Witam
Piaskownica obowiązkowa! Zajęcie dla dzieci od kilkumiesięcznych do siedmiolatków, również dla rodziców. Jak masz trójkę dzieci to chyba wystarczy 2x2 metry, albo trochę większa. Jeśli będzie naokoło trawnik, to dobrze jest zrobić naokoło jakby obramowanie z czegoś, z czego łatwo zebrać piasek (a z trawy trudno - wiem coś o tym). I jakieś przykrycie, żeby deszcz nie padał do piasku i koty go nie używały w wiadomych celach.
U nas jest na razie z brezentu
Zabawki w ogrodzie na trawniku - mnie się marzą drewniane, ale cena, cena!
Plastikowych zresztą nie widziałam ładne zestawy ma np Nowa Szkoła, ale ceny to kilka tysięcy za taki plac zabaw (do ponad 90 000
).
Nie wiem ile chcesz funduszy przeznaczyć na to...
Zjeżdżalnia jest dobra, hustawka, jakieś drabinki do wspinania z drewna lub sznurów, domek albo przynajmniej zadaszenie, najlepiej "na wysokości", pochylnia.
Czasami można trafić na stolarza, który się odważy na podstawie katalogu zrobić coś takiego, na pewno będzie taniej niż gotowe.
A basenów jest taki wybór, że musisz dokładnie wiedzieć, co Ci najlepiej pasuje, bo pompowany może mieć 1 m średnicy a może mieć i 5 metrów średnicy i 80 cm głebokości. Stały basen to już poważna sprawa (głównie finansowo i konstrukcyjnie). Można kupić do takiego dużego pompowanego basenu tabl. odkażające i woda może pewien czas być niezmieniana.
Ja długo mogę o tym, chociaż na razie tylko planuję, co skonstruować synkowi w ogrodzie, bo na razie dzieciak używa głównie piaskownicy
pozdrawiam
Nadia