Jak w temacie - czasu mam jeszcze sporo, bo w tej chwili powstaje projekt kuchni, by mogli zacząć pracę elektryk, hydraulik. A ja powoli rozmyślam nad sprzętem. Dom buduje się na wsi, nie ma gazociągu - mąż mnie próbuje przekonać do płyty gazowej i butli (butla w piwnicy, więc choć szafek mi nie zajmie), ale ja się bronię jak mogę, myślę raczej o kuchence indukcyjnej. Dlaczego? Czy mam rację, czy warto iść w indukcję?
Jakie funkcje powinien mieć dobry piekarnik - do tej pory używam gazowego, więc nie wiem, na co zwrócić uwagę.
No i zmywarka - nigdy nie miałam, z tego co wyczytałam nie warto w ogóle myśleć o wąskiej, zwłaszcza, że rodzina za chwilę będzie czteroosobowa. No więc będzie klasyczna 60cm - ale co poza tym - na pewno zużycie wody i prądu, ale co jeszcze?
No zielona jestem, bo to będą sprzęty jakich na co dzień nie używałam, więc na swoim doświadczeniu uczyć się nie mogę.
--------------------
Emilka - 2.05.2006
Leon - 26.11.2011