CYTAT(agabr @ Sat, 27 Aug 2011 - 23:47)
![*](https://www.maluchy.pl/forum/style_images/batony/post_snapback.gif)
Najmniejszych zmian ani w konsystencji ani w kolorze.b
A jak zrobić TAKIE pesto? Znaczy-żeby nie zmieniło się po rozmrożeniu.
Pewnie podzielę ten gąszcz-część na pesto, część na mrożonkę.
Orinoko przypomnij mi we wtorek, bo mam sklerozę- w środę dostaniesz dostawę 3 gatunków bazylii. I się sama martw, co z tym zrobić
![icon_wink.gif](https://www.maluchy.pl/forum/style_emoticons/default/icon_wink.gif)
Dziękuję za porady!
PS Takie rady znalazłam w necie, wydają się sensowne:
Pesto można przechowywać w lodówce przez tydzień w szczelnie zamkniętym słoiku, zalane warstwą oliwy lub przykryte plastikową folią, dociśnięta do powierzchni pesto. Do dłuższego przechowywania należy zrobić pesto bez sera, a dodawać go tuż przed podaniem. Pesto z bazylii, pinioli i oliwy można wtedy trzymać w lodówce 2-3 miesiące, a w zamrażarce 5-6.
Ten post edytował Magawit pon, 29 sie 2011 - 09:52