dla dziecka od 24 miesiÄ…ca
kategoria: kolacje
autor: Marlena Pindor
Składniki
3 bułki półrogale,
łyżka masła,
3 duże pieczarki,
15 dag sera żółtego,
szczypiorek,
3 łyżki majonezu,
ketchup łagodny
Przepis
Bułki przecinamy wzdłuż, smarujemy masełkiem. Na to układamy wcześniej starty żółty ser z pieczarkami. Jeśli dziecko jest starsze można posypać oregano. Wkładamy do rozgrzanego (180st.) piekarnika na około 10 min. aż ser się rozpuści. Po wyjęciu dekorujemy szczypiorkiem, majonezem i ketchupem... np. rysujemy buźki;) Moje dziecko pomimo że trudno jest je namówić do jedzenia, bardzo lubi te zapiekanki, są chrupiące a nie miękkie jak z mikrofali. A dekoracja zależy od inwencji twórczej rodziców, zresztą dla samych dzieci dekoracja to również bardzo dobra zabawa. Smacznego!