Witam i ja
sal super, że mleczarnia funkcjonuje jak należy
A powiedz mi, Marcelek nie przysypia przy cycu jak mu tak dobrze mleko leci? Bo Dominik max 10 minut i chrapie... Muszę go rozbudzać co chwilę.
Mi się śmiać zawsze chce jak mleko mi samo wycieka kiedy Domiś już długo śpi, a ja sobie pomyślę, że zaraz się obudzi i będę go karmić
Momentalnie zaczyna siÄ™ wyciek
Natura to jednak cwana bestia
Dzisiaj byliśmy w przychodni na kontroli po katarku, jest wszystko ok. No i mój głodomorek waży już 3940g
Lekarka się dziwiła gdzie on mieści tą wagę, bo ogólnie taki drobniutki jest, nie widać po nim, źe prawie 4kg waży
Mam okazję teraz dłużej nacieszyć się takim maleństwem, bo Mati urodził się po pierwsze większy, a po drugie po miesiącu karmiłam go już tylko sztucznie, a on zjadał spore ilości i rósł błyskawicznie. Więc króciutko się nacieszyłam malutkim bobaskiem
madzialenkat piszesz, że obserwowałaś po nabiale, czy małej nie wysypie. Ale ona jeszcze nie skończyła 2 mies., u takiego maluszka nie pojawia się jeszcze wysypka po nietolerancji jakiegoś produktu, jedynie po kupkach można poznać, no i ból brzuszka może wystąpić.
Co do diety przy karmieniu piersią, to ja od samego początku nie stosowałam diety zapobiegawczej. Jadłam wszystko normalnie, oczywiście lekkostrawnie i pomijając jedzenie wzdymające i cytrusy. W ogóle nawet w szpitalu codziennie była na śniadanie zupa mleczna, poza tym kawa zbożowa na mleku, często twarożek i jajko na twardo. A sama często między posiłkami lubiłam sobie zjeść jogurt naturalny, biszkopty i banana
Tak więc generalnie od początku jadłam i jem wszystko, i jak na razie nic małemu nie jest
Przyjmuję zasadę, że ma być po prostu zdrowo, co jest oczywiste bo nawet dorosłych może brzuch boleć od tłustego jedzenia. No i nie jem na raz kilku produktów, które mogłyby być przez małego niezaakceptowanie, żeby w razie ewentualnych sensacji nie zachodzić w głowę, po którym z tych produktów tak się dzieje.