ekspresowe krewetki mojego autorstwa Na patelnię nalożyć:
1 łyżeczkę płaską masła;
1 łyzka oliwy z oliwek;
1-2 łyzki sosu sojowego (sos jest słony więc nie solić);
Można dodać papryki ostrej lub słodkiej w proszku do smaku.
ok. 20 -25 krewetek bez ogonków (mozna obrać), ale nie koktajlowych, im wieksze tym lepiej, rozmrożonych (rozmrażają się w 2 minuty) + duzo koperku;
Nie dolewać wody na patelnię, bo krewetki po minucie puszczą sok.
Smażyć 3 minutki.
Czasami do wrzuconych już krewetek dodaję łyżkę mąki przennej i wychodzą gęste z zasmażką, też niezłe
Ja je lubię zjeść z ziemniakami ( w wersji bez mąki), ale wtedy już nie jest to opcja ekspresowa. Można wcinac z bułką.
Ten post edytował santy wto, 10 lip 2012 - 13:21