Aktualno¶ci

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

Rz±d postanowi³ kontynuowaæ program Maluch, zapocz±tkowany w 2011, zaproponowa³ jednak jego zmodyfikowan± i rozszerzon± wersjê, nadaj±c mu nazwê MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wiêcej >

Maluchy.pl logo

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
 

Moje doświadczenia z apple crumble

, czyli będe się chwalić
> , czyli bÄ™de siÄ™ chwalić
wiesiołek
czw, 21 lut 2008 - 08:46
Na początek- dlaczego nie w przyklejonym o deserach powyżej- bo nie lubię i już icon_wink.gif

Zrobiłam deser tam opisywany i muszę się podzielić wrażeniami: super. Przy okazji znalazłam świetne zastosowanie dla melasy- kurcze jak ta kruszonka z melasą pieknie pachniała! Wzbogaciłam wogóle wachlarz zapachowy , bo zamiast cynamonu obsypałam jabłka przyprawą Kamis do szarlotki, a w jej skład wchodzi cynamon, kardamon, gożdziki i imbir. Na dodatek sypnęłam cukrem waniliowym.

Z własnej inicjatywy dorzuciłam (oprócz sugerowanych w przepisie orzechów) garść pestek słonecznika i rodzynków do środka. Nie chciało mi się dodatkowo paprać (a potem myć) patelni więc wcale nie dusiłam jabłek tylko od razu zapchałam je do piekarnika na jakieś 10-15 minut, a gdy zmiękły przykryłam kruszonką.

Ilość cukru nieco zmniejszyłam bo w pierwszej próbie sprzed kilku dni wyszło jak dla mnie troszkę za słodkie.

Ten post edytował wiesia czw, 21 lut 2008 - 08:46
wiesiołek


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,573
Dołączył: czw, 27 mar 03 - 16:37
SkÄ…d: Kielce
Nr użytkownika: 151




post czw, 21 lut 2008 - 08:46
Post #1

Na początek- dlaczego nie w przyklejonym o deserach powyżej- bo nie lubię i już icon_wink.gif

Zrobiłam deser tam opisywany i muszę się podzielić wrażeniami: super. Przy okazji znalazłam świetne zastosowanie dla melasy- kurcze jak ta kruszonka z melasą pieknie pachniała! Wzbogaciłam wogóle wachlarz zapachowy , bo zamiast cynamonu obsypałam jabłka przyprawą Kamis do szarlotki, a w jej skład wchodzi cynamon, kardamon, gożdziki i imbir. Na dodatek sypnęłam cukrem waniliowym.

Z własnej inicjatywy dorzuciłam (oprócz sugerowanych w przepisie orzechów) garść pestek słonecznika i rodzynków do środka. Nie chciało mi się dodatkowo paprać (a potem myć) patelni więc wcale nie dusiłam jabłek tylko od razu zapchałam je do piekarnika na jakieś 10-15 minut, a gdy zmiękły przykryłam kruszonką.

Ilość cukru nieco zmniejszyłam bo w pierwszej próbie sprzed kilku dni wyszło jak dla mnie troszkę za słodkie.
Abotak
czw, 21 lut 2008 - 13:35
icon_smile.gif
A jakie proste, nie?
I zawsze wyjdzie, nawet po 100 modyfikacjach smakowych. icon_smile.gif
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post czw, 21 lut 2008 - 13:35
Post #2

icon_smile.gif
A jakie proste, nie?
I zawsze wyjdzie, nawet po 100 modyfikacjach smakowych. icon_smile.gif
> Moje doÅ›wiadczenia z apple crumble, czyli bÄ™de siÄ™ chwalić
Start new topic
Reply to this topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: nie, 02 cze 2024 - 01:42
lista postów tego w±tku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama