*******************************************************************
Dwoje dzieci w obłokach ... bo świat się pomylił.
> Smacznie i zdrowo :), MMowo i jeszcze inaczej
Start new topic
Reply to this topic
33 Stron V  « poprzednia 10 11 12 13 14 nastÄ™pna ostatnia 
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sob, 04 maj 2024 - 06:18
lista postów tego w±tku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama